Napi eszpresszó: Ciolek a Cult Energy csapatában folytatja

Napi hírösszefoglalónk szereplői Gerald Ciolek, Stefano Feltrin, a Fortuneo-Vital Concept csapata, Mark Cavendish, Düsseldorf városa valamint Jakub Mareczko.

Gerald Ciolek a Cult Energy-Stölting csapatánál folytatja

A 2013-as Milánó-Sanremó győztese Gerald Ciolek a dán Cult Energy-Stölting csapatához igazolt, miután lejárt szerződése a dél-afrikai MTN-Qhubeka soránál. A csapatváltás ténye már hetekkel ezelőtt biztos volt, azonban a hivatalos bejelentésre egészen eddig várni kellett. Hosszú évek kihagyását követően, így Ciolek újra együtt dolgozhat egykori sportigazgatójával Jochen Hahnnal.

„Nagyszerű, hogy egy ilyen remek kerékpárost igazoltunk. Tíz évvel ezelőtt váltak el útjaink, most viszont újfent a közös sikerekért küzdhetünk” – mondta elégedetten Hahn.

Stefano Feltrin szerint ideje lenne már dönteni a reformokkal kapcsolatosan

A Tinkoff csapatvezetője Stefano Feltrin nemes egyszerűséggel felszólította a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség illetékeseit, hogy hozzanak végre döntést a 2017-től bevezetendő reformokat illetően, azaz vagy kezdjék el konkrétan bevezetni azokat, vagy vessék el az ötletet.

„Lassan tudnunk kellene, hogy mit is akar a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség, mondhatni, hogy kifutunk az időből. Egy kicsit ijesztő, hogy lényegében semmiről sem tudunk, így pedig elég nehéz csapatot építeni. Nem is csak nekünk, de a versenyszervezőknek sem egyértelmű a szituáció. Nem titok, hogy a csapatok bíznak abban, hogy a reformok kapcsán újfajta bevételekre tehetnek szert, de ehhez tudnunk kellene már, hogy mik a tervek” – fakadt ki érthető módon Feltrin.

Újabb szponzor a Bretagne-Séché Environnement csapata mellett

A jövőre már Fortuneo-Vital Concept néven szereplő francia pro-kontinentális sor, egy újabb tőkeerős támogatót köszönthet maga mellett az Oscaro online áruház személyében.

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan komoly cég, mint az Oscaro is úgy döntött, hogy a mi csapatunkba szeretne invesztálni. Egyértelműek a 2016-os idényre vonatkozó céljaink. Merősödött pénzügyi tőkénknek köszönhetően szeretnénk eredményesen szerepelni, a lehető legtöbb győzelmet összegyűjteni. Köszönettel tartozunk a támogatóink irányába, hogy megteremtik annak a lehetőségét, hogy fennállásunk legkomolyabb szezonját fussuk” – mondta Emmanuel Hubert csapatvezető.

Mark Cavendish, Dr. Mark Cavendish lett

Mark Cavendish volt azon tizenegy személy egyike, aki a héten abban a megtisztelő kitűntetésben részesült, hogy Westminster hercegétől megkapta a Chesteri Egyetem doktorátusi címét.

„Megtiszteltető és egyben kiváltságos, hogy megkaphattam ezt a címet” – nyilatkozta a jövőre már a dél-afrikai Dimension Data csapatánál tekerő sprinter, aki pályafutása során eleddig nem kevesebb, mint negyvennégy győzelmet aratott, nagy három hetes körverseny során.   

Düsseldorf önkormányzata megszavazta a 2017-es Tour de France rajtját

A németországi Düsseldorf önkormányzata a minap tűzte napirendjére a 2017-es Tour de France rajtját, amely előterjesztést végül nagyon szoros eredménnyel, de negyven-harminckilenc arányban elfogadtak.

Mareczko immáron negyedik szakaszát nyerte Kínában

Jakub Mareczko (Southeast) immáron a negyedik szakaszgyőzelmét szerezte a Tahiu Lake Körversenyén, miután a Yixing Yangxian körüli 123 kilométeres penzum végén is ő bizonyult a leggyorsabbnak. A városban nyolc kört tett meg a karaván, melynek végén mezőnyhajrá döntött. A második Scott Sunderland (Budget Forklifts), míg a harmadik Ahmet Örken (Torku Sekerspor) lett. A verseny egyetlen magyar résztvevője Dér Zsolt (Start-Massi) a győztessel azonos idővel érkezve a 19. lett.  Összetettben ezzel a sikerrel Mareczko 14 másodpercre növelte előnyét honfitársa Andrea Palini (SkyDive Dubai) előtt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes