Napi eszpresszó: Wout Van Aert megállíthatatlan

Napi hírösszefoglalónk szereplői a zonhoveni Superprestige viadal, Wout Van Aert, Mathew Hayman, Leonardo Duque valamint Jakub Mareczko

Wout Van Aert nyerte a Superprestige sorozat zonhoveni versenyét is

A Vastgoedservice-Golden Palace kerékpárosa Wout Van Aert megállíthatatlan, ugyanis a múlt heti valkenburgi cyclo-cross világkupa futamot leszámítva, elmúlt hét versenyéből hatot megnyert. A Superprestige sorozat Zonhovenben folytatódott, ahol Van Aert ezúttal sem hagyott kétséget maga után, hisz fantasztikus versenyzést bemutatva, már a tíz körös megmérettetés elején meglépett, és végül több mint egy percet vert riválisaira. A második helyet végül csapattársa Rob Peeters (Vastgoedservice-Golden Palace), míg a harmadik pozíciót Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) szerezte meg.

A hölgyek versenyében a regnáló Európa és belga bajnok Sanne Cant (Enertherm-BKCP) bizonyult a legjobbnak.

Van Aert: az utolsó kört már nagyon élveztem

A homokos talaj sem tudta megállítani az idei cyclo-cross szezon legjobb formában lévő kerékpárosát Wout Van Aerttet (Vastgoedservice-Golden Palace), aki legutóbbi hét versenyéből immáron a hatodikat nyerte meg.

„Előzetesen az volt a terv, hogy az első körökben megnézzük, hogy mire is számíthatunk. Kifejezetten figyeltem azokra a részekre, ahol a kerékpárról leszállva kellett közlekedni, próbáltam ezeknél a szekcióknál növelni az előnyöm. Az utolsó kört már nagyon élveztem, habár koránt sem volt egyszerű ez a pálya. Volt egy nehéz lejtmenete illetőleg a pit résznél is könnyen el ellehetett volna bukni a versenyt, ha az ember figyelmetlen” – nyilatkozta elégedetten Van Aert.

Mathew Hayman további két évre az Orica-GreenEDGE versenyzője

2016-ban immáron 16. profi idényét kezdi meg az Orica-GreenEDGE csapatával két éves hosszabbítását aláíró 37 esztendős Mathew Hayman.

„Újabb két évre elköteleztem magam az Orica csapatánál. Élvezem a kerékpározást és egyben nagyon büszke vagyok azokra az eredményekre, amelyeket a csapattal elértünk. Annak idején nem gondoltam volna, hogy egyszer egy profi ausztrál csapatnál versenyezhetek, pláne nem ezen a szinten” – mondta Hayman, aki tíz évet töltött a Rabobank színeiben, majd megfordult a Sky csapatánál is mielőtt a GreenEDGE sorához szerződött volna.  

Leonardo Duque újra Európában talált otthonra

A veterán kolumbiai kerékpáros Leonardo Duque a pro-kontinentális Colombia csapatának megszűnését követően újfent Európában talált új otthonra, miután aláírt a másodosztályú licencért folyamodó Delko Provence Marseille-KTM csapatával. A sprinter korábban hét évet húzott le a Cofidis színeiben 2006 és 2012 között. A Tour de France indulásról álmodó francia klub olyan kerekesekkel erősített, mint a kétszeres San Luisi Körverseny győztes Daniel Diaz vagy éppen Yannick Martinez és Thierry Hupond.

Jakub Mareczko nyerte a Hainani Körverseny hatodik etapját

Tovább folytatódik a sprinterek hegemóniája a Hainani Körversenyen. Qiongzhong és Sanya között 174 kilométer várta a kerékpárosokat, ahol ezúttal is egy viszonylag sík útvonalat jelöltek ki a szervezők. Ahogyan azt már az elmúlt napokban megszokhattuk most is mezőnyhajrá döntött, amit az olasz Jakub Mareczko (Southeast) nyert meg Andrea Palini (SkyDive Dubai) és Sacha Modolo (Lampre-Merida) kettőse előtt. Összetettben továbbra is Modolo vezet.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes