Napi eszpresszó: Morkov és Keisse győzött gentben

Napi hírösszefoglalónk szereplői a genti hatnapos pályaverseny, a Koksijde-i cyclo-cross világkupa, Sven Nys, Adrien Niyonshuti valamint Robert Gesink

Michael Morkov és Iljo Keisse minimális előnnyel nyerték meg a genti hatnapost

Az utolsó napot megelőzően mindössze két pont előnnyel vezetett a Michael Morkov és Iljo Keisse alkotta páros a jubileumi 75. genti hatnapos pályaversenyen. A Kuipke velodromjában hatalmas harc alakult ki, ám a Madison versenyszámban szerzett körelőnnyel végül Iljo Keisse pályafutása huszonötödik hatnaposát nyerte meg a dán Michael Morkovval az oldalán. A második Gijs Van Hoecke és Kenny De Ketele duója, míg a harmadik Otto Vergaerde és Jasper De Buyst kettőse lett.

„Nagyon boldogak vagyunk, hogy megtartottuk az előnyünket, és sikerült megnyerni azt a versenyt, amelyet annyira imádok. Mind taktikailag, mind az erőt tekintve remekül dolgoztunk együtt, Michael egy fantasztikus versenyző” – nyilatkozta elégedetten Iljo Keisse.

Sven Nys pályafutása ötvenedik világkupa győzelmét aratta

A cyclo-cross élő legendája Sven Nys (Crelan-AA Drink) nem volt éppen ereje teljében az elmúlt időszakot tekintve, ám a hétvégén két győzelmet aratva rázta fel a szakágat. Előbb szombaton, közel egy év nyeretlenséget követően diadalmaskodott a GP Hasselt versenyén, majd egy napra rá az utolsó kanyarban ellépve szerezte meg pályafutása ötvenedik világkupa győzelmét. A Koksijde-i világkupa futam részvevőire viszonylag hideg, szeles időjárás várt. Habár Nys nem kezdett valami erősen, a harmadik kör végére már a sorozat éllovasával a pimaszul fiatal Wout Van Aerttel (Vastgoedserice-Golden Palace) tekert az élen. Végül az utolsó homokos rész döntött, ahol ugyan mindketten hibáztak, de Nys fordulhatott elsőként a célegyenesbe, ahonnan már nem is engedte ki a győzelmet a kezéből. A második Van Aert, míg a harmadik a regnáló világbajnok, a sérüléséből visszatérő Mathieu Van der Poel (BKCP-Corendon) lett. A világkupa összetettjét továbbra is Van Aert vezeti, előnye mindössze öt pont Nys ellenében. A sorozat december 20-án a belgiumi Namurban folytatódik.

Nys: Ezen a versenyen megmutattam, hogy ki is vagyok én valójában

Sven Nys hosszú mellőzést követően végre újra diadalmaskodni tudott egy világkupa futamon, ezzel immáron karrierje ötvenedik győzelmét aratva a sorozatban.

„Fantasztikus érzés legyőzni a szakág legjobbjait, pláne egy ilyen nehéz, technikás és szeles pályán. Van der Haar és Van Aert nem versenyeztek szombaton, így sokkal frissebben állhattak oda a rajtvonalhoz. Ezen a versenyen megmutattam, hogy ki is vagyok én valójában. A szombati siker felvillanyozott, győzni érkeztem, és ennek fejében mindent ki is adtam magamból. Hihetetlen, ami történt, bízom benne, hogy sikerül ebben a mederben folytatnom ezt a szezont, habár a fiatalok borzasztóan erősek” – mondta elégedetten a befutót követően Nys.

Végre egy nagy körversenyen is szeretne ott lenni a ruandai kerékpársport élő legendája

Az MTN-Qhubeka (jövőre már Dimension Data)csapatát legrégebben szolgáló kerékpárosa, a ruandai kerékpársport élő legendája, a 2012-es londoni olimpia résztvevője Adrien Niyonshuti jövő évi célja, hogy végre rajthoz állhasson egy nagy háromhetes körversenyen is.

„Nagyon örülök, hogy szerződéshosszabbítást kaptam a csapattól és további egy évig azt csinálhatom, amit annyira szeretek. Nagyon szeretnék végre részt venni egy nagy háromhetes körversenyen, ahol olyan társak mellett versenyezhetnék mint Tyler Farrar, Mark Cavendish vagy éppen Edvald Boasson Hageg” – mondta a Ruandai körverseny során Niyonshuti.

Robert Gesink a Tourt és az olimpiát helyezte a középpontba

Habár előzetesen arról szóltak a hírek, hogy ott lehet a jövő évi Giro d’Italia rajtvonalánál a LottoNL-Jumbo kiválósága Robert Gesink, egy helyi holland lap kérésére azonban megerősítette, hogy a Tour de France illetőleg az olimpiai játékok szerepelnek a jövő évi céljai között.

„Nagyon nehéz választás volt. Ebben az évben viszonylag csendes voltam a Tour de France során, ennek ellenére 2016-ban is hasonlóképpen épül majd fel a versenynaptáram. Tavasszal ott leszek az ardenneki klasszikusokon, majd pedig jöhet a Tour” – vélekedett a jövő évét illetően Gesink.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes