Napi eszpresszó: Damien Monier a Taiwan KOM győztese

Napi hírösszefoglalónk szereplői Damien Monier, Filippo Pozzato, Chris Horner, Wout Van Aert valamint a Tahiu Lake Körverseny

Damien Monier nyerte a hírhedt Taiwan KOM viadalát

A japán kontinentális Bridgeston-Anchor francia kerekese Damien Monier nyerte a legnagyobb presztízzsel bíró amatőr kerékpáros versenyt a Taiwan KOM futamát, melynek során a tengerszintről tekernek fel a versenyzők 3275 méter magasságba, alig több mint száz kilométer alatt. Végül 32 nemzet 412 kerekese vágott neki a távnak. A hegy tetejéhez közeledve egy 12 fős csoport szakadt el, amely aztán a 30 százalékos részeknél darabjaira hullott. A győzelmet a francia Damien Monier (Bridgeston-Anchor) szerezte meg a verseny kétszeres győztese a dán John Ebsen (Androni Giocattoli) valamint az ír Mark Dowling előtt. A hölgyeknél a japán Eri Yonamine bizonyult a legjobbnak.   

Filippo Pozzato a Southeast csapatánál folytathatja

Két, győzelem nélküli idényt követően, immáron biztos, hogy elhagyja a Lampre-Merida csapatát az extravagáns talján kerékpáros Filippo Pozzato. A La Gazetta dello Sport információi szerint a kerekes szóban már mindenben megállapodott a pro-kontinentális Southeast csapatával. A pletykák szerint Pozatto révén egy új, tőkeerős szponzor is a csapathoz kerülhet.

„Lényegében már mindenben megállapodtunk, immáron már csak a hivatalos aláírás hiányzik” – mondta Pozatto ügynöke. Pippo pályafutása során nyerte Milánó-Sanremót, Tirreno-Adriaticót, olasz bajnokságot, Tour és Giro szakaszt is, ellenben 2013 óta képtelen volt akár egy versenyen is győzni.

A hírekkel ellentétben Chris Hornernek esze ágában sincs visszavonulni

Mint arról néhány napja mi is beszámoltunk a francia napilap a L’Equipe információi szerint Chris Horner 44 esztendős korában visszavonul. Ellenben Horner ügynöke, az egykoron szintén remek kerékpáros Baden Cooke cáfolta a híreket, elmondása szerint ő aztán egyáltalán nem akarja rábeszélni a 2013-as Vuelta Espana győztesét a visszavonulásra.

„Komoly tárgyalásokat folytatunk az Airgas-Safeway csapatával. Senkinek sem beszéltem arról, hogy mik a terveink az elkövetkezendő év tekintetében, nem tudom, hogy miképp kaptak szárnyra a fals hírek. Lényegében immáron több mint egy hónapja egyeztetünk a lehetőségeinkről, amely nem rövid idő. Mindkét fél szeretné a folytatást, azonban addig nem történhet meg a szerződés aláírása, ameddig minden egyes kérdés tisztázásra nem kerül” – nyilatkozta Baden Cooke.  

Wout Van Aert ismét megállíthatatlan volt

A Bpost Bank Trofee sorozat, a híres Koppenbergcross versenyével folytatódott Oudenaarde környékén. A nem túl nehéz pálya érdekes, végig változatos küzdelmet hozott. A táv első felében Thijs Van Amerongen (Telenet-Fidea) és Diether Sweeck (Era-Murprotec) kettőse lépett el, ám féltávnal a nagyobb nevek probléma nélkül érték utol őket. A hatodik körben aztán Lars Van der Haar (Giant-Alpecin) indított akciót, amelyet Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) illetőleg Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) kettősének sikerült átvennie. Van Aert azonban megállíthatatlan volt, így végül magabiztosan nyerte meg a versenyt Pauwels és Van der Haar előtt.

„Nagyon rosszul éreztem magam a rajtot követően, ezért inkább úgy döntöttem, hogy megülök a mezőnyben. Ahogy haladtunk előre kezdtem egyre jobban lenni, így előre is merészkedtem. Kevin Pauwels nagyon erősnek tűnt, örülök, hogy végül sikerült legyőznöm őt” – mondta elégedetten a befutót követően Van Aert.   

Dér Zsolt az első tízben a Tahiu Lake Körversenyén

Október 31. és November 8. között rendezik a 2.1-es besorolású Tahiu Lake Körversenyt Kínában, amelyen a Start-Massi csapatának színeiben Dér Zsolt is szerepel. Az első két etap a sprintereknek kedvezett, mindkettőt az olasz Jakub Mareczko (Southeast) nyerte meg. Az első etap során Dér Zsolt is remekül hajrázott, végül az előkelő kilencedik helyen zárt. A második napon szintén a győztessel azonos idővel érkezett, ellenben ekkor már nem sikerült a tűz közelébe kerülnie.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes