Napi eszpresszó: 53 fokban tekernek Abu Dhabiban

Napi hírösszefoglalónk szereplői Andrea Guardini, Peter Sagan, a londoni hatnapos, a Trek Factory Racing illetőleg a UnitedHealthcare csapatai, Sam Bennett, Eduard Prades valamint Meiyin Wang.

A hőség miatt rövidítették az Abu Dhabi Körverseny első szakaszát, Guardinié a szakaszsiker

Az Abu Dhabi Körverseny első Qasr Al Sarab és Madinat Zayed közötti penzumát mintegy 15 kilométerrel rövidítették le az elviselhetetlen hőség következtében. Viszonylag lassú tempóban kezdett a karaván, a legbátrabb Paul Voss (Bora-Argon 18), Songezo Jim (MTN-Qhubeka), William Clarke (Drapac), Francisco Mancebo (Skydive Dubai), Alessandro Bazzana (UnitedHealthcare) és Michael Thompson (Wiggins) hatosa volt, hisz ők vállalkoztak szökésre. Természetesen a sprinterek csapatai a végén rákapcsoltak, így a szextettnek esélye sem volt hazaérni. Jöhetett a mezőnyhajrá, amelyet Andrea Guardini (Astana) nyert meg Tom Boonen (Etixx-Quick Step) illetőleg Daniele Bennati (Tinkoff-Saxo) kettőse előtt.  

„Ez volt a legforróbb nap a pályafutásom során, de nagy valószínűséggel a többi versenyző számára is. Amikor elindultunk a sivatagban a hőmérő higanyszála 53 fokot mutatott. Eleddig mindössze egyetlen alkalommal láttam 50 fokot egy hőmérőn, még Adelaidban, Ausztráliában. Mindenki csak szenvedett, nem is csodálom, hogy csak 34,9 kilométeres volt a nap átlaga az első két órában” – nyilatkozta a szakaszgyőztes Guardini.

„Egyszerűen lehetetlen volt versenyezni illetőleg gyorsan haladni ilyen körülmények között. Az első kisebb emelkedőn rögtön 170-180 környékére ugrott a pulzusom, így érthető, hogy nem is nagyon voltak próbálkozások” – tette hozzá a második helyezett Boonen.

Sagan csak segítői szerepkörben, Abu Dhabiban

Az újdonsült világbajnok Peter Sagan csak segítői szerepkörben tündököl a közel-keleten, miután az első szakasz során minden erejével azon volt, hogy felvezesse a sprintet csapattársának Daniele Bennatinak. Bennati végül az előkelő harmadik helyen zárta az első napot.

„Sagan körülbelül 70 kilométerrel a vége előtt mondta, hogy segíteni fog nekem. Mindig különleges érzés, ha az aktuális világbajnok arra törekszik, hogy a te eredményességedért rendelje alá magát. Nagyszerű munkát végzett, vélhetően az elkövetkezendő napokban is arra fogunk törekedni, hogy minél jobb helyezéseket érhessünk el” – mondta Bennati.

Visszatér a londoni hatnapos

A londoni Lee Valley Park ad otthont október 18. és 23. között a visszatérő londoni hatnaposnak, amelyen sem Bradley Wiggins, sem pedig Mark cavendish nem áll rajthoz ellenben olyan nevekkel találkozhatunk majd, mint Niki Terpstra, Iljo Keisse vagy éppen Morgan Kneisky. Az esemény érdekessége, hogy az utolsó londoni hatnapost mintegy 25 évvel ezelőtt 1980-ban rendezték meg. Előzetesen bombaerős mezőny várható, így vélhetően nívós esemény kerül lebonyolításra.

Bemutatta 2016-os keretét a Trek Factory Racing illetőleg a UnitedHealthcare csapata

Eugenio Alafaci szerződéshosszabbítása után vált teljessé a 2015-ben 25 fővel szereplő Trek Factory Racing kerete. A Ryder Hesjedal, Matthew Busche, Kiel Reijnen és Peter Stetina érkezésével rendesen megerősödő sor bízik, egy az ideinél eredményesebb szereplésben.

Trek Factory Racing 2016: Eugenio Alafaci, Julian Arredondo, Fumy Beppu, Fabian Cancellara, Marco Coledan, Stijn Devolder, Laurent Didier, Fabio Felline, Markel Irizar, Bauke Mollema, Giacomo Nizzolo, Yaroslav Popovych, Gregory Rast, Fränk Schleck, Jasper Stuyven, Boy Van Poppel, Riccardo Zoidl és Haimar Zubeldia.

Érkezők: Julien Bernard, Jack Bobridge, Niccolo Bonifazio, Ryder Hesjedal, Kiel Reijnen, Peter Stetina és Edward Theuns.

Ellenben rendesen visszavett a büdzséből a pro-kontinentális UnitedHealthcare csapata, akik profi fennállásuk ót első ízben vágnak neki az UCI szabálykönyve által minimálisan előírt 16 fős sorral. Matthew Busche, Daniel Eateon és Daniel Jaramillo személyében három egészen kiváló kerékpárosra is szert tettek, ellenben nagy valószínűséggel lemondtak a 2016-os esztendőben arról, hogy valamelyik nagy körversenyen szerepelhessenek.

Unitedhealthcare 2016: Carlos Alzate, Janez Brajkovic, Matthew Busche (Trek), Marco Canola, Jonathan Clarke, Daniel Eaton (Axeon), Adrian Hegyvari, Daniel Jaramillo (Jamis), Chris Jones, Luke Keough, Ty Magner (Hincapie), Karl Menzies, John Murphy, Tanner Putt, Daniel Summerhill és Bradley White.

Sam Bennett nyerte a Párizs-Bourges egynaposát

Gien és Bourges között pontosan 186,2 kilométer várta a versenyzőket az immáron 65. alkalommal megrendezett Párizs-Bourges egynaposán. A penzum három kisebb emelkedőt is tartogatott, ennek ellenére a szokásoknak megfelelően mezőnyhajrá döntött, amit Sam Bennett (Bora-Argon 18) nyert meg Nacer Bouhanni (Cofidis) és Giacomo Nizzolo (Trek Factory Racing) kettőse előtt.

Spanyol siker a Coppa Sabatinin

A spanyol Eduard Prades (Caja Rural) meglepetésszerű győzelmével zárult Gran Premio Citta di Peccioli – Coppa Sabatini egynaposa, amely ezúttal hasonlított inkább egy egynapos tavaszi klasszikusra. Habár mezőnyhajrá döntött, de a közel 200 kilométeres táv végén mégsem a sprinterek villogtak. Prades mögött Maurits Lammertink (Team Roompot) szerezte meg a második, míg Mauro Finetto (Southeast) a harmadik pozíciót.

Hazai győzelem a Kínai Kör ötödik etapján

Négy kategorizált emelkedő és egy hegyi befutó várta a kerékpárosokat a Kínai Körverseny ötödik, Bazhong és Pingchang közötti 156 kilométeres etapján. A szakaszgyőzelmet végül a hazaiak nagy örömére Meiyin Wang (Hengxiang) szerezte meg Patrick Bosman (Tirol) és Paolo Lunardon (Amore & Vita) ellenében. Összetettben Daniel Colli (Nippo-Vini Fantini) továbbra is őrzi vezető helyét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes