Reggeli fekete 2014-02-11 (09:30)

Reggeli hírösszefoglalónk szereplői: Peter Sagan újabb ajánlatai, az Andalúz Körverseny, a csalódott Ben Swift, a Dubai Körverseny bővítése illetőleg a Brazil Körverseny második napjának történései.

A nemzetközi helyzet fokozódik. A Tinkoff-Saxo csapattulajdonosa az orosz Oleg Tinkov nemes egyszerűséggel ráígért Fernando Alonsora. A Tinkoff 3,3 millió helyett, évi 4 millió Eurós fizetést garantálna ugyanis Peter Sagannak. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy állítólagosan az Omega Pharma-Quick Step is beszállna a játszmába.

Az Andalúz Körverseny csapatai. A tegnapi napon nyilvánosságra hozták a február 19. és 23. között megrendezendő Andalúz Körverseny meghívott csapatinak illetőleg főbb versenyzőinek névsorát. A szervezők 19 gárdának – 7 World Tour, 7 Pro-Kontinentális és 5 kontinentális – adnak bizonyítási lehetőséget.

World Tour

Astana : Jakob Fuglsang, Belkin : Bauke Mollema, Giant- Shimano : Marcel Kittel, Lotto- Belisol : Maxime Monfort, Movistar Team : Alejandro Valverde, Team Sky: Bradley Wiggins, Trek Factory Racing: Haimar Zubeldia

Pro-Kontinentális

Caja Rural - RGA : Luis León Sánchez, CCC Polsat Polkowice : Davide Rebellin, Cofidis : Jerome Coppel, MTN - Qhubeka : Gerald Ciolek, Novo Nordisk Team : Javier Megías, Topsport Vlaanderen - Baloise : Victor Campanaerts, Wanty - Groupe Gobert : Jerome Baugnies

Kontinentális

Active Jet /lengyel/: Lukasz Bodnar, Etixx /cseh/ Álvaro Cuadros, Euskadi /baszk/ : Jon Aberasturi, Rabobank Development Team /holland/ : Emiel Dolfsma, Ecuador Team /ecuadori/ : Byron Guama

Ben Swift borzasztóan csalódott. A brit sprinter Ben Swift nagyon közel járt ahhoz, hogy a viszontagságokkal teli 2013-as idényét követően győzelemmel kezdhesse az ide szezont. Azonban Sacha Modolo (Lampre-Merida) jobbnak bizonyult nála, így csak a pódium második foka jutott a Sky kerekesének. „Swifty lényegében csak Meersmant látta maga előtt az utolsó métereken, így azt hitte, hogy nyert. Nagyon csalódott volt az események miatt, hisz így is csak centiméterekkel lett második Pozitívumként kell értékelnie, hogy remek formában van és az idény csak most kezdődött el,” – nyilatkozta Dan Frost sportigazgató.

Máris bővítenék a Dubai Körversenyt. A napokban véget érő Dubai Körverseny sikerei következtében 2015-ben már egy nappal hosszabb kiadásban szerepelhet, adta hírül Saeed Hareb a verseny szóvivője. Az RCS Sport és a Dubai Sporthivatal három évre kötötte le a viadalt, amely így az esetleges expanzió nyomán sem ütközne a szomszédos országok megmérettetéseivel.   

Juan Sebastian Tamayo nyerte a második szakaszt Brazíliában. Sorocaba és Botucatu között egy 144 kilométeres penzummal folytatódott a Brazil Körverseny, amelynek végén egy kisebb csoport, közel egy perces differenciával ért haza. A győzelmet a kolumbiai Juan Sebastian Tamayo (Funvic-Brasilinvest) szerezte meg, Oscar Sevilla (EPM-UNE) és Alex Diniz (Funvic-Brasilinvest) előtt. Összetettben Diniz vette át a vezetés, előnye mindössze négy másodperc Tamayoval szemben. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes