Napi eszpresszó: Pablo Lastras visszavonult

Napi hírösszefoglalónk szereplői Pablo Lastras, a pályakerékpáros világkupa, a jövő kerékpárja, Omar Fraile valamint Kristof Vandewalle

Pablo Lastras tizennyolc év után bejelentette visszavonulását

A Movistar veterán kerékpárosa Pablo Lastras tizennyolc profi szezont követően bejelentette visszavonulását. Lastras utolsó idénye sajnos nem sikerült valami jól, miután a Katalán Körverseny során hatalmasat bukott, eltörve a medencéje.                

„Nem kívánok már visszatérni a profi kerékpársport világába. A sérülést követően még hónapokig bizakodtam, hogy visszaülhetek a kerékpáromra már csak azért is, hogy ne egy sérülés vessen véget a karrieremnek. Ez a medencetörés azonban véget vetett mindennek, még most ennyi idő után is nehézkes a járás” – nyilatkozta Lastras, aki egész pályafutását Eusebio Unzue csapatában töltve, mindhárom nagy háromhetes körversenyen nyert szakaszt.

 

Hétvégén pályakerékpáros világkupa-futam Kolumbiában

Október 31-én és November 1-jén kerül megrendezésre a 2015/2016-os pályakerékpáros világkupa sorozat első versenye a kolumbiai Caliban, amely egyben a jövő évi riói olimpia első fontos kvalifikációs állomása a pályasztárok számára. Az esemény egyik csillaga a francia Francois Pervis lehet, aki Párizsban büszkén pózolt a kolumbiai labdarúgó csillag Radamel Falcao társaságában. A londoni olimpia pályasztárja természetesen mihamarabb szeretné kiharcolni a biztos olimpiai részvételt. Pervis mellett olyan nevekről érdemes még említést tenni, mint a hollandok sprintere Jeffrey Hoogland vagy éppen a hölgyek kiemelkedő sztárjai Elis Ligtlee és Anastasia Voinova, de ott lesz Caliban Bradley Wiggins is. Magyarországot Szalontay Sándor képviseli a világkupán.  

A Specialized bemutatta a jövő kerékpárját

Amennyiben a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség megváltoztatná az aerodinamikai szabályzatát, az amerikai Specialized kreatív igazgatója Robert Egger bemutatta, hogy milyen is lehetne a jövő kerékpárja.

„Nem törődve a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szabályaival, elképzeltem a jövő kerékpárját. Nincsenek szabályok és korlátozások, csak egy elképzelés és egy megvalósítás” – nyilatkozta Egger.

Omar Fraile lesz az idei Taiwan KOM egyik sztárja

Október 30-án kerül sor a Taiwan KOM-re, amely az egyik legnagyobb presztízzsel bíró amatőr verseny. Tajvan szigetén ugyanis a tengerszintről tekernek fel a résztvevők 3275 méterre 105 kilométer megtétele alatt. Az eseményre 600-an nevezhetnek, ám minden évben találunk az indulók között profikat is. Idén a Vuelta Espana hegyi királya a spanyol Omar Fraile lesz az egyik nagy név, de ott lesz a mezőnyben a verseny kétszeres győztese a dán John Ebsen, a hazaiak sztárja Kai Chung Feng valamint Lasse Norman Hansen is.

„Még sohasem tekertem olyan hosszú hegyen, mint ez. A rajtot követően próbálom majd Fengre tenni a kereket, hisz talán neki van a legjobb helyismerete. Vigyázni kell, hisz az első szekció viszonylag könnyűnek tűnik, de a gyors tempó könnyedén visszaüthet a helyenként 27 százalékos részeknél” – mondta Fraile.  

Kristof Vandewalle továbbra is csapat nélkül

A háromszoros belga időfutambajnok Kristof Vandewalle továbbra sem talált magának csapatot a 2016-os évre. A harminc esztendős kiválósággal a Trek Factory Racing nem hosszabbított szerződést, miután a 2014-es Vueltán történt bukását követően nem igazán találja formáját.

„Sajnos a térdfájdalmam nem múlik. Ezt leszámítva ellenben teljesen egészséges, fitt vagyok. Két csapattal is tárgyalásban állok, bízom benne, hogy a helyzetem hamarosan megoldódik, mivel szörnyű érzés az átigazolási időszak ilyen távoli időpontjában is csapat nélkül tengődi. Elgondolkodtam már a visszavonuláson is, de érzek még magamban annyit, hogy egy-két idényt lehúzhassak” – nyilatkozta Vandewalle.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes