Napi eszpresszó: Hammond a Dimension Datánál folytatja

Napi hírösszefoglalónk szereplői Roger Hammond, Christian Prudhomme, Gianni Savio, a genti hatnapos valamint az EPM csapata

Roger Hammond a Dimension Data sportigazgatójaként folytatja

A minap még arról számolhattunk be, hogy Mark Cavendish a fiatalok mentoraként segíti a brit kontinentális Madison-Genesis csapatának kerekeseit, amely gárdát Roger Hammond vezeti. Nos, ezúttal már azt kürtölhetjük világgá, hogy Hammond csatlakozik a Dimension Data sorához, mint a csapat új sportigazgatója. Hammond kiváló klasszikus menő volt, 2012-es visszavonulása óta a kiscsapat első számú embere.

„Nagyon örülök, hogy csatlakozhatom a Dimension Data csapatához, amelynek nagy részét már nagyon is jól ismerem, így lényegében egy nagyon családias közegbe kerülök. Ez a projekt nem csak a sportágban elfoglalt helye miatt fontos, hisz a Qhubeka feladata a gyermekek segítése is. Nagyon büszke vagyok arra, hogy részt vehetek ebben a kezdeményezésben” – nyilatkozta Hammond.

Christian Prudhomme díszdoktorrá lett

A Tour de France versenyigazgatója Christian Prudhomme valamint a Yorkshire-i Körverseny első számú embere Gary Verity is megkapta a yorki St John Egyetem díszdoktori címét. Mindketten a 2014-es Francia Körverseny rajtja valamint a Yorkshire-i Körverseny kimagasló szervezése illetőleg a régió népszerűsítése okán kerültek elismerésre.

„Nagyon büszke vagyok erre a kitüntetésre, amely kimondhatatlanul megtisztelő számomra. Ez bizonyítja, hogy a Tour nagy rajtja óta eltelt idő is eredményesen telt, régiónk populárisabb, mint valaha, a kerékpársport pedig csak táplálkozhat ebből” – mondta elérzékenyülve Gary Verity.

Savio: a csapatom filozófiája nem változik

Gianni Savio megosztó személyisége a sportágnak. Az ősz hajú úriembert vagy szeretjük, vagy sem. Egy azonban bizonyos, mégpedig, hogy szinte mindig lehet róla írni valamit. Az Androni-Sidermac csapatának szezonja nem sikerült túlságosan fényesre, miután Davide Appollonio illetőleg Fabio Taborre doppingesetei miatt közel egy hónapra kizárták őket a versenyeken való részvételből.

„A szezon alatt több ízben is felhívtuk a versenyzőink figyelmét arra, hogy tartsák be a szabályokat, az eredmények nem jelentenek feltétlen sikert. Ennek fejében illetőleg a csapatunkat érintő két sajnálatos dolog okán továbbra is fenntartjuk a zéró tolerancia elvét. A két versenyző ellen bírósági ügy van folyamatban, pereljük őket, mivel hatalmas csapást mértek a klubunkra. A csapatunk filozófiája nem változik, a jövőben, aki megszegi a szabályokat ugyanilyen módon felel majd a tetteiért” – mondta Savio. Taborre és Appollonio meghallgatására jövő év márciusában kerülhet sor.

Otto Vergaerde és Jasper De Buyst kettőse vette át az első helyet Gentben

Az eddig magabiztos teljesítményt nyújtó Michael Morkov és Iljo Keisse alkotta kettős körhátrányba került vagy inkább fogalmazhatnánk úgy, hogy Otto Vergaerde és Jasper De Buyst duója szerzett körelőnyt az immáron 75. alkalommal megrendezésre kerülő genti hatnaposon. A harmadik napot követően, így Vergaerde és De Buyst vezet, Morkov és Keisse valamint Gijs Van Hoecke és Kenny De Ketele párosa előtt.  

Bombaerős kontinentális sor lett a kolumbiai EPM

A Colombia pro-kontinentális sorának megszűnéséből elsősorban a hazai kontinentális sorok profitáltak, leginkább a már eddig is az egyik legerősebbnek számító alakulat, a jövőre EPM-Tigoune-Metropolitana néven futó gárda. A legendás Oscar Sevilla már évek óta náluk versenyez, akihez most olyan nevek csatlakoztak, mint Fabio Duarte, Cayetano Sarmiento vagy éppen Edward Beltran. Sevilla három ízben nyerte meg a Kolumbiai Körversenyt, és nem titkolt célja egy negyedik elsőség bezsebelése.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes