Napi eszpresszó: Boonen felépülése a vártnál gyorsabban halad

Napi hírösszefoglalónk szereplői Tom Boonen, a tárcsafékek, Zdenek Stybar, a Cult Energy-Stölting Group valamint a Wanty-Groupe Gobert csapata

Tom Boonen újra teljes értékű edzésmunkát végezhet

Kicsit több mint hat héttel ezelőtt bukott hatalmasat az Abu Dzabi Körversenyen a belgák kiválósága Tom Boonen, aki sajnálatos módon arccsontját törte. Előzetesen még arról szóltak a hírek, hogy legalább hat hónapot kell kihagynia, szerencsére azonban gyorsabban halad a rehabilitáció, mint azt gondolták, így a minap az Etixx-Quick Step kerékpárosa már újra nyeregbe pattanhatott.

„A dolgok szerencsére jól alakultak a bukásom óta. Miután hazatértem Abu Dzabiból fáradtnak és elgyötörtnek éreztem magam, azonban napról-napra jobb és jobb állapotba kerültem. Sajnos ez egy komplikált törés, de szerencsére a várakozásokkal ellentétben sokkal jobban és gyorsabban javul. Boldog vagyok, hogy újra kerékpáron ülhetek, még akkor is, ha ezek az edzések nem túl intenzívek és csak néhány óráig tartanak. Fontos, hogy az új idény kezdete előtt a testem a tréningek impulzusait megkaphassa.

A jövő évtől kezdődően használhatók lesznek a tárcsafékek?

A legfrissebb információk szerint 2016. január 1-től a World Tour versenyeken használhatóak lesznek a tárcsafékek, míg az amatőr mezőny 2017-től versenghet ezzel a féktípussal. A döntést, ha minden igaz, akkor már október közepén meghozta a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség illetékes bizottsága. Márciusban jelentette be a szövetség regnáló elnöke Brian Cookson, hogy tesztjelleggel használni kezdik a rendszert, és a tesztidőszakot felölelve döntenek annak bevezetéséről. Hivatalos megerősítés egyelőre nincs az ügyben, de minden jel arra utal, hogy a következő idénytől a profi mezőny használhatja majd a tárcsafékeket.

Zdenek Stybar mégis ott lesz néhány cyclo-cross versenyen

Habár előzetesen úgy volt, hogy a teljes cyclo-cross idényt kihagyja az Etixx-Quick Step versenyzője Zdenek Stybar, most mégis bejelentette, hogy legalább négy, nevezetesen az Antwerpen-i (December 19), a Loenhout-i (December 29), a Baal-i (Január 1) és a Leuven-i (Január 3) Bpost Bank Trofee versenyeken is ott lesz. A 29 esztendős cseh kerékpáros 2011-ig a szakág egyik legjobbja volt, ám az országúti versenyzés mellett döntött, ahol szintén sikereket ért és ér el. Az elmúlt idényben egy sérülés következtében a teljes cross idényt kihagyta, míg idén fáradságra hivatkozva mondta vissza a szereplést, egészen legújabb döntéséig.  

A Cult Energy-Stölting Group csapata is megkapta a pro-kontinentális licence-t

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség bejelentése alapján a dán Cult Energy-Stölting Group csapata is megkapta a jövő évre vonatkozóan a másodosztályú, azaz pro-kontinentális licence-t.

„A regisztrációs folyamat korántsem egy egyszerű eljárás, így végül nagyon örülünk, hogy mindent rendben találtak és megkaptuk a besorolást. Kissé későn állt össze a keretünk épp ezért csúsztunk meg a papírmunkával. Nagyon büszkék vagyunk a versenyzőinkre, nagyszerű csapatot raktunk össze, már alig várjuk az új idény rajtját” – mondta Christian Kreul a Stölting Group elnöke.

A keret: Michael Carbel Svendgaard (dán), Gerald Ciolek (német), Linus Gerdemann (német), Rasmus Guldhammer (dán), Lasse Norman Hansen (dán), Alexander Kamp (dán), Lennard Kämna (német), Alex Kirsch (luxemburgi), Thomas Koep (német), Romain Lemarchand (francia), Christian Mager (német), Mads Pedersen (dán), Rasmus Quaade (dán), Michael Reihs (dán), Sven Reutter (német), Jonas Tenbrock (német) és Fabian Wegmann (német).

A belga Wanty-Groupe Gobert soráé a jövő év első fontos szabadkártyája

Az ASO bejelentése alapján a belga pro-kontinentális Wanty-Groupe Gobert csapata kapta meg a jövő év első fontos szabadkártyáját, miután megerősítették, hogy a sor ott lesz a február közepén rendezendő Katari Körön illetőleg az Ománi Körversenyen is.

„Ezek a versenyek nagyon fontos felkészülési állomásai a World Tour csapatoknak. A klíma kiváló, két hetet tölthetünk el olyan körülmények között, amelyek egyértelműen a javunkra vállnak. Katar és Omán tökéletes terepet biztosít a tavaszi klasszikusokra való edzésekhez. Az ASO jutalmazta a csapatunk támadó taktikáját illetőleg azt, hogy immáron hat éve folyamatosan aktívak vagyunk a mezőnyben” – nyilatkozta Marco Marcato a belga csapat részéről.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes