Napi eszpresszó: Mollema nyerte a Japán Kupát

Napi hírösszefoglalónk szereplői Bauke Mollema, Carlos Alberto Betancur, Brian Cookson, Mark Cavendish valamint a legfrissebb átigazolási hírek

Bauke Mollema a 2015-ös Japán Kupa győztese

Utsunomiya körül 144,2 kilométer várta a kerékpárosokat a kiemelt kategóriás Japán Kupa egynaposán. A hazaiak nagy örömére a versenyt megelőző kritériumot Fumiyuki Beppu (Trek Factory Racing) nyerte, ám az éles viadalon is az amerikai csapat ünnepelhetett, hisz végül a dimbes-dombos pályán Bauke Mollema (Trek Factory Racing) bizonyult a legjobbnak Diego Ulissi (Lampre-Merida) illetőleg Yukiya Arashiro (Japán) kettőse előtt.

Carlos Alberto Betancur aláírt a Movistar csapatához

Ami már jó néhány hete pletyka volt, az most valósággá vált, miután a spanyol Movistar csapata bejelentette, hogy két éves megállapodást kötött az AG2R La Mondiale csapatától kijjebbrudalt Carlos Alberto Betancurral. A tehetséges kolumbiai kerékpáros eddigi pályafutása során nyert már kisebb olasz egynaposokat és Párizs-Nizzát is, ám kezelhetetlensége révén hamar megromlott kapcsolata francia klubjával, amely egy idő után ki is adta az útját.

„Az elmúlt évek során rengeteg hibát vétettem, ám élnem kell azzal a lehetőséggel, amit most a Movistar csapata biztosít számomra. Az AG2R-nél nem tudtam igazából megmutatni, hogy milyen versenyző is vagyok valójában. Nairo Quintana és Alejandro Valverde kettősével együtt versenyezni igazi kiváltság, bizton állíthatom, hogy élni fogok az elém tárulkozó lehetőséggel” – nyilatkozta viszonylag magabiztosan Betancur.  

A katari világbajnokságon a versenyzők egészsége lesz az elsődleges

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség az idei évben kifejezetten nagy hangsúlyt fektetett az extrém időjárási körülmények megfelelő kezelésére. Ez már csak azért is fontos, mivel a jövő esztendőben Katar ad otthont a kerékpáros világbajnokságnak, amely hegyszín, még október elején is kánikulájáról, nem egyszer ötven Celsius fokos hőségéről nevezetes.

„Mindenek felett előtérbe kell helyeznünk a kerékpárosok egészségét. A jövő év elején hivatalosan is prezentáljuk az extrém időjárási körülményekre vonatkozó végleges szabályzatot, amelynek pontjai kötelező érvénnyel bírnak majd a versenyszervezők számára. Ennek első lépése volt, hogy a világbajnokság időpontját két héttel későbbre helyeztük. Úgy gondolom, hogy problémamentesen rendezhetjük majd meg a 2016-os vb-t” – mondta Brian Cookson az UCI regnáló elnöke még az Abu Dhabi Körverseny során.

Mark Cavendish szinte biztos, hogy nem lesz ott az olimpia mezőnyversenyén

Nem titok, hogy Mark Cavendish szeretné egy olimpiai aranyéremmel bővíteni palettáját, azonban egyelőre igencsak kérdéses, hogy ott lehet-e majd Rióban. Az már szinte most bizonyos, hogy a mezőnyverseny helyett a pályán szeretne villogni, ám Dave Brailsford kerek-perec kijelentette, hogy a jövő évet már a Dimension Data csapatánál kezdő Man-szigetekinek nincs biztos helye a keretben.

„Ez az olimpiai játékok, amelyen mindenki részt szeretne venni. Bízom benne, hogy helyem lehet a brit csapatban. A mezőnyverseny pályája egyébként sem fekszik nekem” – mondta egy televíziós interjú során Cavendish, aki jelen pillanatban a visszatérő londoni hatnaposra készül.

A legfrissebb átigazolási hírek

Simone Ponzi a lengyel CCC Sprandi Polkowice csapatánál folytatja. A kiváló egynapos menő, a szlovén Greg Bole pótlására érkezik, aki egyelőre nem írt még alá sehová sem.

A csalódást keltő 2015-ös idényét követően a belga Wanty-Groupe Gobert csapatánál kívánja beváltani az évek óta ráaggatott jelzőket a következő nagy német összetett menőnek kikiáltott Björn Thurau. Thurau a Bora-Argon 18 csapatánál pályafutása eddigi legrosszabb évét zárta idén.

Phil Gaimon egy év kihagyás után visszatér a Cannondale sorához. Az Amerikai Egyesült Államok egyik legpopulárisabb versenyzője az idei évet a kontinentális Optum Pro Kelly Benefit Strategies gárdájánál töltöttre, ám mint ahogyan azt már korábban megjósolta mindössze egyetlen esztendő erejéig tért vissza a harmadosztályba.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes