Napi eszpresszó: a Pápa fogadta a Novo Nordisk csapatát

Napi hírösszefoglalónk szereplői a Novo Nordisk csapata, Lance Armstrong, Enrico Gasparotto, Mark Cavendish valamint a Telenet-Fidea sora

A Novo Nordisk csapata találkozhatott a Pápával

A mezőny egyetlen színtisztán cukorbetegséggel élő versenyzőit tömörítő csapata a pro-kontinentális Novo Nordisk November 14-én, a cukorbetegek világnapján abban a megtiszteltetésben részesült, hogy találkozhatott Ferenc Pápával. Az eseményen Phil Southerland, elnök-tulajdonos, Vassili Davidenko csapatvezető és Javier Megias a gárda legjobb kerekese vett részt.

„A csapatunk a profi kerékpársportban való részvételével bebizonyítja, hogy az embereknek sohasem szabad lemondania az álmairól. Büszkék vagyunk arra, hogy Ferenc Pápa a cukorbetegek világnapján fogadott bennünket. Keményen dolgozunk a céljaink megvalósítása érdekében, amelyet immáron a Pápa is megáldott” – nyilatkozta a találkozót követően Southerland.

Lance Armstrong hamarosan visszatérhet?

Erre pedig nem más ad lehetőséget, mint a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség szabályzata, amely kimondja, hogy az örökös eltiltás esetében is, négy esztendő elteltével, más sportágban versenyezhet a delikvens, így 2016. augusztus 27-én, amennyiben úgy gondolja Lance Armstrong újra rajthoz állhat például triatlonban. A USADA, azaz az Amerikai Doppingellenes Ügynökség szóvivője Annie Skinner elmondta, hogy Armstrong eltiltása a kerékpársportot leszámítva valóban érvényét veszíti. Azonban azt is tudni kell, hogy továbbra sem indulhat el országos bajnokságokon valamint nemzetközi versenyeken.

A Wanty-Groupe Gobert csapata hosszabbított három meghatározó nevével

Enrico Gasparotto, Danilo Napolitano és Boris Dron is aláírta a 2016-os idény végéig szóló szerződését a belga pro-kontinentális Wanty-Groupe Gobert csapatával, így a gárda 22 versenyzővel vág majd neki - a jócskán felduzzadt másodosztályú mezőnyben – a következő évnek.

„Egy új életérzést kaptam ennél a csapatnál, amely tetszik, így nagyon boldog vagyok, hogy továbbra is náluk versenyezhetek. A 2016-os szezonban a célom elsődlegesen az Ardennek-i egynaposokra összpontosul, hisz itt található a csapat főhadiszállása is, így értelemszerűen ez az a környezet, ahol a legjobb teljesítménnyel kell előrukkolnunk. Nagyon motivált vagyok, mint a csapat egyik rangidőse, feladatom a fiatalok segítése és a tapasztalataim átadása” – nyilatkozta a szerződés aláírását követően elégedetten Gasparotto.

Mark Cavendish is rajthoz áll a Hong Kong-i pálya-világkupa futamon

Mark Cavendish nem titkolt célja, hogy ott lehessen a jövő évi riói olimpia pályaversenyein, ennek kapcsán pedig igyekszik minden lehetőséget megragadni, hisz a brit válogatottba bekerülni még neki sem egyszerű. Ennek fejében januárban omniumban rajthoz áll a Hong Kong-i pálya-világkupán.

„Mark velünk készül Manchesterben. A rövid pihenőt követően hatalmas intenzitással vágott bele az edzésekbe. Egyelőre az alap-állóképességét építi, mondhatni, hogy gyűjti a kilométereket. Mosoly honol az arcán, élvezi, amit csinál, pedig koránt sem egyszerűek a tréningek. Négy-hat órás edzéseket tartunk, készülünk a világkupára illetőleg a világbajnokságra” – mondta Brian Stephens a brit válogatott edzője.

Eladó az egyik legnagyobb múltú belga cyclo-cross csapat

Hans van Kasteren már 2011-ben elkezdte pedzegetni, hogy eladná csapatát, azonban 2015/2016-os cyclo-cross idény végén a hatvan esztendős szakember végleg a Telenet-Fidea gárdájának továbbadása mellett dönt.

„Igen, valóban várom a csapatra az ajánlatokat. Elsősorban nem a pénz a döntő, mint sokkal inkább az, hogy a klub a legmagasabb szinten működhessen tovább. Olyan embert és tulajdonost keresek, aki továbbviszi azt az eszmét, amit évekkel ezelőtt elkezdtem. A szponzorokkal 2017 végéig van szerződésünk, azonban Zdenek Stybar és Kevin Pauwels elvesztése az elmúlt években visszavetett minket. A szezon végét még megvárom, így vélhetően csak 2016 márciusában derül majd ki, hogy ki viszi tovább a csapatot” – mondta van Kasteren.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes