Napi eszpresszó: Froome bizakodó a 2016-os Tour kapcsán

Napi hírösszefoglalónk szereplői Chris Froome, Alberto Contador, Romain Bardet, Andre Greipel, Daniel Moreno valamint Andrea Palini.

Chris Froome: a 2016-os Tour útvonala jobban fekszik nekem, mint az idei   

Október 20-án bemutatták a 2016-os Tour de France útvonalát. Nincs prológ, nincs csapatidőfutam és kockakövek sem. A tavalyinál pedig eggyel kevesebb, azaz csak öt hegyi befutó vár a mezőnyre, ezzel együtt sokan mégis úgy vélik, hogy egy, az ideinél keményebb verseny vár majd a kerekesekre 2016-ban.

„Úgy vélem, hogy sokkal inkább fekszik nekem ez az útvonal, mint az idei penzum. A Tour tipikusan az a verseny, melynek során egy versenyzőnek minden aspektus tekintetében készen kell állnia. Nem egészen a hegyimenőknek, de nem is az időfutam-specialistáknak fekszik a terep, így nyílt küzdelmet várok. Vélhetően a legsokoldalúbb versenyző nyerheti majd meg a sárga trikót” – nyilatkozta Froome.

Alberto Contador: az útvonal inkább a magamfajta hegyimenőknek kedvez

Nem titkoltan Alberto Contador elsődleges célja megnyerni a 2016-os Tour de France-t, melyet követően nagy valószínűséggel az év végén vissza is vonul. Ennek fejében a spanyol kiválóság szinte az egész évét a Francia Körverseny köré kívánja felépíteni.

„Összességében fekszik nekem az útvonal. Egy viszonylag attraktív verseny elé nézhetünk, amelyre 100 százalékig fel fogok készülni.  Az útvonal inkább a magam fajta hegyimenőknek kedvez, hisz a hegyi szakaszok a rajttól a célig, viszonylag intenzíveknek ígérkeznek. Bízom benne, hogy a lehető legjobb formában érkezhetem, és harcban lehetek az összetett győzelemért” – mondta a Tinkoff-Saxo kerékpárosa Alberto Contador.

Romain Bardet hatalmas lehetőség előtt

A 2016-os Tour de France első komoly hegyi szakasza nem máshol zajlik majd, mint Romain Bardet lakhelye környékén. A Cantal közeli utakat az AG2R La Mondiale kerekese mindenkinél jobban ismeri, így a fiatal francia siheder kihagyhatatlan lehetőségek elé néz.

„Úgy ismerem a szakaszt, mint a tenyeremet. A hegyi szakaszok döntik majd el a jövő évi Tour végkimenetelét. Imádok ezeken az utakon tekerni, hisz nap, mint nap itt edzem. Már most nagyon várom a szakaszt” – nyilatkozta izgatottan Bardet.

Andre Greipel még nem szeretne a zöld trikóról beszélni

Talán kimondható, hogy a német Andre Greipel volt a 2015-ös Francia Körverseny legjobb sprintere, ennek ellenére a „gorilla” viszonylag visszafogottan nyilatkozott jövő évi esélyeiről.

„Először látnom kellene minden egyes sík szakasz profilját, hogy bármi biztosat mondhassak. Limoges környékén például biztos, hogy nem teljesen sík az útvonal. Minden évben alaposan kielemezzük a lehetőségeinket. A vélhetően mezőnyhajrával záródó napokon sokkal több munkát kell a csapatnak is befektetnie a győzelem reményében. A zöld trikóról egyelőre nem szeretnék nyilatkozni” – mondta visszafogottan Greipel.

Daniel Moreno a Movistar csapatánál folytatja

Tovább erősödik a spanyol Movistar csapata, amely már így is a World Tour mezőny egyik legütőképesebb alakulata volt. Daniel Moreno az elmúlt öt esztendőt az orosz Katusha színeiben töltötte, ahol elsődlegesen Joaquim Rodriguez fegyverhordozója volt, de az évek alatt számos győzelmet szerzett, nyert többek között Fleche Wallone-t is. Moreno két éves megállapodást kötött a csapattal.

„Nagyon örülök, hogy ebben a csapatban folytathatom, hisz rengeteg embert ismerek, úgy érzem, hogy nem egy idegen helyre érkezem. Eusebio Unzue mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet kihozhassa belőlem. Készen állok arra, hogy mások sikereiért dolgozhassak, de arra is, hogy kihasználjam az előttem adódó lehetőségeket. Nagyon nehéz otthagynom Joaquim Rodriguezt, de eljött az ideje a váltásnak” – mondta bizakodva Moreno.

Andrea Palini nyerte a Hainani Körverseny első szakaszát

Talán az év utolsó komolynak mondható körversenyére kerül sor október 20. és 28. között Kína egyik legszebb szigetén Hainanon. A kilenc etapos viadal első napján Xinglong körül mindössze 76 kilométer várta a kerekeseket, viszonylag sík terepen. Életképes elmenés nem is tudott kialakulni, így mezőnyhajrá döntött, amit az olasz Andrea Palini (SkyDive Dubai) nyert meg honfitársa Roberto Ferrari (Lampre-Merida) illetőleg Fabio Silvestre (Trek Factory Racing) előtt. Természetesen az első napot követően összetettben is ugyanez a helyzet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes