Napi eszpresszó: Pozzato lesz a rotterdami hatnapos sztárja

Napi hírösszefoglalónk Filippo Pozzato, az Itera-Katusha doppingügyei, Iljo Keisse, a Gent-Wevelgem útvonala valamint a Tropicale Amissa Bongo

Filippo Pozzato lesz a rotterdami hatnapos egyik sztárja

2016. január 7. és 12. között rendezik a rotterdami hatnapos pályaversenyt, amelyen a jelenleg még szerződés nélkül tengődő olasz fenegyerek Filippo Pozzato is rajthoz áll, méghozzá Jens Mouris társaságában. Természetesen a szervezőség nagy örömmel fogadta az extravagáns talján bringás részvételét.

„Nem mondjuk azt, hogy Pozzato eséllyel áll majd rajthoz, de Jens Mouris tapasztalata által bármi megtörténhet” – nyilatkozta Michael Zijlaard a versenyszervezőség részéről. Pozzatoék mellett olyan neveket találunk a rajtlistán, mint a Kreder testvérek, Niki Terpstra, Morgan Kneisky vagy éppen Kenny De Ketele.

Két Itera-Katusha kerekes is megsértette az orosz antidopping szabályokat

A Katusha World Tour csapatának utánpótlássora, az Itera-Katusha gárdájának két versenyzője, nevezetesen Andrey Lukonin és Ivan Lutsenko is fennakadt egy doppingellenőrzésen, minek kapcsán az Orosz Antidopping Ügynökség egyéves eltiltást szabott ki rájuk. Egyelőre nem tisztázott, hogy ténylegesen doppingoltak-e vagy csak a csapat belső szabályzatát sértették meg, mindenesetre az Oroszországban zajló doppingmizéria első két kerékpárosa esett ezúttal áldozatul (persze, ez megközelítés kérdése). Annyit lehet az ügyről tudni, hogy a két kerékpáros eltiltása augusztus 3-án lépett életbe.

Iljo Keisse lágyéksérv műtéten esett át

Néhány nappal azt követően, hogy Michael Morkov társaként megnyerte a genti hatnapos pályaversenyt, lágyéksérv műtéten esett át az Etixx-Quick Step kerékpárosa Iljo Keisse. Dr. Patrick Vuylsteke elmondása szerint a műtét a papírforma szerint zajlott, minden rendben volt. Keisse előreláthatóan három hét múlva állhat újra edzésbe.  

Nehezebb lesz a jövő évi Gent-Wevelgem útvonala

A szervezők remélik, hogy ezzel nyíltabbá tudják tenni a sprinterek klasszikusát. Ennek fejében a legendás Kemmelberg emelkedőjét a legnehezebb részéről kell majd megmászni, ráadásul kétszer egymás után, mintegy negyven kilométerrel a befutót megelőzően. Habár az emelkedő kevesebb, mint egy kilométeres, de átlagban tizenhét százalékos meredekségű. Hans De Clercq versenyigazgató ezzel egy hatvan éves tradíciót szeretne visszahozni, hisz anno több ízben is szerepelt a Kemmelberg ezen oldala az útvonalban.

„Szeretnénk egy picit megváltoztatni a verseny végkimenetelét. Habár az emelkedőt követően még harmincnégy kilométer lesz a célig, mégis bízunk abban, hogy egy komolyabb szelekció történhet majd itt” – mondta De Clercq, bízva abban, hogy érdekesebbé tehetik, az egyébként sem unalmas viadalt.

Ismét erős mezőny várható a Tropicale Amissa Bongo viadalán

Szép lassan az afrikai kontinens legkomolyabb versenyévé növi ki magát a gaboni La Tropical Amissa Bongo szakaszversenye, amely 2016-ban is 2.1-es besorolással szerepel. A január 18. és 24. között megrendezendő versenyen az elmúlt években olyan nevek diadalmaskodtak, mint Anthony Charteau, Yohan Gene, Natnael Berhane vagy éppen az elmúlt évben a tunéziai Rafaa Chtioui. A jövő évben itt kezdi az idényt a Direct Energie csapata, élén Thomas Voecklerrel, de többek között ott lesz a mezőnyben a Fortuneo Vital Concept illetőleg a SkyDive Dubai sora is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes