Napi eszpresszó: Contador 2016-os versenyprogramja

Napi hírösszefoglalónk szereplői Alberto Contador, Fabian Cancellara, Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali valamint Sven Nys

Nyilvános Alberto Contador 2016-os versenyprogramja

Fabian Cancellarahoz hasonlóan a Tinkoff kerékpárosa Alberto Contador is utolsó idényére készül. A spanyol kiválóság egyértelmű célokat tűzött ki maga elé, szeretné a Tour de France megnyerésével lezárni pályafutását. Ennek fejében nyilvánosságra került a jövő évi versenyprogramja. A szezont előreláthatóan a február 17-i portugál Volta ao Algarve viadalán kezdi, amelyet a Párizs- Nizza (Március 6. – 13.), a Katalán Körverseny (Március 21. – 27.) és a Baszk Körverseny (Április 4.-9.) követhet. A június 5-én rajtoló Criterium du Dauphiné lehet felkészülésének utolsó állomása, majd a Tourt követően a rió olimpiai játékokkal tenne pontot karrierje végére.

Fabian Cancellara megerősítette, hogy a 2016-os lesz utolsó szezonja

Röpke tizenkét hónap múlva lezárul egy nem akármilyen éra. Fabian Cancellara ugyanis hivatalosan is megerősítette, hogy a 2016-os idény végén visszavonul. A 34 esztendős kiválóság 2001 óta tengeti a profi kerékpárosok mindennapjait, nem akármilyen sikerekkel a tarsolyában. Utolsó idényében immáron szinte biztosra vehető, hogy kihagyja a riói olimpiai játékokat.

„A kerékpársport nem az életem, csupán a része annak. Megerősíthetem, hogy a riói olimpiai játékok nem szerepel a jövő évi versenyprogramomban” – nyilatkozta Cancellara.

Valverde 36 esztendősen debütálhat a Girón

Alejandro Valverde számos versenyen megmutatta már kvalitásait, a Giro d’Italia azonban egyelőre kimaradt az életéből. Egyelőre, hisz a Movistar csapatvezetője Eusebio Unzue megerősítette, hogy jelen állás szerint Valverde lehet a csapat kapitánya a 2016-os Olasz Körverseny során.

„A döntés még koránt sem végleges. Egyelőre dolgozunk a csapatunk versenyprogramján. Előzetesen Alejandro megkaphatja a Girót, hogy aztán a Touron segítse Quintanát. Ez azonban azt jelentené, hogy az olimpiát követően már nem indulna a Vueltán, amelyet olyannyira kedvel” – mondta a csapatvezető.    

Vincenzo Nibali a Trek Factory Racing csapatánál folytathatja

Vincenzo Nibali jövője továbbra is kérdéses, egyelőre nem lehet tudni, hogy hol folytatja majd 2017-ben. A szerződése 2016 végéig köti a kazah Astana csapatához, ám Fabio Aru előretörése vélhetően nem eredményez majd szerződéshosszabbítást számára. A La Gazetta dello Sport információi szerint két komoly kérője van a BMC illetőleg a Trek Factory Racing csapatainak személyében. Luca Guercilena a Trek csapatvezetője megerősítette, hogy ténylegesen is érdeklődnek a 2014-es Tour győztese iránt.

„Még csak 2015 van, de igen, érdeklődünk Vincenzo Nibali esetleges leigazolása kapcsán. 2016 végén lejár a csapatunk első, hároméves szponzorációs szerződése, nekünk pedig egy olyan jövőképet kell felvázolnunk, amely meggyőzi a támogatóinkat” – nyilatkozta nem mellébeszélve az olasz szakember.

Immáron egy éve győzelem nélkül

A cyclo-cross szakág élő legendája Sven Nys utoljára pontosan egy évvel ezelőtt a Jaarmarktcross során győzedelmeskedett, azóta azonban csak keresi régi önmagát. A fiatalok, úgy mint Wout Van Aert vagy éppen Lars Van der Haar egyszerűen kivették a stafétát a kezéből.

„A versenyek minősége a fiatalok berobbanásával ugrásszerűen megnőtt. Van Aert és a többiek elképesztő tempót diktálnak, amelyet képesek is egy órán keresztül megtartani. Másodsorban nincs hideg. Meleg száraz időjárási körülmények között zajlanak a versenyek, amelyek nem kedveznek nekünk. Sven fizikálisan és mentálisan sincs rossz formában, s habár neki már nem kell bizonyítania, mégis a cél az újabb győzelmek megszerzése. Sokszor csak egy hajszál választja át attól a ponttól, hogy átlendülhessen. Dolgozunk tovább, nem adjuk fel” – mondta Paul Van den Bosch a 39 esztendős klasszis edzője.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes