Napi eszpresszó: nagy gondban a Cult Energy csapata

Napi hírösszefoglalónk szereplői a Cult Energy csapata, a Lengyel Körverseny, az IAM Cycling, Michal Kwiatkowski valamint a One Pro

Még az új idény rajtja előtt megszűnhet a dán Cult Energy csapata

December 9-én rendkívüli sajtótájékoztató keretében jelentette be a Cult Energy tulajdonosa Brian Sörensen, hogy azonnali hatállyal megszűnteti a dán pro-kontinentális csapat szponzorálását. Az energiaitalok forgalmazásából meggazdagodó vállalkozó az elmúlt három évben támogatta a klubot. Mint ismeretes a csapat már a 2015-ös idény végén is problémákkal küzdött, szeptemberben felmerült annak a lehetősége, hogy nem tudják az idényt befejezni, ám a német Stöltinggel való egyesülés új távlatokat nyitott a 2016-os idény kapcsán.

„A Cult nem szeretne együtt dolgozni egy olyan céggel, amely morálisan nem tartja be a szabályokat” – utalt ezzel a német cégre Sörensen, aki szerint a Stölting egyelőre nem volt hajlandó egy fillért sem belefektetni a csapatba. Ellenben a németek azzal védekeznek, hogy az ő szerződésük 2016. január 1-től él, így a 2015-ös idény dolgaihoz nekik az égvilágon semmi közük sincs. A Stölting bízik benne, hogy még a szezon rajtja előtt sikerül egy új befektetőt találniuk. Sokan úgy vélik, hogy most jött el Bjarne Riis visszatérésének ideje.  

A Lengyel Körverseny támogatja a World Tour reformokat

A Lengyel Körverseny szervezősége támogatja a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség reformtörekvésit, azaz a legmagasabb osztály naptárának kibővítését, valamint az abban szereplő versenyek három évre megkötendő licence ügyét.

„Nagyon elégedettek vagyunk azzal a javaslattal, amelyet a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség hozott a World Tour versenyek kapcsán. A Lengyel Körverseny készen áll arra, hogy 2017-től minden feltételnek megfelelve pályázzon az egyik helyért. 2005 óta vagyunk a World Tour sorozat részesei, amely idő alatt sikerült egy teljesen új dimenziót nyitni a lengyel kerékpársport történetében. Egy három éves időszak, viszonylag nagy stabilitást eredményezne mind a csapatok, mind pedig a versenyek okán” – nyilatkozta Czeslaw Lang a Lengyel Kör versenyigazgatója.

Bemutatta jövő évi mezét az IAM Cycling csapata

A neó klasszicizmus jegyében mutatta be 2016-os szerelését a svájci IAM Cycling csapata. Az új mezben ezúttal is három szín dominál, a fehér, a kék illetve a piros, ám most a fehér kapja a legfőbb hangsúlyt. Az eddig megszokottakhoz hasonlóan ezúttal is viszonylag kevés logó kapott helyet a szerelésen, ellenben a hátoldalára most is felkerültek a versenyzők nevei, amelybe, mint arra emlékezhetünk az idei év elején belekötött az UCI. A szerelést a svájci Cuore cég készítette.

Kwiatkowski: még mindig a Tour de France a legfőbb célom

A 2014-es év világbajnoka a 2015-ös idényt már a Sky csapatánál kezdi, ennek ellenére továbbra sem hajlandó lemondani a világ legnagyobb körversenyéről, a Tour de France-ról.

„Nagyon élveztem a világbajnoki trikóban töltött évet, amely rengeteg új tapasztalatot adott. Az idei szezonban talán túl sokszor hoztam rossz döntéseket, amelyek jó néhány versenyen megbosszulták magukat. Természetesen a szivárványszínű trikó is a vállaimra helyezett némi nyomást, ennek ellenére összességében ez egy fantasztikus idény volt. A Sky-nál folytatom, készen állok arra, hogy egy nagyot lépjek előre a karrieremben. Potenciálisan úgy érzem, hogy a jövőben lehet esélyem egy nagy körversenyen is, így szeretnék jól szerepelni a jövő évi Tour de France során, mondjuk úgy, hogy még mindig a Tour a legfőbb célom. Ezen felül az olimpia évében bízom abban, hogy Rafal Majka társaságában esélyünk lehet egy éremre a mezőnyversenyben” – mondta a terveit illetően Kwiatkowski.  

Egy viszonylag új kerékpármárkával próbál berobbanni a One Pro csapata

Sohasem hallottál még a Factor kerékpárokról. Nos, a kis brit cég 2007-ben alakult, egyik tulajdonosa az egykori remek kerékpáros, a ma sportügynökként dolgozó Baden Cooke, míg a bringák folyamatos tesztelésében David Millar jár az élen. A pro-kontinentális One Pro csapata 2016-ban ennek a cégnek a kerékpárjait használja majd nevezetesen a Factor One illetőleg a Factor O2 modelleket.

„Évek óta arra törekszünk, hogy elérjük azt a szintet, melynek segítségével egy profi csapat mellé állhatunk. Az idei évben rengeteg tesztet és fejlesztést hajtottunk végre, melynek eredményeképpen megkaptuk a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szabványengedélyét. A One Pro egy olyan lehetőség, amelyet nem hagyhattunk ki. Egy olyan csapatot kerestünk, akik segítségével tovább javulhatunk, mondhatni, hogy kölcsönösen haladhatunk előre” – nyilatkozta Rob Gitelis a cég másik tulaja.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes