Napi eszpresszó: Diego Rosa hatalmas győzelme

Napi hírösszefoglalónk szereplői Diego Rosa, a 2017-es Tour de France rajt, Chris Froome, a Dimension Data csapata valamint Jens Debusschere

Diego Rosa nyerte a Milánó-Torinó egynaposát

Az Astana olasz kerékpárosa Diego Rosa nyerte az immáron kilencvenhatodik alkalommal megrendezett Milánó-Torinó egynaposát. A táv a kiemelt kategóriás viadalon 186 kilométer volt.  Rosa az utolsó emelkedőn támadott, akcióját pedig már nem tudták átvenni, így egyedül ért célba Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) és Fabio Aru (Astana) kettőse előtt.

„A reggeli megbeszélésen azt a feladatot kaptam, hogy a végén próbáljak meg harcolni egy jó eredményért. A cél viszonylag közel van az otthonomhoz, így nagyon jól ismertem az útvonalat. Hárman voltunk elől a csapatból Fabio Aru, Mikel Landa és én. 2,7 kilométerrel a vége előtt megpróbáltam, amely kísérlet szerencsére sikeresnek bizonyult” – mondta az első profi győzelmét arató kerekes.

Düsseldorfból indulhat a 2017-es Tour de France

London visszalépését követően, jelen pillanatban úgy tűnik, hogy Düsseldorf lehet a befutó a 2017-es Tour de France nagy rajtjára. A versenyt szervező ASO-t sürgeti az idő, hisz a brit főváros kissé későn jelentette be visszalépési szándékát. Negyedik alkalommal indulhatna a legnagyobb kerékpáros körverseny az országból, amelynek kerékpáros kultúrája az elmúlt években kezd újra az egekbe szökni Jan Ullrich illetőleg a T-Mobile csapatának doppingbotrányait követően. A jövő évi Tour a franciaországi La Manche-ból rajtól. A hivatalos útvonalat a hónap végén jelenthetik be.

Chris Froome jövői évi céljai: a Tour de France és az olimpia

Chris Froome szeretne túltenni egykori csapattársán, így 2016-ban a Francia Körverseny illetőleg a riói olimpia mezőnyversenyének megnyerését tűzte ki maga elé. Mint arra emlékezhetünk a londoni ötkarikás játékokon Bradley Wiggins Tour győzelme után aranyérmet szerzett az egyéni időfutamban.

„Egy nagyon izgalmas év elé nézünk. Az elsődleges cél természetesen a Tour de France megnyerése lesz. Mindemellett szeretnék az olimpia mezőnyversenyén is kiemelkedőt nyújtani. Azt még nem tudom, hogy az időfutamban rajthoz állok-e, a mezőnyversenyen ellenben biztosan ott leszek. Kemény verseny lesz Rióban, hisz a 250 kilométeres penzumhoz, mintegy 5000 méter szint párosul. Remélem, hogy lehet majd esélyem a végső győzelemre” - nyilatkozta a Sky kerékpárosa.

Hat afrikai versenyzőjével hosszabbított a Dimension Data csapata

Már a tavalyi évben is sok kritika érte az MTN-Qhubeka – jövőre már Dimension Data riding for Qhubeka – csapatát, hogy nem hű az elveihez és egyre kevesebb és kevesebb afrikai kerékpárosnak biztosít lehetőséget. A helyzet most sem változik, hisz az új igazolások között eleddig egyetlen a fekete kontinensről érkező bringás sincs. Ellenben Jay Thomson, Jaco Venter, Songezo Jim, Youcef Reguigui, Nic Dougall és Johann van Zyl hatosával szerződést hosszabbítottak, amely azt eredményezi, hogy jelenleg 11 afrikai kerékpáros rendelkezik kontraktussal a jövő évre.

„Nagyon örülök, hogy ezek a srácok a továbbiakban is ebben a csapatban versenyeznek majd. Mindannyian keményen dolgoztak a sikereinkért. Képességeiket immáron megmutathatták a legnagyobb viadalokon is, amelyeken egyaránt éltek is az eléjük táruló alkalommal” – vélekedett a versenyzőiről Douglas Ryder csapatvezető.  

Jens Debusschere-é az Eurometropole első etapja

A prológot követően La Louviére és Chiévres között 167 kilométer várta a kerekeseket a Tour de l’Eurometropole első szakaszán. A penzum viszonylag sík volt, így végül mezőnyhajrá döntött. A leggyorsabbnak Jens Debusschere (Lotto-Soudal) bizonyult, aki magabiztosan sprintelte le Raymond Kreder (Team Roompot) és Timothy Dupont (Roubaix-Lille Metropole) kettősét. Összetettben a prológot nyerő Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) három másodpercet megtartott az előnyéből, így továbbra is ő áll az élen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes