Napi eszpresszó: Bombaerős lesz jövőre a Sky kerete

Napi hírösszefoglalónk szereplői a Sky csapata, Mark Cavendish, Simon Gerrans, Hollandia válogatottja, a legfrissebb átigazolási hírek valamint Thibaut Pinot

A Sky csapata véglegesítette 2016-os keretét

Elsőként a brit Sky csapata véglegesítette keretét a 2016-os idény tekintetében. 29 kerékpárossal vágnak neki majd az új idénynek, hatan távoztak – Nathan Earle (?), Bernhard Eisel (?), Danny Pate (?), Richie Porte (BMC), Kanstantin Siutsou (?) és Christopher Sutton (?) – ellenben heten érkeztek – Michal Golas (Etixx-Quick Step), Benat Intxausti (Movistar), Michal Kwiatkowski (Etixx-Quick Step), Mikel Landa (Astana), Gianni Moscon (neo), Alex Peters (neo) és Danny Van Poppel (Trek Factory Racing) – személyeiben.

Maradtak: Ian Boswell, Philip Deignan, Andrew Fenn, Christopher Froome, Sebastian Henao, Sergio Henao, Peter Kennaugh, Vasil Kiryienka, Christian Knees, Leopold König, David Lopez, Mikel Nieve, Lars Petter Nordhaug, Wout Poels, Salvatore Puccio, Nicolas Roche, Luke Rowe, Ian Stannard, Ben Swift, Geraint Thomas, Elia Viviani és Xabier Zandio.

„Jövő év januárjában egy teljesen új fejezet kezdődik a csapat életében. A célunk, hogy egészen 2020-ig az egyik legjobb sor legyünk a mezőnyben. Ennek fejében minden követ megmozgattunk annak érdekében, hogy erősítsünk. Büszke vagyok az igazolásainkra, egy olyan keretet építettünk fel, amely minden egyes versenyen esélyesként állhat rajthoz. Akár megnyerhetjük mindhárom nagy körversenyt is” – vélekedett csapatáról Dave Brailsford csapatvezető.

Hamarosan bejelenthetik Mark Cavendish érkezését

Az immáron Dimension Data riding for Qhubeka csapatánál, ezen a héten kerülhet sor Mark Cavendish, Bernhard Eisel illetőleg Mark Renshow érkezésének bejelentésére. Friss hír, hogy a dél-afrikai csapat egy újabb tőkeerős támogatóval egyezett meg, egy kiemelkedő pénzügyi tanácsadó cég a Deloitte személyében. Rajtuk kívül még három új kerékpáros érkezése biztos. A hír egyelőre nem megerősített, habár a Sky-nál már bejelentették Eisel távozását.

Simon Gerrans szerint előre meg volt beszélve, hogy nem segíti Matthewst

Kisebb nézeteltéréshez fajult, miután a richmondi világbajnokság ezüstérmese Michael Matthews felháborodását fejezte ki annak fényében, hogy csapattársa Simon Gerrans nem segítette őt a hajrában, hanem a saját eredményéért küzdött. Gerrans szerint ez előre meg volt beszélve, így nem érti társa felháborodását.

„Mivel mindketten felkészültünk a versenyre, így eldöntött volt, hogy a saját eredményeinkért harcolhatunk, úgymond két kapitánnyal indultunk. Peter Sagan rettenetesen erős volt, ha máshogy versenyzünk sem lett volna esélyünk legyőzni őt. Nagyon jól versenyzett a válogatott, lényegében mindenki elégedett volt az eredményeinkkel. Nem értem most ezt a sok kérdezősködést. Mindenki a megbeszéltek szerint cselekedett” – nyilatkozta Gerrans egy ausztrál napilapnak.

Hollandia végzett az új világbajnoki ranglista élén

A richmondi világbajnokságon vezették be azt az új pontszámítási rendszert, melynek segítségével, többnyire a helyezési számok figyelembevételével, rangsorolták a nemzeteket. Ennek fényében Hollandia volt a 2015-ös vb legeredményesebb országa, köszönhetően Anna Van der Breggen két második, Ellen Van Dijk egy hetedik illetőleg Tom Dumoulin és Niki Terpstra helyezéseinek köszönhetően. Franciaország végzett a második pozícióban, elsődlegesen az U23-as fiúk mezőnyversenyében elért remek eredményei gyanánt, míg Ausztrália lett a harmadik.

A legfrissebb átigazolási hírek

Viszonylag sűrű napot zárt az átigazolási piac, amelynek az egyik legmeglepőbb bejelentése az örökös finn bajnok Jussi Veikkanen visszavonulása. A hétszeres finn mezőnyverseny bajnok a pályafutása nagy részét a FDJ csapatánál töltötte, ahol egy egészen kiemelkedő segítőként tündökölt.

Két viszonylag jó szezont futó kerékpáros is távozott a Lotto-Soudal csapatától, miután Kenny DeHaes a Wanty-Groupe Gobert, míg Boris Valle a Fortuneo-Vital Concept csapatához igazolt.

Az ausztrál Leigh Howard az IAM Cyclingnál folytatja, mintahogyan a tehetséges belga klasszikus menő Oliver Naesen is. Előbbi az Orica-GreenEDGE, míg utóbbi a Topsport Vlaanderen sorát hagyja ott a svájciak kedvéért.

Az egykori junior, majd U23-as világbajnok Matej Mohoric két éves megállapodást kötött a Lampre-Merida sorával. Valljuk be őszintén, hogy a Cannondale-Garminnál töltött egy éve nem sült el éppen a legjobban.

Thibaut Pinot nyerte a Tour de Gévaudon Languedoc-Roussilon viadalát

A világbajnokság árnyékában rendezték meg Franciaországban a Tour de Gévaudon Languedoc-Roussilon 2.1-es besorolású kétnapos viadalát. Már az első etap során hegyi befutó döntött, amelyen Thibaut Pinot (FDJ) bizonyult a legjobbnak megelőzvén Thomas Voeckler (Europcar) és Stephane Rossetto (Cofidis) kettősét. Másnap sem egyszerűsödtek az események, habár ezúttal már nem hegyi befutó döntött, de a három első kategóriás emelkedő rendesen megrostálta a mezőnyt. A szakaszt Alexis Vuillermoz (AG2R La Mondiale) húzta be Thibaut Pinot (FDJ) és Thomas Sprengers (Topsport Vlaanderen) kettőse ellenében.

Összetettben Thibaut Pinot (FDJ) diadalmaskodott Thomas Voeckler (Europcar) és Stephane Rossetto (Cofidis) kettőse előtt. A pontversenyt szintén Pinot, a hegyi összetettet Angel Madrazo (Caja Rural), a legjobb fiatalnak járó fehér trikót Hugh Carthy (Caja Rural), míg a csapatversenyt a spanyol Caja Rural nyerte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes