Napi eszpresszó: Betancur utolsó esélye

Napi hírösszefoglalónk szereplői Carlos Betancur, Marcel Kittel, Gabriel Evans, az UCI a kerékpárokra vonatkozó súlyszabálya valamint a La Tropicale Amissa Bongo viadala

Betancur: ez nem egy második esély

Az átigazolási időszak egyik legnagyobb talánya Carlos Alberto Betancur a Movistar csapatához való szerződése. A kerékpárrajongók mondhatni tűkön ülve várják a kezelhetetlen kolumbiai bemutatkozását, illetőleg azt, hogy vajon élni tud-e az eléje tárulkozó talán utolsó lehetőséggel.

„Nem gondolom azt, hogy ez lenne az utolsó esélyem. Nagy tervekkel tekintek a jövőbe, a célom az, hogy kihozzam magamból a legjobbat. Sok hibát elkövettem az elmúlt két év folyamán, amelyből természetesen tanul az ember. Arra vágyom, hogy újra a magasba emelhessem a kezem, amely egy igazi fordulópont lehetne a karrierem folytatását tekintve” – vélekedett az esélyeiről Betancur.

Marcel Kittel a Dubai Körversenyen kezdi az idényt

A La Gazetta dello Sport információi szerint az Etixx-Quick Step csapatának egyik legnagyobb fogása Marcel Kittel a Dubai Körversenyen kezdi a 2016-os idényt, ám a német sztársprinter várhatóan ott lesz a Giro d’Italián is, hogy aztán természetesen megpróbálja visszaszerezni képzeletbeli sprinterkoronáját  a Touron.

„Az új idényben abszolút a nulláról indulok. Össze kell szoknom a többiekkel, meg kell ismernem őket, meg kell tapasztalnom a versenyzési stílusukat. Ez egy remek kihívás számomra, amely egyben esélyt teremt arra is, hogy újra felépítsem a formám. Öt évig versenyeztem a Giantnél, így értelemszerűen időre van szükségem az új közeg megismeréséhez. Nagyon jó érzés, hogy az Etixx-Quick Step csapatánál bíznak bennem, érdeklődve várom már az új idény rajtját” – nyilatkozta a német sprinter.

Botrány kialakulóban Nagy-Britanniában

Kisebbfajta botrány kezd körvonalazódni Nagy-Britanniában miután a junior időfutambajnok, az egyik legnagyobb tehetségként számon tartott fiatal Gabriel Evans elismerte, hogy EPO-t használt. A 18 éves siheder, egy sajtótájékoztató keretében vallotta be a dolgokat, miután az egyik csapattársa édesapja leleplezte.

„Augusztus 3-án használtam először az EPO-t. Augusztus 11-én utaztunk Franciaországba, egy edzőtáborba, ahol az egyik csapattársam édesapja találta meg nálam a szert. Nem sokkal később már a Brit Doppingellenes Ügynökség keresett. Sajnos a Walesi Körversenyen már nem is állhattam rajthoz” – mondta Evans, aki mentségeként annyit hozott fel, hogy kezdetben csak B12-es vitamininjekciókat vett fel, és, hogy mindössze néhány alkalommal használta a tiltott szert.

Az UCI készen áll a kerékpárok 6,8 kilogrammos minimál súlyának megváltoztatására

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség technikai menedzsere Mark Barfield elmondása szerint a 6,8 kilogrammos súlyhatár, rövid időn belül a múlté lesz.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a szabály lassan idejét veszíti. Néhány évvel ezelőtt még megállta a helyét, ám napjaink technikai újításai mellett már eljött az idő a változtatásra. Nem árulok el azzal nagy titkot, hogy hamarosan megváltoztatjuk a súlyhatárt, hisz immáron hónapok óta dolgozunk együtt a gyártókkal ezen ügy kapcsán” - nyilatkozta Barfielt egy brüsszeli kerékpáros konferencián.

A La Tropicale Amissa Bongo meghívott csapatai

Január 18. és 24. között kerül megrendezésre az afrikai kontinens legnagyobb presztízsű versenye a gaboni La Tropicale Amissa Bongo viadala. A szervezők a minap nyilvánosságra hozták a hét szakaszos körverseny meghívott csapatainak névsorát. Ezek szerint a versenyen ott lesz három pro-kontinentális sor, nevezetesen a francia Direct Energie valamint a Fortuneo-Vital Concept és a brazil Funvic Soul Cycles-Carrefour, két kontinentális sor, a SkyDive Dubai és a Bike Aid illetőleg tíz nemzeti válogatott Algéria, Angola, Burkina Faso, Kamerun, Elefántcsontpart, Eritrea, Etiópia, Gabon, Marokkó és Ruanda képviseletében. A verseny címvédője a tunéziai Rafaa Chtiuoi.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes