Napi eszpresszó: sztárparádé Argentínában

Napi hírösszefoglalónk szereplői a San Luis-i Körverseny, Thor Hushovd, a Sky és a Rapha, Nick Sörensen valamint Rafaa Chtoui

Sagan, Nibali és Quintana is ott lesz a jövő évi San Luisi Körversenyen

A San Luisi Körverseny szervezői kihirdették azt a 27 csapatot, amely részt vesz a jövő januári argentin viadalon. A mezőnyben hét World Tour - Movistar, Tinkoff, Astana, Lampre-Merida, AGR2 La Mondiale, Etixx-Quickstep, Garmin-Cannondale – hat pro-kontinentális - Androni Giocattoli, Unitedhealthcare, Fortuneo – Vital Concept, Drapac Pro Cycling, Nippo Vini Fantini, Delko Marseille – valamint 11 kontinentális és nemzeti válogatott - San Luis Somos Todos, Jamis, Holowesko Hincapie, SEP San Juan, Vivo, Argentína, Kuba, Kolumbia, Olaszország, Mexikó, Costa Rica, Chile, Uruguay - kapott helyett. Előzetesen a Tinkoff színeiben ott lesz a mezőnyben a regnáló világbajnok Peter Sagan, de Vincenzo Nibali és Nairo Quintana kettőse is ezt a viadalt jelölte meg idénykezdésként.

„Nagyszerű mezőny alakul Argentínában. Szerettük volna idecsábítani a legjobb kerékpárosokat, akik kiegészülve Latin-Amerika sztárjaival, egy remek versenyt kreálhatnak” – nyilatkozta Giovanni Lombardi a szervezőség részéről.  

Thor Hushovd gőzerővel dolgozik World Tour csapatának létrehozásán

Az egykori világbajnok Thor Hushovd továbbra is gőzerővel dolgozik azon, hogy 2017-ben útjára indíthassa Norvégia első World Tour csapatát. Egy skandináv lap értesülései szerint számos kisebb befektető már Hushovd oldalára állt, de az egykori kerekes komoly tárgyalásokat folytat a norvég légitársasággal valamint a DNB befektetési bankkal is. A versenyzők közül elsősorban Edvald Boasson Hagen köré kívánja felépíteni csapatát.  

Nem újítja meg együttműködését a Sky illetőleg a Rapha 2016 végén

Három sikeres esztendőt követően nem újítja meg együttműködését a brit Sky csapata illetőleg az Egyesült Királyság egyik legmenőbb kerékpáros ruházati cége a Rapha.

„Hosszas egyeztetések végén a Sky csapata valamint a Rapha úgy határozott, hogy nem újítja meg a 2016-os év végén lejáró együttműködési megállapodását, így már csak egyetlen szezon erejéig biztosítjuk az egyik legjobb kerékpáros klub ruházatát ” – mondta Simon Mottram a cég részéről. A Rapha igyekszik a jövőben új lehetőségeket kiaknázni, és elsősorban az utánpótlásba invesztálni. A Sky esetleges új mezszponzoráról egyelőre nincsenek hírek.

Nicki Sörensen az izraeli Cycling Academy Team sportigazgatója lett

Az egykori Tinkoff-Saxo kerékpáros, a 2014-es év végén visszavonuló Nicki Sörensen az izraeli Cycling Academy csapatának sportigazgatójaként folytatja. A Peter Sagan által is támogatott csapat célkitűzése, hogy 2018-ban szerepelhessen a Tour de France-on.

„Nem sokat gondolkoztam az ajánlat elfogadásán, amikor Ran Margaliot felhívott. Rannal annak idején együtt versenyeztünk a Saxo Bank csapatánál, ahol nagyon jó barátság alakult ki köztünk. Ron Baron tulajdonos céljai egyértelműek, ehhez pedig megfelelő hátteret is biztosít” – nyilatkozta Sörensen.   

Rafaa Chtioui nyerte a Taihu Lake Kör negyedik szakaszát, Dér Zsolt a 11.

A Wujin Yancheng Park valamint a Xitaihu Lake között 113 kilométer várta a Tahiu Lake Körverseny negyedik szakaszának résztvevőit. Chtioui az utolsó kilométereken támadott, majd két hazai versenyző társaságában mintegy fél perces előnnyel haza is ért, ezzel megtörve Jakub Mareczko (Southeast) hegemóniáját. A második Ma Guangtong (Hengxiang), míg a harmadik Jingbiao Zhao (Hengxiang) lett. Dér Zsolt kiváló versenyzéssel az előkelő 11. helyen zárta a napot. Összetettben továbbra is az olasz Mareczko áll az élen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes