Napi eszpresszó: Lutsenko Vinokourov címére hajt

Napi hírösszefoglalónk szereplői Alexey Lutsenko, Fabian Cancellara, Mark Cavendish, Tomasz Marczynski valamint a Sporting Lisszabon

Alexey Lutsenko megvédené Alexandr Vinokourov olimpiai bajnoki címét

Az egykori U23-as világbajnok Alexey Lutsenko, aki az idei évben immáron a legmagasabb osztályban is bizonyította kvalitásait, nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy esélyesként álljon rajthoz a nyári olimpiai játékok mezőnyversenyében.

„A következő év az olimpia éve lesz, amely természetesen mind az enyém, mind a nemzetem gondolataiban sok mindent felébreszt. A felkészülésem is ennek a jegyében zajlik, a csúcsformámat a Tour de France-ra illetőleg a riói olimpiára kívánom időzíteni. Ezen felül bízom benne, hogy az év korai időszakában lehetőséget kapok majd az olyan egyhetes szakaszversenyeken is, mint például a Párizs-Nizza” – nyilatkozta a terveit illetően Lutsenko.

Fabian Cancellara készen áll utolsó szezonjára

Fabian Cancellara készen áll utolsó szezonjára, már alig várja, hogy megkezdhesse a közös munkát csapattársaival a Trek Factory Racing első edzőtáborában.

„Boldog vagyok, egészséges, és nagyon várom már, hogy elkezdődjön a komolyabb munka. Megérkeztünk az edzőtáborba, ahol remek időjárási körülmények fogadtak bennünket. A felkészülés java azonban csak a jövő hét folyamán kezdődik, egyelőre az ismerkedésé illetőleg a hangulat megteremtéséé a főszerep. Egy ilyen szörnyű hullámvasút után, mint amilyen a sérülésekkel sújtott 2015-ös idény volt, csakis jobb év következhet. Nagyon várom már a karácsonyi ünnepeket is, habár arra figyelni kell, hogy az ember ne egyen túl sokat” – mondta a svájci legenda az év utolsó hónapjának terveiről.

Mark Cavendish Cadel Evans versenyén kezdi a 2016-os szezont

A 2016-os Cadel Evans Great Ocean Race lesz Mark Cavendish bemutatkozó versenye a Dimension Data csapatának szerelésében.

„Csak jókat hallottam erről a versenyről, ráadásul 2011 óta nem jártam Ausztráliában. Előtte a január 15. és 17. közötti Hong Kong-i pályakerékpáros-világkupa lesz a felkészülésem egyik legfontosabb állomása, majd nagy valószínűséggel rajthoz állok a Dubai Körversenyen is. Szerencsére a versenyszervezők nap, mint nap küldik számunkra a meghívókat, mondhatni mindeni látni akarja a csapatunkat. A csapatvezetésnek így van miből válogatnia” – nyilatkozta Cavendish.

Marczynski boldog, hogy megkapta a második esélyt a World Tourban

A Vacansoleil csapatának egykori kiválósága a négyszeres lengyel bajnok Tomasz Marczynski az elmúlt években eltávolodott a World Tour mezőnyétől, a 2015-ös évét a török kontinentális Torku SekerSpor csapatánál töltötte. Marczynski többek között megnyerte a lengyel bajnokságot, a Marokkói Körversenyt valamint a Fekete-tenger Körversenyét is. A Lotto-Soudal csapata megadta neki a legmagasabb osztályba való visszatérés lehetőségét.

„Mondhatni, hogy csak egy balszerencsés év következtében távolodtam el a profi mezőnytől. Nagyon motivált vagyok a jövő év tekintetében, szeretném megragadni azt a lehetőséget, amelyet a Lotto-Soudal csapata biztosít számomra. Ez a második esélyem, hogy a World Tour mezőnyben bizonyíthassak. Minden erőmmel azon leszek, hogy segítsem a csapatomat” – mondta eltökélten a lengyel kerékpáros.   

A Sporting Lisszabon labdarúgócsapata visszatér a kerékpársportba

Portugáliában az elmúlt évtizedekben megszokott volt a nagy sportklubok részvétele a kerékpársportban. Éveken át a Benfica és a Boavista is üzemeltetett kerékpáros klubot, most pedig a Sporting Lisszabon tér vissza a sportág vonzásába. Az elsősorban labdarúgócsapatáról méltán híres fővárosi klub 1987-ben szállt ki a sportágból, most viszont egyesülve a W52-Quinta da Lixa kontinentális sorával igyekeznek újra visszahozni a zöld-fehér színeket a pelotonba. Az elsősorban Gustavo Cesar Velosóra építő csapat két éves megállapodást kötött a klubbal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes