Napi eszpresszó: Ferrari letiltaná az Armstrong filmet

Napi hírösszefoglalónk szereplői Michele Ferrari, az MTN-Qhubeka, Richie Porte, a One Pro csapata, Laurens ten Dam valamint Maximiliano Richeze

Michele Ferrari szeretné elérni, hogy az olasz mozik ne vetítsék az új Armstrong filmet

A David Walsh könyvéből készült új Armstrong filmet a héten kezdik vetíteni Olaszországban, ám dr. Michele Ferrari szeretné elérni, hogy az olasz mozik ne vetítsék azt, mondván, hogy olyan dolgok vannak benne, amelyek a valóságnak egyáltalán nem felelnek meg. Gondol itt arra, hogy ő személy szerint sohasem adott be injekciót Armstrongnak. Ferrari ügyvédei most minden követ megmozgatnak a letiltás elérése érdekében. Első vetítésekkor a torontói filmfesztivál bemutatóján a mű vegyes minősítésben részesült.

Az MTN-Qhubeka továbbra sem tett le a World Tour licence megszerzéséről

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség listája alapján az MTN-Qhubeka, új nevén Dimension Data riding for Qhubeka csapata 2016-ban is pro-kontinentális vonalon folytatná, habár a dél-afrikai alakulat továbbra sem tett le arról, hogy esetleg World Tour szintre lépjen.

„Egyelőre továbbra sem zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy a jövő évben, mint World Tour csapat folytassuk, amely megteremtené annak a lehetőségét, hogy mindhárom nagy körversenyen ott lehessünk. Nem egyszerű fellépni a legmagasabb osztályba, az eljárás rengeteg papírmunkát igényel, ellenben a Dimension Data illetőleg a Deloitte cégei minden követ megmozgatnak ahhoz, hogy ez sikerülhessen. Az afrikai kontinens első World Tour csapata lehetnénk, amely nem kis dolog” – mondta Douglas Ryder csapatvezető.

Richie Porte: nem maradt bennem kérdés a Sky elhagyását követően

Az idei átigazolási piac tekintetében Richie Porte a brit Sky csapatának legnagyobb vesztesége. Az ausztrál kerékpáros a BMC csapatánál folytatja pályafutását, ahol előzetesen talán több esélye lehet, mint első számú ember.

„Az, hogy egy kerékpáros eligazol egy csapattól, sohasem jogosítja fel arra, hogy kritizálja egykori kenyéradóit. Nem tudok a Sky csapatáról egy rossz szót sem mondani. A színeikben négy alkalommal szerepelhettem a Tour de France-on, ráadásul ők voltak azok, akik megreformálták a sportágat, új dolgokat vezetve be, és ezzel új struktúrát adva egy profi kerékpáros csapatnak. Az itt töltött évek során a csapattársaim három ízben nyerték meg a Tourt, miközben én kétszer győztem a Párizs-Nizzán. Ez hihetetlen, így csakis köszönettel tartozom” – nyilatkozta Richie Porte.

A One Pro csapata nagyon bízik a pro-kontinentális licence-ben

Első körben elutasításra került a brit One Pro csapatának pro-kontinentális licence iránti kérelme, ennek ellenére a csapat nagyon bízik benne, hogy a 2016-os évet a második vonalban kezdhetik.

„Meglepetésként ért minket, hogy nem kerültünk fel a listára. Nem vagyunk elkeseredve és nem is adjuk fel. Az UCI teljes mértékben segítőkész a hibák orvosolása tekintetében. Október 20-ig még van lehetőségünk az elmaradásaink pótlására” – mondta Becky Frewing csapatvezető. A One Pro Nagy-Britannia első pro-kontinentális sora lehetne, a csapat tulajdonosa az egykori krikett legenda Matt Prior.

Laurens ten Dam a Giant-Alpecin csapatánál folytatja

Tom Dumoulin a Vuelta Espana során történt berobbanását követően a Giant-Alpecin csapata egy olyan versenyzőt keresett, aki kiemelkedő szinten tudja támogatni a szakaszversenyek során a holland kiválóságot. Laurens ten Dam korábban már végzett az összetett első tíz versenyzője között mind a Tour de France, mind pedig a Vuelta Espana során. A LottoNL-Jumbo sorától érkező kiválóság egy éves szerződést kötött a csapattal.

„Két héttel a Tour de France-t követően sajnos egy csúnya hátsérülést szenvedtem, amely negatívan hatott az idényem további részére. Rengeteg időt töltöttem az Egyesült Államokban, így egy olyan csapatba akartam szerződni, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a tengerentúlon is versenyezhessek. A Giant-Alpecin biztosítani fogja számomra ezt a lehetőséget, így őket választottam” – nyilatkozta ten Dam.

Maximiliano Richeze az Etixx-Quick Stepnél folytatja

Az elmúlt napok másik fontos átigazolási híre Maximiliano Richeze az Etixx-Quick Step csapatához való szerződése volt, hisz a kiváló felvezetőember, így Marcel Kittel első számú embere lehet. A 32 esztendős argentin kerékpáros az elmúlt három év során kiváló munkáról tett tanúbizonyságot a Lampre-Merida csapatánál.

„Mint felvezetőember hatalmas tapasztalattal rendelkezik, épp ezért döntöttünk úgy, hogy leigazoljuk őt a csapatunkba. Nagyon is jól ismerjük a kvalitásait, hisz az elmúlt évek során már megmutatta, hogy a mezőny egyik legjobb felvezetője. Richeze pont azt a tapasztalatot hozza, amely hiányzott a vonatunkból” – vélekedett a belga csapat vezetője Patrick Lefevere.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes