Napi eszpresszó: nem folytatja a Colombia csapata

Napi hírösszefoglalónk szereplői a Colombia csapata, Tom Dumoulin és Warren Barguil, Fabian Cancellara, Diego Ulissi valamint Mattia Gavazzi

Bejelentették a Colombia csapatának megszűnését

Négy évet élt meg a pro-kontinentális mezőnyben a Colombia kerékpáros csapata, amely jelen pillanatban már a versenyzői fizetését sem tudja rendezni, így a jövő esztendőben már nem találkozhatunk a dél-amerikai ország legfontosabb nemzeti identitású sorával.

„Mivel a Kolumbiai Sportminisztérium már nem finanszírozza ugyanolyan formában a csapatunkat, így a 2015-ös idény végén kénytelenek vagyunk lehúzni a rolót. A kezdeti célkitűzés, azaz a Francia Körversenyen való szereplés már nem volt messze, hisz az évek alatt bebizonyítottuk, hogy számíthatnak ránk a különböző viadalok szervezői. Természetesen nem könnyű feladat a csapat megszűnésének bejelentése, mivel rengeteget dolgoztunk a minél jobb eredmények elérése érdekében. Úgy gondolom bizonyítottunk, ám érthető módon most mindenki nagyon csalódott” – mondta Claudio Corti csapatvezető.

Tom Dumoulin és Warren Barguil szerződését is három-három évvel hosszabbította a Giant

Egészen a 2018-as évad végéig hosszabbított szerződést a német Giant-Alpecin csapata két ikonjával a Vueltán remeklő Tom Dumoulin valamint az ígéretes francia hegyimenő Warren Barguil duójával.

„Nagyon jól érzem magam ennél a csapatnál, hisz minden támogatást megkapok annak fejében, hogy fejlődhessek. Bíznak bennem, ez pedig minden esetben kifizetődő. A csapat egyértelmű célja, hogy a jövő évi Tour de France-ra egy ütőképes sor állhasson össze” – nyilatkozta elégedetten a kontraktus aláírását követően Dumoulin.

Cancellara: csak én dönthetek arról, hogy mikor vonulok vissza

Habár pályafutása egyik legrosszabb, legbalszerencsésebb idényét teljesítette a svájciak legendája Fabian Cancellra, egy napot azért mégiscsak eltölthetett a Tour de France során a sárga trikóban. A Trek Factory Racing kerékpárosa az idei évét elemezte.

„Nem volt egy túl könnyű év az idei. Buktam az E3 versenyén, lebetegedtem a Svájci Kör előtt, majd buktam a Touron is. Rengeteget szenvedtem, de nem is csinálok abból titkot, hogy mennyire nehéz is volt átvészelni ezt az időszakot. Egy kerékpárversenyző sohasem arra vágyik, hogy otthon az ágyában fekve a plafont bámulja. Egy bringás tekerni akar. Amikor nem ültem a kerékpáromon, akkor sérült vagy beteg voltam, amikor versenyeztem, akkor pedig csak szenvedtem. A kerékpársport azonban nem minden az életben, így egyre inkább előtérbe kerül a visszavonulás gondolta. Ellenben csak én dönthetek arról, hogy mikor vonulok vissza. Nem vagyok Eddy Merckx , így nem fogok 2016-ban sem Tour de France-t nyerni, de szeretném a pályafutásomat egy szép idényt követően befejezni” – vélekedett a múltról a jelenről és a jövőről Cancellara.

Diego Ulissi a Lampre-Merida soránál marad

A négyszeres Giro d’Italia szakaszgyőztes Diego Ulissi is aláírt a 2015-ös esztendőre, mégpedig meghosszabbítva szerződését jelenlegi kenyéradójánál a Lampre-Merida csapatánál.

„Mivel ugyanazon az úton haladunk, így nem volt túl nehéz egyességre jutni. Személy szerint én is a fukszia színű mezben képzeltem el a jövőm, de a szponzorok és a csapatvezetés is ragaszkodott hozzám. A karrierem nehezebb időszakaiban is támaszkodhattam erre a csapatra, így nem is vetődött fel bennem a távozás lehetősége” – mondta Ulissi.

Három szakaszt követően is Mattia Gavazzi vezet Kínában

A II. Kínai Körverseny harmadik napján Shaoshan körül egy 127,8 kilométeres penzum várta a kerekeseket. A mindössze két negyedik kategóriás emelkedőt tartalmazó etap végén mezőnyhajrá döntött, amelyet ezúttal is Nicolas Marini (Nippo-Vini Fantini) nyert meg, így immáron már a második szakaszgyőzelmét szerezve. A második Boris Shpilevsky (RTS-Santic), míg a harmadik Mattia Gavazzi (Amore & Vita) lett. Összetettben továbbra is Gavazzi vezet.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes