Napi eszpresszó: Basso hamarosan dönt a jövőjéről

Napi hírösszefoglalónk szereplői Ivan Basso, Mathieu Van der Poel, a lombard olimpiai kvóták, Tom Boonen, Edward Theuns valamint Neil Van der Ploeg.

Ivan Basso hamarosan döntést hoz a jövőjét illetően

Jelen állás szerint 50 százalék az esélye annak, hogy Ivan Basso folytatja a pályafutását. Mint ismeretes még a Francia Körverseny során diagnosztizáltak nála hererákot, melynek kapcsán sikeres műtéten esett át, sőt az orvosok azóta tünetmentesnek nyilvánították. Az egykori Giro győztese vasárnap ül tárgyalóasztalhoz a Tinkoff-Saxo csapatvezetőjével Stefano Feltrinnel.

„Vasárnap fogunk Ivannal találkozni Milánóban. Megnézzük a focicsapat Nápoly elleni mérkőzését, majd elbeszélgetünk a jövőt illetően. Ez az ő élete, egy nehéz szituáción ment át, a döntés joga csakis őt illeti meg. Ha számokat kellene mondanom, akkor azt mondanám, hogy 50 százalék az esély a folytatásra. Ott vannak a gyermekei, melynek kapcsán egy ilyen esetet követően megváltozik az ember perspektívája” – mondta Feltrin.

A cyclo-cross világbajnok Van der Poel novemberig biztos, hogy nem versenyezhet

A regnáló cyclo-cross világbajnok Mathieu Van der Poel a minap egy kisebb térdműtéten esett át. A holland kerekes térde, még a Tour de l’Avenir viadalán sérült meg, sajnálatos módon a fájdalom pedig idővel sem igazán akart szűnni. A rehabilitáció időszakát körülbelül egy hónapra teszik, ami azt jelenti, hogy a fiatal tehetség lemarad szinte az összes cyclo-cross sorozat nyitányáról.

„Többszöri konzultációt követően arra az elhatározásra jutottunk, hogy kés alá fekszem a bal térdem fájdalmának megszűntetése érdekében. A műtét rövid volt, másnap már haza is mehettem. Egy biztos, hogy sajnos október hónapban egyetlen viadalon sem leszek ott” – nyilatkozta Van der Poel.

A belgák és a hollandok az olimpiai helyekért is csatáznak Lombardiában

A Lombard Körversenynek egyes nemzetek számára nagyobb tétje is van, mint a World Tour pontokért való csatározás. Belgium jelen pillanatban az ötödik helyen tanyázik a nemzetek rangsorában, ám Hollandia és Franciaország szorosan üldözi őket. A tét nem kicsi, hisz azon nemzetek, akik az első ötben zárnak öt, míg a mögöttük helyet foglalók négy kvótát szereznek a riói olimpia mezőnyversenyére.

„A hollandok a legnagyobb riválisaink, de a franciákat sem szabad félvállról vennünk. A versenyzőink annak ellenére is tisztában vannak a helyzet fontosságával, hogy a Lombard Körversenyen klubcsapatok versengenek. Philippe Gilbert, Tim Wellens, Bart De Clercq és Tiejs Benoot négyese készen áll arra, hogy az olimpiáért tekerjen” – vélekedett az esélyeikről Carlo Bomans Belgium szövetségi kapitánya.

Tom Boonen nyerte a münsterlandi egynapost

Ibbenbüren illetőleg Münster között 180 kilométer várta a mezőnyt a Sparkassen Münsterland Giro kiemelt kategóriás egynaposán. A verseny mint ahogy minden évben ezúttal is a sprintereknek kedvezett. A mezőnyhajrát végül Tom Boonen (Etixx-Quick Step) nyerte meg Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert) és Nikias Arndts (Giant-Alpecin) kettőse előtt.

Edward Theuns diadala az Eurometropole harmadik napján

Az idényt fantasztikus formában kezdő Edward Theuns (Topsport Vlaanderen), úgy tűnik az év utolsó viadalaira is remek erőbe került, hisz remek versenyzéssel nyerte a Tour de l’Eurometropole harmadik szakaszát. Blankenberge és Nieuwpoort között 178 kilométer várta a karavánt. A szinte teljesen sík penzum végén, az előző napokhoz hasonlóan ezúttal is mezőnyhajrá döntött, amelyben Theuns mögött Michael Van Staeyen (Cofidis) lett a második, míg Louis Verhelst (Cofidis) szerezte meg a harmadik helyet. Összetettben továbbra is Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) áll az élen.

Van der Ploeg nyerte a Kínai Körverseny időfutamát

Rendhagyó módon egy 3,1 kilométeres prológgal folytatódott a Kínai Körverseny, melynek során az új-zélandi Neil Van der Ploeg (Avanti) bizonyult a leggyorsabbnak mindössze 3 perc 40 másodperc alatt abszolválva a távot. A második Boris Shpilevsky (RTS-Santic), míg a harmadik pozíciót Roy Pieters (Hollandia) kaparintotta meg. Összetettben szintén Van der Ploeg vette át a vezetést.

Képek forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes