Napi eszpresszó: bemutatták az új World Tour logókat

Napi hírösszefoglalónk szereplői az új World Tour logók, Brian Holm, Sven Nys, Kenny De Ketele és Moreno De Pauw valamint Benjamin Giraud

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség bemutatta az új World Tour logókat

A 2016-os idényre az UCI újraálmodta a férfi illetőleg a jövő évben debütáló női World Tour sorozat logóit. A logók mindkét esetben a Földet ábrázolják a férfiak esetében a szivárványszínnel átkarolva, míg a hölgyek tekintetében olyan árnyalatok is helyet kaptak, amelyek markánsan mutatják a hölgyek szériájának előretörését.

„A női World Tour sorozat bevezetése egy hatalmas lépés a sportág számára. Elégedett vagyok, hogy egy ilyen erős márkát sikerült létrehoznunk. Ügyeltünk arra, hogy a két sorozat közötti kapocs észrevehető legyen, hisz mindkét esetben egy-egy profi szériáról van szó. Az új logók is a professzionalistást mutatják, elégedettek vagyunk velük” – nyilatkozta Brian Cookson a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség regnáló elnöke.

Brian Holm szerint a Giant-Alpecin csapata nem vigyázott eléggé Marcel Kittelre

Az Etixx-Quick Step sportigazgatója Brian Holm a minap arról nyilatkozott egy dán lapnak, hogy a Giant-Alpecin csapata egy az egyben tönkretette Marcel Kittel 2015-ös szezonját azzal, hogy több ízben is betegen versenyeztették.

„Kittel nem versenyezhetett volna úgy, hogy beteg. Ezzel leromboltak mindent. Mi egy olyan versenyprogramot próbálunk összeállítani számára, amely kellő felkészülést biztosít. Óvni fogjuk, ennek kapcsán pedig nagyon bizakodunk egy kiemelkedő idényben” – mondta Holm.

Sven Nys szerint nagyon kevés ország van bevonva a cyclo-cross világkupába

Ezen a héten tanácskozott Brüsszelben a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség cyclo-cross részlege, melynek kapcsán az egykori világbajnok, a szakág élő legendája Sven Nys élesen bírálta a világkupa lebonyolításának módját. A hét versenyből ugyanis három Belgiumban, kettő Hollandiában egy-egy pedig az Egyesült Államokban illetőleg Franciaországban kerül lebonyolításra.

„Talán el kellene azon gondolkodni, hogy miként is lehetne sokkal nemzetközibbé tenni a szakág palettáját. A Las Vegas-i viadal megmutatta, hogy erre megvannak a lehetőségek. Nagyon csalódott voltam, hogy végül a kanadai verseny nem került be a versenynaptárba. Egy országban maximum két futamot kellene rendezni, de el elehetne gondolkodni például egy japán világkupa futamon is” – vélekedett a szakág lehetőségeiről Sven Nys.

Kenny De Ketele és Moreno De Pauw kettőse nyerte a londoni hatnapost

A modern érák történetében első alkalommal került megrendezésre a londoni hatnapos pályaverseny, amely sokak szerint minden idők egyik legkiélezettebb viadalát hozta. A győzelem sorsa csak az utolsó sprintben dőlt el, amelynek eredményeképpen végül Kenny De Ketele és Moreno De Pauw kettőse nyerte a viadalt, a hazai duó Chris Latham és Ollie Wood nagy bánatára.

„Természetesen nagyon elégedettek vagyunk az eredményünkkel, hisz amikor a versenyt megelőzően azt nyilatkoztam, hogy szerintem lehet esélyünk a végső győzelemre, kinevettek minket. A közeg valami egészen fenomenális volt, ilyen körülmények között pedig elképesztő érzés versenyezni” – nyilatkozta De Pauw az utolsó versenyszámot követően.  

Benjamin Giraud törte meg Modolo és Palini dominanciáját

A francia Benjamin Giraud (Marseille 13-KTM) nyerte a Hainani Körverseny ötödik szakaszát ezzel megtörve Sacha Modolo (Lampre-Merida) és Andrea Palini (SkyDive Dubai) hegemóniáját. A 192 kilométeres penzum Chengmai és Qiongzhong között vezetett, ezúttal is a sprintereknek kedvezve. Nem sokkal a befutót megelőzően egy hatalmas bukás borzolta a kedélyeket, ám a nagy nevek kimaradtak belőle. A sprintet Giraud nyerte Modolo illetőleg Palini előtt. Összetettben továbbra is Sacha Modolo (Lampre-Merida) áll az élen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes