Napi eszpresszó: Matteo Bono az elnyűhetetlen

Napi hírösszefoglalónk szereplői Matteo Bono, Vincenzo Nibali, Kris Boeckmans, Alberto Contador valamint Michael Creed

A Lampre-Merida hosszabbított leglojálisabb versenyzőjével

Matteo Bono immáron tizenkettedik idényét kezdi a Lampre-Merida csapatában, amely szinte egyedülálló a kerékpársport világában. Bono 2005-ben lett profi és az óta kitartva első kenyéradója mellett csakis a fuksziaszínű mezt viseli. A 32 esztendős kerekest a mezőny egyik legjobb segítőjének tartják , így nem is csoda, hogy egészen a 2017-es idény végéig írt alá.

„Éppen most volt a születésnapom, amelyre a szerződéshosszabbítás egy tökéletes ajándék volt. Nagyon jól érzem magam a szerepkörömben. Segítem a kapitányainkat illetve próbálom átadni a tapasztalataim a fiatalabbak részére. Habár hosszú volt az idei szezon, mégis várom már a 2016-os idény rajtját. Nagyon köszönöm a csapat vezetőségének, hogy továbbra is bízik bennem” – mondta Bono.  

Vincenzo Nibali Argentínában kezdi a 2016-os idényt

Hasonlóan a sikeres 2010-es, 2013-as és 2014-es idényhez, az olaszok kiválósága Vincenzo Nibali ezúttal is az argentin San Luisi Körversenyen kezdi a szezont. Az Astana kerekese 2010-ben megnyerte a dél-amerikai viadalt, majd az év későbbi részében pályafutása első nagy háromhetes sikerét is megszerezte a Vuelta Espanán. 2015-ben inkább Dubait választotta első versenyének, ami utólag nem fizetődött ki. Reméli, hogy a jövő évi szezonban a San Luisi Körverseny babonája, egy újabb nagy körverseny dobogóját eredményezheti.

„Nagyon örülök, hogy jövőre visszatérhetek a San Luisi Körversenyre, amelyet a 2015-ös szezonban kihagytam. Nagyon szeretem ezt a versenyt, hisz egyszer, 2010-ben már meg is nyertem azt. Az útvonal és az időjárás is tökéletes, így már napokkal a viadal rajtja előtt ki fogunk utazni, a nyugodt felkészülés okán” – mondta a 2014-es Tour de France győztese Vincenzo Nibali.

Kris Boeckmans újabb fontos lépést tett a visszatérés útján

Kris Boeckmans a Lotto-Soudal kerékpárosa, mint arra emlékezhetünk az idei Vuelta Espana során bukott hatalmasat, melynek nyomán nagyon csúnyán összetörte az arcát és sajnos a tüdeje is megsérült. Állapotának minél gyorsabb stabilizálása kapcsán napokon keresztül mesterséges kómában tartották. Kórházból való távozását követően november elején már két alkalommal is edzett, egyaránt 35-35 percet töltve a nyeregben. Rehabilitációja a minap új mérföldkőhöz érkezett, miután egyhuzamban két órát sikerült tréningeznie.

„Óvatosak vagyok Kris terhelését illetően, de mindenféleképpen reményre ad okot ez a két óra intenzív tekerés. Nagyon jó eredményeket produkál, szerencsére neurológiailag sincs probléma” – vélekedett Servaas Bingé a csapat orvosa.

Alberto Contador a saját csapatában versenyezne 2017-ben?

Alberto Contaor a minap nyilvánosságra hozta 2016-os versenynaptárát, ám hivatalosan még most sem erősítette meg azt, hogy ténylegesen is a jövő évi idény lenne pályafutása utolsó szezonja. Régóta dédelgetett álma, hogy a visszavonulását követően profi szintre emelje saját utánpótláscsapatát, amely jelen pillanatban két korosztály legjobbjainak biztosít versenyzési lehetőséget.

„Számos lehetőségem van a saját csapatomat illetően. Elsődlegesen azonban a 2016-os szezon a Francia Körverseny köré épül majd fel. Kedvez nekem az útvonal, így már nagyon várom a versenyt. Szeretném a pályafutásomat a lehető legmagasabb szinten befejezni. Az ajtót azonban nem zárom be magam mögött, hisz a saját csapatom egy nagyon fontos lépése lesz a jövőnek, de elárulom, hogy a Tinkoff is szeretné, ha legalább még egy évig náluk versenyeznék” – nyilatkozta Contador egy sajtótájékoztató keretében.  

Michael Creed az amerikai para-kerékpáros csapat edzője lett

Sokan az egyik legfeltörekvőbb edzőnek tartják Michael Creedet, aki az elmúlt idényekben a SmartStop kontinentális csapatával ért el hatalmas sikereket. Habár az első hírek még arról szóltak, hogy a klub pro-kontinentális szinten folytatná, végül sajnálatos módon megszűnt az alakulat. A 34 esztendős szakember a jövőben a para-kerékpáros válogatott felkészülését irányíthatja.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes