Napi eszpresszó: Cavendish új szerepkörben

Napi hírösszefoglalónk szereplői Mark Cavendish, Brian Cookson, a francia nemzeti válogatott, a genti hatnapos valamint Niels Albert

Mark Cavendish ismételten csak egy új szerepkörben tetszeleg

Mark Cavendish a CVNDHS ösztöndíjprogram valamint a Dimension Data csapatának segítségével igyekszik a 2016-os idénytől kezdődően támogatni a brit kontinentális Madison-Geneseis csapatának kerékpárosait. A gárda az egyik legerősebb brit utánpótlássor, amelyet az egykori remek kerékpáros Roger Hammond vezet.

„Roger Hammond segítsége nélkül, ma nem lennék profi kerékpáros. Ez egy kiváló lehetőség számomra, hogy valamit visszafizethessek neki ebből a temérdek támogatásból, amelyet tőle kaptam. A csapat telis-tele van fiatal és tehetséges kerékpárosokkal, akik előtt komoly pályafutás állhat” – nyilatkozta Cavendish.

Brian Cookson továbbra is bízik az orosz kerékpárosokban

Az elmúlt hetek oroszországi doppingbotránya ellenére Brian Cookson a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség regnáló elnöke továbbra is 100 százalékosan megbízik az Orosz Kerékpáros Szövetség munkájában. Mint ismeretes nem régiben fény derült arra, hogy Oroszország szisztematikusan doppingolja, elsősorban atlétáit, aminek kapcsán felmerült, hogy talán még a 2016-os riói olimpiáról is diszkvalifikálják a nemzetet. Ellenben Cookson legfőképp Igor Makarovnak köszönheti megválasztását, de az sem elhanyagolható tény, hogy az Itera az Európai Kerékpáros Szövetség legfőbb támogatója.

„Nincs itt a helye annak, hogy bármely más sportág dolgait feszegessük. Bízom benne, hogy a kerékpársport nem érintett a történetben, és abban is, hogy az orosz bringások problémák nélkül versenyezhetnek majd 2016-ban” – mondta szűkszavúan Cookson.  

A franciák nem sokat teketóriáznak az olimpia ügyében

A francia szövetség kapitány Bernard Bourreau nem sokat teketóriázik a jövő évi riói olimpia kapcsán, már most szűkítette keretét. Ennek fejében november 30. és december 4. között tizenegy kerekes vehet részt a válogatott Savoie-i edzőtáborában.

A nevek: Romain Bardet, Jean-Christophe Peraud, Alexis Vuillermoz, Alexis Gougeard, Pierre Latour (AG2R La Mondiale), Thibaut Pinot (FDJ), Tony Gallopin (Lotto-Soudal), Jérôme Coppel (IAM Cycling), Kevin Ledanois (Bretagne Séché Environnement ), Christophe Laporte (Cofidis) és Romain Sicard (Europcar).

A második napot követően, nem változott túlságosan sokat az állás a genti hatnaposon

Habár születtek kisebb meglepetések, ennek ellenére a második napot követően továbbra is négy csapat verseng körön belül a jubileumi 75. genti hatnapos pályaverseny során. Az élen továbbra is Michael Morkov és Iljo Keisse kettőse tanyázik, akik mindössze 11 ponttal előzik meg Otto Vergaerde és Jasper De Buyst párosát. A harmadik helyen ellenben változás történt, miután Gijs Van Hoecke és Kenny De Ketele duója megelőzte Moreno De Pauw és Morgan Kneisky kettősét.

Niels Albert a visszatérésen gondolkodik?

Ismételten csak a visszatérés gondolatával kacérkodik  Niels Albert, aki 2014-ben szívritmuszavarai miatt volt kénytelen befejezni cyclo-cross pályafutását. A kétszeres világbajnok jelenleg a Vastgoedservice-Golden Palace gárdájának csapatvezetője, nem mellékesen Wout Van Aert egyik edzője is. Albert jelenleg keményen edz, mivel Tom Boonen jótékonysági cyclo-cross versenyén fog szerepelni.

„Egyelőre csak edzegetek. Hogy visszatérek-e?” – csiripelte az egyik közösségi oldalon az egykori kiválóság.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes