Regeli fekete 2014-02-08 (09:30)

Reggeli hírösszefoglalónk szereplői: a norvégiai világbajnokság elképzelései, Bryan Couqard, Sander Helven, Bradley Wiggins illetőleg a regnáló világbajnok Rui Costa.

Norvégiai 2017-ben világbajnokságot rendezne. A Norvég Kerékpáros Szövetség elnöke Harald Tiedemann Hansen úgy véli, hogy országa készen áll arra, hogy 2017-ben világbajnokságot rendezzen. A tegnapi napon, így Bergen városa benyújtotta pályázatát az osztrák Innsbruck, az ausztrál Melbourne illetőleg a kolumbiai Bogota ellenében. Bergen előnye a többi kandidálóval szemben, hogy messze a legnagyobb tőkével rendelkeznek, míg riválisaik egyaránt 10 millió Euró körüli összeget fordítanának az eseményre addig a Norvégok 18 és fél milliós beruházással számolnak.

Couqard és szerelme Bésseges. A Europcar kerekese Bryan Couqard tovább folytatja romantikus kapcsolatát az Etoile de Bésseges viadallal, ahol két évvel ezelőtt karrierje első győzelmét szerezte és azóta is minden évben itt aratja első sikereit. Nem volt ez másként idén sem, hisz tegnap Nacer Bouhanni (FDJ.fr) illetőleg John Degenkolb (Giant-Shimano) előtt sikerült áthaladnia a célvonalon. „Ez egy nagyon fontos győzelem számomra, két napja a srácok nagyon keményen dolgoztak értem, én azonban kudarcot vallottam, ami elkeserített. Jimmy Engoulventtel egyelőre nem vagyunk még teljesen összeszokva, de már most látszik, hogy nagy erősítése lesz a csapatunknak,” – nyilatkozta Coquard.

Helven kezdi elhinni, hogy nyerhet. Maradjunk még Franciaországban, hisz a Topsport Vlaanderen kerekese Sander Helven immáron harmadik napja őrzi összetettbeli vezetését. „A mai is egy nagyon kemény nap volt, de boldog vagyok, hogy sikerült megtartanom a trikót. Kezdem elhinni, hogy nyerhetek, bár az utolsó 30 kilométeres egyenkénti időfutam sok mindenről dönt majd,” – mondta a belga.

Wiggins a Párizs-Roubaix-n. A 2012-es Tour de France győztese Bradley Wiggins április 13-án rajthoz áll az Észak-Poklán, azaz a Párizs-Eoubaix-n. „Érdekes verseny elé nézünk. Tudom, hogy rendelkezem azokkal a tulajdonságokkal, ami alapján jól szerepelhetek. A viadal remek lehetőséget ad a felkészüléshez a Kaliforniai Körversenyre illetőleg a Tour de France-ra,” – nyilatkozta Wiggo.

Rui Costa a próbálkozásáról. A regnáló világbajnok a portugál Rui Costa (Lampre-Merida) első ízben lószolt szivárványszínű trikójában a tegnapi Dubai Körverseny alkalmával. „Csak meg akartam mutatni egy kicsit a mezt. Azt gondolom, nagyon fontos lépés a Dubai Körverseny számára, hogy én is rajthoz állok. Kemény dolgoztam az elmúlt hetekben, lényegében csak teszteltem magam,” – mondta Costa, aki az Emírségek után Mallorca felé veszi az irányt, majd az Algarvi Körverseny, a Párizs-Nizza illetőleg az ardenneki klasszikusok szerepelnek a programjában.                 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes