Napi eszpresszó: De Bie nyerte Boonen jótékonysági versenyét

Napi hírösszefoglalónk szereplői Sean De Bie, Tom Boonen, Vincenzo Nibali, a LottoNL-Jumbo csapata, a Delko-Marseille kerete valamint Amets Txurruka

Sean De Bie nyerte Tom Boonen jótékonysági cyclo-cross versenyét

Immáron hatodik alkalommal került megrendezésre a belga Zilvermeerben Tom Boonen jótékonysági cyclo-cross versenye, ahol többek között Michal Kwiatkowski, Niki Terpstra, Marcel Kittel, Andre Greipel és Jürgen Van den Broeck is tiszteletét tette. A rendezvény névadója sajnos az Abu Dhabi Körversenyen történt bukása következtében nem tudott rajthoz állni az eseményen. A viadalt végül Sean De Bie (Lotto-Soudal) nyerte Maarten Wynants (LottoNL-Jumbo) illetőleg Pieter Van Speybrouck (Topsport Vlaanderen) előtt.

Vinokourov reméli, hogy Vincenzo Nibali 2017-ben is náluk teker majd

Az Astana csapatvezetője Alexandr Vinokourov megerősítette, hogy bízik abban, hogy Vincenzo Nibali elfogadja szerződéshosszabbítási ajánlatukat, így a szicíliai kerekes a 2017-es és 2018-as idényben is náluk teker majd. Mint ismeretes Nibali szerződése 2016 végén jár le, amelynek kapcsán már most rengeteg pletyka felvetődött a hogyan továbbról.

„Miért menne más csapathoz? A minap hosszasan elbeszélgettem az ügynökével, aki megerősítette számomra, hogy Vincenzo remekül érzi magát nálunk, hisz minden feltétel adott a megfelelő versenyzéshez illetőleg a felkészüléshez. Kilencvenkilenc százalékot adok arra, hogy a „Cápa” 2017-ben is nálunk teker majd” – nyilatkozta határozottan Vinokourov.

A LottoNL-Jumbo csapata a holland hadsereggel készül

A holland LottoNL-Jumbo csapata még fizetni is hajlandó volt azért, hogy a gárda első összetartásán a holland királyi hadsereg egyik elit alakulatával tréningezhessenek.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a hadsereg oldalán készülhetünk. Az edzések során realizálódott bennünk, hogy a sport egy más dimenziót képez ahhoz képest, mint amit ezek a srácok csinálnak. Tanultunk egymástól, mind fizikálisan, mind pedig mentálisan is” – szólt a csapat sajtóközleménye. A LottoNL-Jumbo csapata a 2015-ös idényben mindössze hét győzelmet szerzett, amin értelemszerűen szeretnének javítani a jövő évi szezonban.   

Végleges a Delko-Marseille csapatának kerete

Elég nagy változáson ment át a 2015-ben még Marseille13-KTM néven futó kontinentális csapat, amely 2016-ban már a pro-kontinentális vonalban Delko-Marseille Provence-KTM néven szerepel majd. A keretből mindössze négyen - Remy Di Gregorio, Julien El Fares, Benjamin Giraud és Evaldas Siškevičius - maradtak, akikhez olyan kerekesek csatlakoztak, mint az argentin Daniel Diaz vagy éppen a kolumbiai Leonardo Duque. A francia gárda lett az első, aki keretet hirdetett egy jövő évi versenyre, mégpedig a San Luisi Körre, ahol Daniel Diaz, Delio Fernández, Mikel Aristi, Remy di Gregorio, Leonardo Duque és Yannick Martinez hatosa vesz majd részt.

A Delko-Marseille Provence-KTM 2016-os kerete: Leonardo Duque (kolumbiai), Daniel Diaz (argentin), Delio Fernandez (spanyol), Mikel Aristi (spanyol), Thierry Hupond (francia), Christophe Laborie (francia), Yannick Martinez (francia), Romain Combaud (francia), Quentin Pacher (francia), Fredrik Strand Galta (norvég), Asbjorn Kragh Andersen (dán).Remy Di Gregorio (francia), Julien El Fares (francia), Benjamin Giraud (francia) és Evaldas Siškevičius (litván).

Amets Txurruka készen áll az ausztrál kalandra

Azok után, hogy az elmúlt három évet a pro-kontinentális Caja Rural csapatánál töltötte, a baszk kiválóság Amets Txurruka nem várt módon az ausztrál Orica-GreenEDGE színeiben tér vissza a legmagasabb osztályba. Három edzőtábor vár rá, mielőtt ténylegesen is körvonalazódna a jövő évi versenynaptára.

„Kissé későn kezdtem el az edzéseket, így egyelőre még nem tisztázott a jövő évi versenynaptáram. Nagyon szeretnék ott lenni a Baszk Körversenyen, amely szülővárosomból Etxebarria közeléből indul. Valószínűleg részt veszek a Tirreno-Adriaticon illetőleg néhány tavaszi klasszikuson is. A Giro d’Italia lesz az egyik fő versenyem, habár ezzel kapcsolatosan még sok mindent tisztázni kell,” – mondta Txurruka, aki anno még az Euskaltel csapatában vált sokak kedvencévé.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes