Napi eszpresszó: Van der Haar Valkenburg hőse

Napi hírösszefoglalónk szereplői Lars Van der Haar, a Wada, Vasil Kiryienka, Mattia Gavazzi valamint Scott Sunderland

Egyemberes show a cyclo-cross világkupa második viadalán

A hollandiai Valkenburg adott otthont a 2015/2016-os cyclo-cross világkupa második fordulójának. A belga Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) dominanciája véget ért, miután a hazai pályán versenyző Lars Van der Haar (Giant-Alpecin) kihasználva helyismeretét, magabiztos győzelmet aratott.

A második körben Van der Haar és Van Aert kettőse indított, ám előbbi viszonylag hamar faképnél hagyta ellenlábasát, ezzel rövid idő alatt eldöntve a futam végeredményét. A második helyet Van Aert kaparintotta meg, míg a harmadik a szakág élő legendája Sven Nys (Crelan-AA Drink) lett.

„Már az elején úgy éreztem, hogy megállíthatatlan formában vagyok. Tudtam, hogyha meg akarom nyerni a versenyt, akkor már az elején támadnom kell. Mennem kellett, tartottam ugyan attól, hogy Wout visszazárkózik, de szerencsére sikerült növelnem az előnyöm és, így győztem” – mondta Van der Haar a befutót követően.

Összetettben természetesen továbbra is Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) vezet. A világkupa november 22-én a belga Koksijdeben folytatódik.    

A WADA igazgatója börtönbüntetést kérne a doppingolókra

A WADA azaz a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség általános igazgatója David Howman, egy nem rég kiadott közleményében azt találta mondani, hogy a sport megtisztítása érdekében, börtönbüntetéssel kellene súlytani a doppingoláson ért sportolókat.

„Fel kell, hogy tegyük a kérdést, a doppingolás minősülhet-e bűncselekménynek? Miért is ne, hisz a sportolók most a lebukásuk esetén egy-két évet kihagynak, aztán pedig úgy tesznek, mintha mi sem történt volna. Éppen itt lenne az ideje, hogy valami visszatartóbb dolgot helyezzünk kilátásba” – nyilatkozta Howman egy ausztrál konferencia sajtóanyagában.

Kiryienka bemutatta a világbajnoki trikóját

A friss időfutam világbajnok, a fehérorosz Vasil Kiryienka (Sky) nagy magabiztossággal nyerte meg Chrono des Nations 1.1-es besorolású időfutamversenyét. A franciaországi Les Herbiers körül 51,53 kilométer várta a rajthoz állókat. Kiryienka 1 óra 4 perc és 36 másodperc alatt teljesítette a távot, több mint egy perccel megelőzve a második helyezett Marcin Bialoblockit (One Pro). A harmadik helyet Johan Le Bon (FDJ) kaparintotta meg. 

Mattia Gavazzi nyerte a II. Kínai Körversenyt

Véget ért a II. Kínai Körverseny, amely végül két olasz kerékpáros Mattia Gavazzi (Amore & Vita) és Nicolas Marini (Nippo-Vini Fantini) csatáját hozta. Az utolsó szakaszon Zhuhai környékén 82,7 kilométer várta a karavánt, a rövid táv kapcsán végül mezőnyhajrá döntött. Az utolsó etapot Nicolas Marini (Nippo-Vini Fantini) nyerte Siarhei Papok (Team Minsk) és Andriy Kulyk (Kolls-BDC) ellenében.

Összetettben Mattia Gavazzi (Amore & Vita) végül mindössze öt másodperc előnnyel diadalmaskodott Marini illetőleg Boris Shpilevsky (RTS-Santic) előtt. A pontversenyt szintén Gavazzi, a hegyi összetettet Markus Freiberger (Tirol), míg a csapatversenyt a holland válogatott nyerte.  

Scott Sunderland diadalmaskodott Ausztrália legnagyobb presztízsű egynaposán

Immáron jubileumi századik alkalommal került megrendezésre a Melbourne Warrnambool egynaposa, amely ugyan nem UCI kategóriás viadal, mégis Ausztrália legnagyobb presztízsű egynaposa. A 278,6 kilométeres táv annak rendje szerint rendesen megrostálta a mezőnyt. A győzelmet végül a kiváló pályaversenyző Scott Sunderland (Budget Forklifts) szerezte meg Alexander Edmondson (SASI) illetőleg a címvédő Oliver Kent-Spark (Search-2Retain) előtt

.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes