Napi eszpresszó: Cavendish, Merckx csúcsára hajt

Napi hírösszefoglalónk szereplői Mark Cavendish, Gerald Ciolek, Campbell Flakemore, Luke Roberts valamint a Jelly Belly csapata

Mark Cavendish Eddy Merckx csúcsára hajt

Érdekes célt tűzött ki maga elé Mark Cavendish illetőleg a Dimension Data csapatának vezetősége. Eddy Merckx pályafutása során 34 szakaszgyőzelmet szerzett a Tour de France során, akit Bernard Hinault követ 28 diadallal, míg Mark Cavendish 26 alkalommal ünnepelhetett. Cavendish célja, hogy az elkövetkezendő két év során megdöntse Merckx rekordját.

„Szeretnénk annyi szakaszt megnyerni a 2016-os Francia Körverseny során, amennyit csak tudunk, így közelebb kerülve Eddy Merckx rekordjához. A csapatunk teljes mellszélességgel Mark mögött áll, habár azt sem szabad elfelejteni, hogy fontos szerepet kap a jövő év folyamán a rió olimpia is” – nyilatkozta Douglas Ryder csapatvezető.

Gerald Ciolek újra mer nagyot álmodni

A 2013-as Milánó-Sanremó győztese a német Gerald Ciolek elfogadta a dán Cult Energy-Stölting Group csapatának megkeresését, így a 2016-os idényben ezt a sort erősíti majd. A 2015-ös szezonja nem sikerült valami fényesen az MTN-Qhubeka színeiben, ám bízik benne, hogy új állomáshelyén ismét régi fényében tündökölhet.

„A váltás mindig új élményeket, és új lehetőségeket tartogat. Előreláthatólag minden támogatást meg fogok annak fejében kapni, hogy újra eredményes lehessek. Nagyon várom már a következő idény rajtját. Jól éreztem magam az MTN-Qhubeka színeiben, örülök, hogy részese lehettem a csapat felemelkedésének, ám újra versenyeket akarok nyerni, ennek fejében pedig váltanom kellett” – mondta bizakodóan Ciolek.

Campbell Flakemore kezdeményezte szerződésének felbontását

A 2014-es év U23-as időfutam-világbajnoka Campbell Flakemore kezdeményezte profi szerződésének felbontását a BMC csapatánál. A tazmán kerékpáros, szeretne ugyanis hazatérni, hogy továbbfejlődve 2017-ben ismételten csak egy komoly World Tour csapat tagja lehessen. Flakemore remekül kezdte az idényt, azonban a Santos Tour Down Under során elszenvedett kulcscsonttörése visszavetette. Később honvággyal küzdött, csúnyán szólva nem sikerült megszoknia az európai életet. Mindenesetre 23 esztendősen számos lehetősége van még.

Luke Roberts a Giant-Alpecin edzői stábjában folytatja

Az egykori profi kerékpáros Luke Roberts a Giant-Alpecin csapatának edzői stábjában folytatja, azt követően, hogy visszavonulása után a Cult Energy gárdájánál vállalt szerepet. A 38 esztendős egykori olimpiai bajnok, így John Degenkolb és Tom Dumoulin kettősével dolgozhat együtt.

„Amióta befejeztem a pályafutásom, minden erőmmel az edzői feladatokra fókuszálok. Mindenféleképpen egy olyan csapatnál akartam folytatni, amely tökéletesen passzol az elképzeléseimhez illetőleg a kerékpársportba vetett filozófiámmal. A Giant-Alpecin mindent megvalósít, amit az ember elképzel. Tökéletesen építik fel a csapatot, ráadásul nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok beépítésére is” – mondta Roberts.

Jó hírek a Jelly Belly háza táján

Talán nincs is olyan kerékpárrajongó, aki ne ismerni az amerikai Jelly Belly kontinentális csapatát. Az édességgyár által támogatott klub cukorkás mintázatú meze, szinte mindenki tetszését elnyeri. Nos, a vállalat további két évvel meghosszabbította támogatói szerződését, így az egyik legrégebben életben lévő tengerentúli csapat a 2017-es idény végéig biztonságban van. Az immáron tizenötödik szezonját kezdő gárda bejelentette két ikonikus kerekesének Lachlan és Angus Morton szerződésének meghosszabbítását is.

„A pénzügyi stabilitás elengedhetetlen ahhoz, hogy problémamentesen dolgozhassunk. A Jelly Belly megadja nekünk ezt, amelyet nem győzünk meghálálni. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az egyik leghosszabb ideje jelen lévő szponzoráció minket illet. Természetesen a jövő évben minden erőnkkel azon leszünk, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el” – nyilatkozta Danny Van Haute csapatvezető.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes