Napi eszpresszó: Ballan a Southeast csapatánál?

Napi hírösszefoglalónk szereplői Alessandro Ballan, John Degenkolb, Michael Matthews és Simon Gerrans, Hannah Barnes valamint Sacha Modolo

Alessandro Ballan a Southeast csapatánál folytathatja

Az eltiltásából visszatérni szándékozó Alessandro Ballan neve már számos csapatnál felmerült az idei átigazolási időszak tekintetében. A legfrissebb hírek most a pro-kontinentális Southeast gárdájával boronálják össze. Sajnos Danilo Di Luca, Mauro Santambrogio és Matteo Rabottini doppingesetei továbbra sem vetnek jó fényt a társaságra, amely Ballan mellett Filipo Pozzatora is feni a fogát.

John Degenkolb: Kittel távozása nem sok mindenen változtat

Marcel Kittel az Etixx-Quick Step csapatához való távozása nem sok mindenen változtat majd John Degenkolb jövő évét illetően, legalábbis állítja maga Degenkolb.

„Természetesen nagyon fog Marcel hiányozni a csapatból, hisz ő a sportág egyik legjobb sprintere. Az én helyzetemre azonban egyáltalán nem lesz kihatással, mivel általában teljesen különböző versenyprogramot teljesítettünk. A klasszikus egynaposok során lényegi elemeiben nem fog változni a csapatunk. A Tour ellenben ebben az évben hatalmas csalódás volt számunkra, értelemszerűen jövőre nagyobb teher fog a vállaimra nehezedni, de próbálok megbirkózni a szituációval” – nyilatkozta a Giant-Alpecin egyik legfontosabb versenyzője John Degenkolb. 

Matthews és Gerrans tisztázták az egymás közötti félreértéseket

A richmondi világbajnokság férfi elit mezőnyversenyének befutójánál a két ausztrál csillag Michael Matthews és Simon Gerrans lényegében egymás ellen hajrázott, amely a későbbiekben egy kisebb vitához vezetett egymással szemben. A két kiválóság a minap tisztázta a nézeteltéréseket.

„Sajnálatos dolog volt, hogy Richmondban egymás ellen hajráztunk. Ennél többet nem igazán tudok, és nem is akarok mondani. A versenyt követően végre tisztázni tudtuk a dolgot. Profi versenyzők vagyunk és mindketten győzni akartunk. Nem hiszem, hogy a későbbiekben bármilyen probléma lenne Simon és köztem. Fogunk tudni együtt versenyezni és egymás sikereiért harcolni” – mondta Michael Matthews.

Hannah Barnes a Canyon női csapatának első komoly igazolása

A Velocio-SRAM csapatának megszűnése hatalmas űrt hozott létre a női kerékpársportban. Ronny Lauke most a Canyon támogatásával szeretne egy bombaerős sort összehozni az egykori HighRoad csapatának alapjaiból. Első komoly igazolása a brit Hannah Barnes lett, aki 2015-ben pályafutása eddigi legjobb szezonját futotta az amerikai UnitedHealthcare színeiben.

„A Brit Körversenyen való remek szereplésemet követően több csapat is megkeresett. Ekkor jöttem igazán arra rá, hogy nem akarok a tengerentúlon maradni, vissza akarok térni Európába, a versenyeim nagy részét itt szeretném teljesíteni. Egy nagyon picit hezitáltam, de aztán szinte rögtön rábólintottam Ronny Lauke ajánlatára” – nyilatkozta elégedetten Barnes. 

Sacha Modolo is duplázott Hainanban

Miután Andrea Palini (SkyDive Dubai) nyerte a Hainani Körverseny első két etapján, Sacha Modolo (Lampre-Merida) sem akart lemaradni mögötte, így behúzta a harmadik illetőleg a negyedik szakaszt. Haiku és Chengmai között 237 kilométer várt a negyedik nap során a mezőnyre, amely a viadal leghosszabb penzuma volt. Sokan gondolták, hogy talán ezúttal majd megtörik a sprinterek hegemóniája, azonban ez nem így lett. A mezőnyhajrát végül Sacha Modolo (Lampre-Merida) nyerte Brenton Jones (Drapac) és Benjamin Giraud (Marseille 13-KTM) kettőse előtt. Összetettben szintén Modolo vette át a vezetést. 

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes