Napi eszpresszó: Wout van Aert megállíthatatlan

Napi hírösszefoglalónk szereplői Wout Van Aert, Alessandro Vanotti, Francesco Lasca, egy új, három országon átívelő verseny valamint Samuel Sanchez

Wout Van Aert újabb nagy győzelmet ünnepelhetett

Wout Van Aert továbbra is megállíthatatlan, a Vastgoedservice-Golden Palace csapatának kerékpárosa a Bpost Bank Trophy cyclo-cross sorozat negyedik versenyét is megnyerte, habár a végig hatalmas szélben zajló viadal végén Sven Nys majdnem megtréfálta. Az első három futammal ellentétben ezúttal végig szoros küzdelem zajlott, az utolsó kör kezdetén még a regnáló világbajnok Mathieu Van der Poel (BKCP-Powerplus) állt az élen, ám balszerencséjére tönkrement a váltója, így győzelmi esélyei is egy csapásra elszálltak. Ekkor Sven Nys (Crelan-AADrink) ragadta magához a kezdeményezést, ám az utolsó kanyarokban Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) a legjobbkor támadott, így megnyerte a versenyt Nys valamint Michael Vanthourenhout  (Sunweb-Napoleon Games) előtt.

„Lényegében szinte nem is voltam esélyes a győzelemre, végig csak üldöztem az elől haladókat. Fizikálisan sem voltam erőm teljében, próbáltam arra figyelni, hogy összetettben megtarthassam az első helyem. Érdekesen alakult az utolsó kör, mondhatni, hogy még engem is meglepett a győzelmem” – mondta Wout Van Aert, aki jelen pillanatban 3 perc 19 másodperc előnnyel vezeti az összetett elszámolást Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) előtt. A sorozat december 19-én Antwerpenben folytatódik.  

Hatalmas bukás az Astana edzőtáborában

Alig volt már hátra néhány kilométer az Astana csapatának edzéséből, amikor Alessandro Vanotti egy terelőszigetnek ütközött, melynek kapcsán többen is hatalmasat estek, köztük Fabio Aru is. A csapat egyik legfontosabb vízhordója Vanotti az esés következtében lábát törte.

„Már csak néhány kilométer volt a szállóig, amikor eltaláltam egy forgalmi szigetet. Sajnos többen is átestek rajtam, többek között Aru is. Sejtettem, hogy nagy a gond, mivel a térdem hirtelen olyan lett, mint egy jól megtermett görögdinnye” – nyilatkozta már a kórházban Vanotti. A harmincöt esztendős kerekest megműtötték, visszatérésének időpontja egyelőre kérdéses.

Francesco Lasca a visszavonulás kapujában

Néhány éve még az egyik legtehetségesebb olasz sprinterként tartották számon Francesco Lascát, aki profi éveit a spanyol Caja Rural csapatában töltötte. Pályafutása azonban egy hosszasan elhúzódó sérülés következtében megfeneklett, 2016-ra már a pamplónai csapat sem ajánlott szerződést számára.

„Sajnos csak mintegy fél évvel ezelőtt sikerült megfejteni a fájdalmaim valódi okát, a jobb lábamban egy csontrész be van gyulladva, amelytől egyszerűen nem sikerül megszabadulni. Ez a fájdalom kisugárzik a csípőmre is, így nem, hogy nem tudok rendesen tekerni, de még a nyeregben sem sikerül tartani a megfelelő üléspozíciót. Megműtöttek, ám a helyzet nem javult. Hónapok óta nem tudok versenyezni. Köszönettel tartozom a Caja Rural vezetőségének, hogy ilyen sokáig kitartottak mellettem, de érthető, hogy nem akarnak további fizetni azért, ha nem tudom segíteni a csapattársaim. Mentálisan teljesen elfáradtam. Jelen pillanatban ötven százalék esélyt látok a versenyzésre. Két-három hetes rehabilitációs foglalkozásokon veszek részt, ám ha ezek sem segítenek, akkor visszavonulok” – mondta a kiváló sprinter Lasca.

Új, három országon átívelő viadal helyettesítheti a Mediterrán Körversenyt

Habár a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség naptárában egyelőre nem szerepel, egy új négynapos, három országon átívelő viadal helyettesítheti a megszűnő Mediterrán Körversenyt. Az előzetes tervek szerint a La Méditerranéen február 11. és 14. között kerülne megrendezésre Spanyolországból indulván, majd Franciaország érintésével Olaszországban végződve. Előzetesen már a tizenhat meghívott csapat kiléte is megvan, melyek közül nyolc World Tour sor kapna lehetőséget a versenyen.

Meghívott csapatok: AG2R La Mondiale, FDJ, BMC Racing Team, Trek Factory Racing, Giant-Alpecin, Team Sky, Lotto Soudal, Movistar Team (WT), Cofidis, Delko Marseille, Direct Energie, Fortuneo Vital Concept, Androni Giocattoli, Roth –Skoda (PC) Auber 93 és Roubaix (C)

Sanchez: az én döntésem lesz, hogy ott leszek-e a Touron

Samuel Sanchez versenyprogramja lassan véglegesedik a BMC csapatánál, a legfőbb kérdés, hogy vajon részt vesz-e a jövő évi Francia Körversenyen?

„Az én döntésem lesz, hogy ott akarok-e lenni a Francia Körversenyen vagy sem. Választhatok, persze ez nagyban függ majd az aktuális formámtól is. Amennyiben kihagyom a Tourt, abban az esetben a Kaliforniai Kör és a Svájci Körverseny szerepelnek majd a naptáramban” – nyilatkozta Sanchez, aki február 13-án a Murciai Körversenyen kezdi az évet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes