Napi eszpresszó: Wiggins újra Kaliforniában

Napi hírösszefoglalónk szereplői Bradley Wiggins, Jonathan Ternan-Locke, a Direct Energie csapata, a Holowesko-Citadel valamint Sacha Modolo

Bradley Wiggins 2016-ban visszatérne a Kaliforniai Körversenyre

Október 22-én hivatalosan is bejelentették a 2016-os Kaliforniai Körverseny fontosabb állomásait. A prezentáción az is elhangzott, hogy nagy valószínűséggel a viadal 2014-es győztese a brit Bradley Wiggins is visszatérhet a következő esztendőben.

„A Kaliforniai Körverseny egy tökéletesen megrendezett verseny, amely kiválóan illeszkedne az olimpiai felkészülésem programjába” – nyilatkozta Wiggins, azonban ezek még ezzel együtt is csak találgatások, hisz a meghívott csapatok listáját csak a későbbiekben hozzák nyilvánosságra.

Jonathan Tiernan-Locke visszautasította a profi csapatok ajánlatait

2015. december 31-én jár le Jonathan Tiernan-Locke eltiltása, melynek kapcsán számos profi csapat megkereste ajánlatával, ám a brit kerekes valamennyi megkeresésnek ajtót mutatott.

„Számos csapat megkeresett, jó néhánnyal le is ültem tárgyalni, azonban mindegyiknek ajtót mutattam. Vannak más lehetőségeim is, egyéni szponzorok támogatnak, a 2016-os idény elején azon leszek, hogy önmagamért versenyezhessek. Hiszem, hogy visszanyerhetem azt a formám, amelyben az eltiltásom előtt voltam” – mondta Tiernan-Locke, akit a biológiai útlevelének anomáliái miatt tiltottak el. A kerekes 2016 tavaszán nevesebb brit amatőr versenyeken fog indulni, csak ezt követően tervezi, hogy csatlakozik valamely csapathoz.

Végleges a Direct Energie 2016-os kerete

Az Europcar csapatának ismételten csak az utolsó utáni pillanatban sikerült megmenekülnie. A jövőre már Direct Energie néven szereplő klub 21 főben maximalizálta keretét, melyben a legfontosabb hármas továbbra is Bryan Coquard, Thomas Voeckler és Romain Sicard triója. Az érkezők közül egyértelműen Sylvain Chavanel a legnagyobb név, aki szeretné abban a csapatban befejezni pályafutását, amelyből elindult – habár azért számos változáson átment már a klub az elmúlt időszakban -. Fájó veszteség ellenben Pierre Rolland (Cannondale-Garmin) , Cyril Gautier (AG2R La Mondiale) és Yukiya Arashiro (Lampre-Merida) hármasának elvesztése.

Holowesko-Citadel néven folytatja a Hincapie Racing

A kimondottan sikeres 2015-ös idényt követően Holowesko-Citadel néven folytatja George Hincapie kontinentális csapata. A Holowesko már eddig is támogatta a klubot, ám a Citadel befektetési vállalat nagy lökést adhat a társaságnak.

„George és Rich Hincapie fantasztikus munkát végez a csapattal, segítve a fiatal kerékpárosokat a céljaik elérésében. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy 2016-ban mi is támogathatjuk őket, úgy, mint egy vállalkozás és úgy is, mint egy rajongó” – nyilatkozta Ken Griffin a Citadel vezérigazgatója.

Sacha Modolo nyerte a harmadik etapot Hainanban

Wenchang és Haiku között egy 130,7 kilométeres penzummal folytatódott a Hainani Körverseny, amely szakasz tartalmazott ugyan egy kisebb emelkedőt a befutó előtt, ennek ellenére ismételten csak a sprintereké volt a főszerep. A mezőnyhajrát végül Sacha Modolo (Lampre-Merida) nyerte meg Jakub Mareczko (Southeast) illetőleg Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini) előtt. Összetettben továbbra is Andrea Palini (SkyDive Dubai) vezet, ám előnye immáron mindössze egyetlen másodpercre olvadt Modoloval szemben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes