Napi eszpresszó: Van der Haar a cross Európa-bajnoka

Napi hírösszefoglalónk szereplői a cyclo-cross Európa-bajnokság, Lars Van der Haar, Chris Froome, Tom Danielson valamint Jakub Mareczko

Lars Van der Haar a cyclo-cross Európa-bajnoka

Hollandia adott otthon a 2015-ös cyclo-cross Európa-bajnokságnak, ahol előzetesen szinte mindenki biztosra vette, hogy a fantasztikus formában versenyző Wout Van Aert nyeri a címet. A holland Lars Van der Haar azonban nem adta fel a küzdelmet és végig tapadt riválisára, akit az utolsó körben sikerült is faképnél hagynia. Ennek okán pedig holland aranyérem született Van der Haar révén. A második Van Aert (Belgium), míg a harmadik Kevin Pauwels (Belgium) lett.

A hölgyeknél a papírforma érvényesült Sanne Cant (Belgium) diadalmaskodott honfitársa Jolien Verschueren (Belgium) illetőleg Niki Harris (Nagy-Britannia) ellőtt.

Van der Haar: végre megtört Van Aert hegemóniája

A holland Lars Van der Haar nyerte az elit versenyzők első cyclo-cross Európa-bajnokságát, megtörve ezzel Wout Van Aert idei megtörhetetlennek látszó sorozatát.

„A homokos részeken Van Aert hatalmas tempót diktált, azonban nem voltam hajlandó feladni. Amikor sikerült elszakadnom tudtam, hogy már csak akkor veszíthetem el a versenyt, ha hibázom. Az egyik résznél hibáztam is. Leszállva a kerékpárról megbillentem, ekkor azt gondoltam, vége mindennek. Szerencsére azonban tudtam tartani a különbséget, így végre megtört Van Aert hegemóniája” – nyilatkozta Lars Van der Haar.

Chris Froome bejárta a riói olimpia pályáit

A 2015-ös Tour de France győztese Chris Froome nem várt látogatást tett Brazíliában, ahol feltérképezte a jövő nyári olimpiai játékok mezőnyversenyének illetőleg időfutamának pályáját. A Sky kerékpárosa úgy véli, hogy a Tour de France mellett igenis esélye lehet mindkét számban az aranyéremért küzdeni.

„Egy nagyon izgalmas év elé nézünk, amelyben az elsődleges fókusz természetesen ezúttal is a Tour de France megnyerésére irányul majd. Azonban így, hogy megnéztem a pályákat, akár még az olimpia időfutam számában is lehet esélyem. Mindkét útvonal fekszik, és kedvez nekem, nem gondoltam volna, hogy az egyenkénti időfutam útvonala is közel ezer méter szintet tartalmaz. A mezőnyverseny pedig brutálisan nehéz lesz, ahol elsősorban a hegyimenők állhatnak rajthoz eséllyel” – mondta Froome a pályák bejárását követően.

Pozitív lett Tom Danielson B-tesztje is

Az Amerikai Doppingellenes Ügynökség a USADA jelentése szerint a Cannondale-Garmin kerékpárosának augusztus 3-án levett mintájának B-tesztje is pozitív eredményt hozott anabolikus szerekre, így a 37 esztendős kerékpáros eltiltásra számíthat, ami vélhetően a pályafutása végét is jelenti. Danielson tagadja a doppingolás vádját, pont ezért kérte a B-minta mihamarabbi elemzését. Elgondolása szerint valamilyen étellel vagy itallal kerülhetett a szervezetébe a szer.  

Jakub Mareczko fantasztikus teljesítményt nyújtva nyerte meg a Tahiu Lake Körversenyét

Az olasz Jakub Mareczo (Southeast) zárásként az utolsó 90 kilométeres etapot is megnyerte a Tahiu Lake Körversenyen, ezzel kilenc szakaszból hét alkalommal diadalmaskodva az összetett elsőségét is elhódította. A záró wuijangi körözés végén Andrea Palini (SkyDive Dubai) lett a második, míg Andriy Kulik (Kolls-BDC) a harmadik.

Összetettben Mareczko mögött szintén honfitársa Palini végzett a második helen, míg az egykori Utensilnord kerekes Marco Zanotti (Parkhotel Valkenburg) szerezte meg a harmadik pozíciót. A pontversenyt természetesen hatalmas fölénnyel nyerte Mareczko, mintahogyan a legjobb fiatalnak járó fehér trikót is. A csapatversenyben ellenben az emírségeki SkyDive Dubai végzett az élen. A mezőny egyetlen magyar kerékpárosa Dér Zsolt (Start-Massi) közel öt perces hátránnyal az összetett harmincadik helyének környékén zárt.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes