Napi eszpresszó: Trentin a Párizs-Tours győztese

Napi hírösszefoglalónk szereplői Matteo Trentin, Esteban Chaves, Peter Sagan, Sonny Colbrelli, Wout Van Aert valamint Mattia Gavazzi

Matteo Trentin nyerte a Párizs-Tours viadalát

A hulló falevelek versenye, a franciaországi Párizs-Tours egyfajta nem hivatalos zárása a 2015-ös Europe Tour sorozatnak. A kiemelt kategóriás viadalon Chartres és Tours között 231 kilométer várt a kerekesekre. A táv felénél mintegy húsz-húsz fő vált ki a főmezőnyből, a két csoport közel két perccel maradt el egymástól, miközben a karaván tízperces hátrányba került. Ekkor már tudható volt, hogy az első bolyból kerülhet ki a verseny győztese. Az utolsó előtti kisebb húzatón aztán Matteo Trentin (Etixx-Quick Step), Greg Van Avermaet (BMC), Pavel Brutt (Tinkoff-Saxo) és Tosh Van der Sande (Lotto-Soudal) kvartettje lépett el, ahonnan Brutt nem sokkal később leszakadt. A hármas együtt érkezett meg az utolsó kilométerhez, ám Van Avermaet a legrosszabbkor kapott defektet, így csak ketten hajráztak a győzelemért, amelyet végül Matteo Trentin (Etixx-Quick Step) szerezett meg Tosh Van der Sande (Lotto-Soudal) illetőleg Greg Van Avermaet (BMC) előtt.

Esteban Chaves az Abu Dhabi Körverseny győztese

A Yas Marina autóversenypályán egy 110 kilométeres körözéssel zárult az első ízben megrendezett Abu Dhabi Körverseny. A penzum végén természetesen mezőnyhajrá döntött, melynek során Elia Viviani (Sky) bizonyult a legjobbnak, aki immáron a második etapgyőzelmét szerezte. Viviani mögött az újdonsült világbajnok Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) lett a második, míg Andrea Guardini (Astana) kaparintotta meg a harmadik pozíciót.

Összetettben a királyszakaszon diadalmaskodó Esteban Chaves (Orica-GreenEDGE) ünnepelhetett Fabio Aru (Astana) illetőleg Wout Poels (Sky) kettősét megelőzve. A pontversenyt szintén Viviani, míg a legjobb fiatalnak járó fehér trikót Esteban Chaves nyerte.  

Sagan vitte a prímet az UCI díjátadóján

Az Abu Dhabi Körverseny utolsó szakaszának estjén rendezték az arab országban a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség év végi díjátadóját. A Yas Marina autóversenypályáján valamennyi érintett sztár jelen volt, kivéve a pálya-Európa bajnokságra készülő Bradley Wiggins. Peter Sagan vitte a show-t egy furcsa bőrruhában megjelenve. Aztán később persze figyelmetlenségéből adódóan még néhány poharat is eltört, így teljes egészében magára irányítva a kamerák tekintetét. A díjátadón a World Tour sorozat helyezettjeit, a nagy körversenyek bajnokait valamint az egy órás világcsúcsok érintettjeit jutalmazták.

„Nagyon büszke vagyok arra, amit ebben az esztendőben elértem. Remélem, hogy méltó viselője leszek a világbajnoki trikónak. Ez a mez nagyon nehéz, de megpróbálom a lehető legjobban szolgálni” – mondta Sagan.

Sonny Colbrelli a GP Bruno Beghelli győztese

Monteveglio környékén egy kőkemény, 196 kilométeres penzum várta a kerekeseket, nem kevesebb, mint tíz emelkedő megmászásával. Ennek ellenére végül mintegy harminc fő esett be egyszerre a célegyenesbe, akik közül Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF) bizonyult a legjobbnak megelőzve Manuel Belletti (Southeast) és Roberto Ferrari (Lampre-Merida) kettősét.  

Wout van Aert megállíthatatlan

Hétvégén került sor a Bpost Bank Trophy cyclo-cross sorozat nyitányára, amely a világkupa illetőleg a Superprestige széria mellett a szakág harmadik nagy megmérettetése. Nos, a fiatal belga Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) megállíthatatlan, hisz immáron zsinórban az ötödik nagy versenyét nyerte meg, ezzel mindhárom sorozat nyitányát elorozva. Ezúttal Ronse adott otthont az eseménynek a GP Mario De Clrecq keretein belül, ahol Van Aert magabiztosan utasította maga mögé Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) és Lars Van der Haar (Giant-Alpecin) kettősét.

A Kínai Körverseny után egy újabb Kínai Körverseny következik

Október 11. és 18. között egy újabb Kínai Körversenyt bonyolítanak 2.1-es besorolással, melynek első szakaszán Chongqing Banan környékén rendezték. A 140 kilométeres penzum során négy kör várta a kerekeseket, mindegyik karikában egy viszonylag nehéz emelkedővel. Ennek ellenére mezőnyhajrá döntött, amit az olasz Mattia Gavazzi (Amore& Vita) nyert meg Riccardo Stacchiotti (Nippo – Vini Fantini) és Johim Ariesen (Metec-TKH) előtt. Természetesen az első napot követően összetettben is ugyanez a helyzet.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes