Napi eszpresszó: Wiggo 2016 végén vonul vissza

Napi hírösszefoglalónk szereplői Bradley Wiggins, Pieter Serry, Mads Würtz, Rolf Aldag valamint Jakub Mareczko

Bradley Wiggins nagy valószínűséggel 2016 decemberében vonulhat vissza

Már jó ideje minden napos témát szolgáltat, Bradley Wiggins visszavonulásának dátuma. A jelek szerint a legbiztosabb időpontnak 2016 vége tűnhet.

„Jelen pillanatban minden erőmmel a pályakerékpározásra fókuszálok, nem gondolkodom a visszavonuláson. Már régóta úgy vélem, hogy 2016 végén fejezem be a karrierem. A riói olimpiát követően még rajthoz állnék a Revolution Series versenyein valamint a londoni és a genti hatnaposon. Tizennyolc évvel ezelőtt éppen Gentben kezdődött a pályafutásom, így szeretnék a kör végére érni. Országúton valószínűleg jövőre ott leszek a Dubai Körön valamint a Kaliforniai Körversenyen, amely viadalok nagyon jól szolgálják az olimpiára való felkészülést. Szeretném, ha Wiggins csapat, országúton, inkább már Owain Doull és Scott Davies kettőséről szólna” – nyilatkozta határozott tervekkel előállva Wiggins.

Pieter Serry koponyatörést szenvedett

Az Etixx-Quick Step kerékpárosa alig felépülve előző sérüléséből, éppen hegyikerékpározott, amikor hatalmasat bukott otthona közelében. A 26 esztendős bringás csúnyán megütötte az arcát és a fejét, minek kapcsán bazális, koponyaalapi törést szenvedett. Szerencsére a körülményekhez képest, a lehető legolcsóbban megúszta az esetet.

„Nem igazán volt szerencsém a mai nap folyamán. Egy viszonylag sima szakaszon tekertem, amikor egy gödörbe hajtva elestem. Szerencsére nincs szükség műtétre, de előreláthatólag hat héten át nyaki gallért kell viselnem” – mondta csalódottan Serry.

Az U23-as időfutam világbajnok nem akar még profinak állni

Habár több World Tour csapat is megkereste, mindegyik ajánlatát visszautasította az idei U23-as időfutam világbajnok, a dán Mads Würtz. A 21 esztendős kerekes a 2016-os idényt a dán kontinentális Team Tre For-Blue Water színeiben képzeli el, amely tökéletes hely a fejlődése szempontjából.

„Számos érdeklődő volt, de egyelőre nem szeretném magasabb szinten folytatni. Lépésről-lépésre kívánok haladni, ennek fejében pedig még egy évre szükségem van kontinentális szinten. Nagy terveim vannak, jövő augusztusban készen fogok állni arra, hogy csatlakozzam egy World Tour csapathoz” – nyilatkozta a fiatal kerekese, aki idén nyert szakaszt a Dán Körversenyen és a Tour de l’Aveniren is.  

Rolf Aldag is a Dimension Data csapatánál

Rolf Aldag követve kegyeltjeit, Mark Cavendish és Mark Renshaw kettősét, akikkel már a HighRoadnál is együtt dolgozott, a Dimension Data csapatához szerződött, mint személyi edző.

„Örülök, hogy a Dimension Data csapatánál folytathatom a munkásságomat. Mint dél-afrikai lakos nagyon is tisztában vagyok a Qhubeka alapítványának fontosságával. Kiemelkedően fontos, hogy segítsük a helyi fiatalokat. Várom már, hogy kivehessem a részem a csapat sikereiből” – nyilatkozta a német szakember.   

Jakub Mareczko triplázott Kínában

A fiatal olasz sprintertehetség Jakub Mareczko megállíthatatlan. A Kínában zajló Tahiu Lake Körverseny harmadik szakaszát is megnyerte, ezúttal Andrea Palini (SkyDive Dubai) és Scott Sunderland (Budget Forklifts) kettősét maga mögé utasítva. Haimen környékén 133 kilométer várta a mezőnyt, egy körpályán, amely lényegében teljes mértékben a sprintereknek kedvezett. A verseny egyetlen magyar résztvevője Dér Zsolt (Start-Massi) a győztessel azonos idővel a 27. helyen érkezett.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes