Napi eszpresszó: Dumoulin az olimpiára fókuszál

Napi hírösszefoglalónk szereplői Tom Dumoulin, a San Luisi Körverseny hegyei, Dan Craven, Robbie Hunter valamint Jakub Mareczko

Tom Dumoulin: az olimpia elsőbbséget élvez a körversenyekkel szemben

Idei fantasztikus Vuelta szereplése gyanánt, természetesen többekben felmerült annak a lehetősége, hogy Tom Dumoulin a 2016-os Tour de France egyik kiemelkedő személyisége legyen. A Giant-Alpecin kerekese, azonban eloszlatta a feltételezéseket, számára a riói olimpia lesz az elsődleges célkitűzés.

„Keményen dolgozom, és igen, egy nagy lépést tettem meg előre ebben az évben. A Svájci Körverseny előtti magaslati edzőtábor változtatott meg sok mindent. Akkor egy újfajta edzésmódszerrel próbálkoztunk, ami nagyon is bejött. Az volt a célom, hogy végre befejezzek egy nagy körversenyt, ám a Touron ez nem sikerült, mivel buktam. Úgy álltam oda a Vuelta rajtjához, hogy szeretnék eljutni Madridig. Még mindig a Francia Körverseny karrierem legnagyobb csalódása. Folyamatosan azt a kérdést teszik fel az újságírók nekem, hogy mi lesz a jövő évi Touron. Azt mondom, hogy remélem legalább egy szakaszgyőzelem. Az elsődleges célom ugyanis 2016-ban a riói olimpia lesz” – vélekedett jövő évi esélyeiről Dumoulin.

Két komolyabb hegyi befutó a San Luisi Körversenyen

Január 18. és 24. között kerül sor a San Luisi Körversenyre, amelyen két komolyabb hegyi befutó is nehezíti a kerékpárosok dolgát. A jubileumi tízedik argentin viadal során a Cerro El Amago és a Filo Sierras Comechingones rémisztgeti majd a mezőnyt.

A Cerro El Amago a negyedik szakasz során kerül a versenyzők útjába. A 140 kilométeres viszonylag sík etap, utolsó húsz kilométere során kell megmászni a hegyet, amely döntő jelentőséggel bírhat az összetett szempontjából. Két nappal később a hatodik etap során következik a Filo Sierras Comechingones, amely már egy jól ismert emelkedő a verseny történetében. A királyszakasz során további három kaptató nehezíti még a mezőny dolgát.

Dan Craven a Cycling Academy csapatánál folytatja

A karizmatikus namíbiai kerékpáros az izraeli kontinentális Cycling Academy csapatánál folytatja pályafutását. Az elmúlt két idényt az Europcar színeiben töltő kerekes, mint új csapata legidősebb tagja igyekszik segíteni a fiataloknak.

„Dan lesz a legidősebb versenyzője fiatal sorunknak. Nagyon tapasztalt kerékpáros, aki segítheti a többiek fejlődését. Mellette Guilleaume Boivin és Max Korus leigazolása is nagy erősítésnek tekinthető. Elindultunk az úton, amely a 2018-as Tour de France-ra vezet” – nyilatkozta a csapat új sportigazgatója Nicki Sörensen.  

Robbie Hunter elhagyja a Cannondale-Garmin csapatát

Az egykori kiváló kerékpáros Robbie Hunter elhagyja a Cannondale-Garmin sportigazgatói posztját és másik fő tevékenységére a versenyzők ügynöki tevékenységére valamint a tehetséges afrikai fiatalok felkutatására kíván fókuszálni. Persze ezzel egyidejűleg nem zárja ki azt sem, hogy valamely más csapatnál a  jövőben állást vállaljon.

„Számos lehetőségem van, ám jelen pillanatban nem kívánok egyik csapatnál sem állást vállalni. Szeretnék egy picit pihenni, és odahaza fiatal kerékpárosokkal foglalkozni. Számos ütőlap van a kezemben, azonban túlontúl sok időt töltöttem távol az otthonomtól. Bízom benne, hogy a jövőbeli munkám eredményeként segíthetem a feltörekvő afrikai kerekeseket” – mondta Hunter.

Mareczko immáron ötödik szakaszgyőzelmét ünnepelhette

A Tahiu Lake Körverseny hetedik szakaszán Wuxing és Changxing között 139 és fél kilométer várta a karavánt. A penzum ezúttal is a sprintereknek kedvezett Jakub Mareczko (Southeast) pedig immáron az ötödik szakaszsikerét ünnepelhette. A második ezúttal Andrea Palini (SkyDive Dubai), míg a harmadik Andriy Kulik (Kolls-BDC) lett. A mezőny egyetlen magyar kerekese Dér Zsolt (Start-Massi) a győztessel azonos idővel a 22. pozícióban zárt. Összetettben továbbra is Mareczko vezet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes