Dér Zsolt megvédte címét a Riczu Imre Emlékversenyen

Rendkívül szép vénasszonyok nyarában zajlott az idei év utolsó rangos nemzetközi eseménye Törökbálinton a Tuttobici Hungarofondo csapatának rendezésében, amelyen majdnem 250 bringás jelent meg.

A programban elsőként Riczu Imrére, a tragikus körülmények között életét vesztett kerékpárosra emlékeztek, ahol a kerékpárosok egy 6,8 kilométeres teljes kört tettek meg. A versenyszámok végig egy rendkívül nehéz és jól biztosított pályán zajlottak. A profi biztosításban jelentős részt vett ki az érdi, törökbálnti és százhalombattai Rendőrkapitányság és Őrs gárdája, a Törökbálinti Városőrség és polgárőrség segítői és a helyi és budapesti fiatal önkéntesek csapata, továbbá a Tuttobici Hungarofondo tagjai és kedvelői!

A versenyszámok sorát a 16 kategóriában meghirdetetett amatőr futam indította, ahol a legfiatalabb 8 éves és a legidősebb 75 éves volt. Az amatőrök megválasztották az idei év Királyát és Királynőjét, személy szerint az abszolút férfi és női győztesek Kapott Szonja és Specziár Viktor személyében lettek a 2015. év amatőr Királypárja!

Második eseménye a kerékpáros napnak a Para-kerékpáros Országos Bajnokság volt, amelyen tiszteletét tette a helyi csapat paralimpikonja Butu Arnold Csaba tavalyi tandem bajnok, aki új pilótájával Garamszegi Lászlóval indult. Boronkay Péter korábbi triatlon világbajnok és Lévay Petra és Lengyel Zsófia (pilótája Wirth Eszter) idei évben világ kupa érmes triatlonisták. Mellettük sok új és visszatérő indulót köszönthetett az eredményhirdetés során, Urr Anita a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára, Weisz Fanni esélyegyenlőségi aktivista, modell és Steiner György – Magyar Kerékpársportok Szövetségének parasport szakágvezetője. Az eredményeket tekintve sikeres versenyen van túl a szakág, hiszen 9 kategóriábn hírdettek bajnokot a tavalyi 5 kategóriához képest, amely várhatóan összesen 70 férfi és 20 női rangista pontot hoz nemzetünknek a paralimpiai kvalifikációt illetően. Kiemelendő továbbá, hogy az idei évben a tandemok versenyében három erős páros volt és köztük nagyon éles versenyt láthatott az érdeklődő közönség. Az FTC párosa Ocelka Róbert (pilótája Imre Zsolt) és a helyi TuttoBici Hungarofondo Balogh Zsolt (pilótája Takács Tamás) páros is sokáig bírta a szeptemberi lábműtétjéből lábadozó tavalyi bajnok párossal. A Láss! Egyesület, Tandemszem Győr versenyzői is újra rajthoz álltak a parasportolóknál.

Végső akkordként került megrendezésre a már szeles délutánban a profi nemzetközi 2. Riczu Imre emlékverseny. A profik között egy rangos színes mezőny állt rajthoz. Hiszen a rajthoz állók közül a tavalyi győztes Dér Zsolt a Start Massi Paraquay-i profi csapatban, míg Kusztor Péter az osztrák Amplatz BMC profi csapatban szerepel. Illetve a nemzetköziséghez hozzájárult a Dukla Trencin szlovák külföldi kontinentális profi csapat is, aki elfogadta a szervezők meghívását. A mezőnyt teljessé téve a Tour de Hongrie óta nem látott magyar mezőnyt sikerült összehozni az eseményre, amely vonzerőt minden bizonnyal a több mint 500 000 Ft pénzdíj jelentette. A rajtnál köszönthettük a felnőtt és U23 országúti magyar bajnokot is sorában tudó MugenRace csapata mellett az Utensilnord országúti és a Cube Csömör mountain bike kontinentális profi csapatokat, továbbá a helyi TuttoBici Hungarofondo, Tipográfia, DKSI és Szekszárdi KSE csapatok is teljes sorokat tudtak kiállítani. A Tipográfia fiatal ifjúsági sorában helyett kapott az egy hete még a Világbajnokságon helyt álló Peák Barnabás és D. Kovács Dávid kettős is, továbbá Vanek Ákos egyetlen magyar triatlon világ kupa győztes. Mellettük még egy ifjúsági sorral indult a KSI-Csepel csapata is. A verseny végén a tavalyi győztes Dér Zsolt (Start Massi) örülhetett, megelőzve szökevénytársát Pelikán Jánost (Utensilnord), őket követte két perc hátrányban Rózsa Balázs (Utensilnord) és Solymosi Márton (Team Veloki) páros. Majd a mezőny előtt kicsivel Kusztor Péter (Amplatz BMC) érkezett az ötödik helyen és a mezőnyhajrában Holló Botond szerezte meg a helyet a Dukla Trencin fiatalja előtt Kristián Zimány előtt. A 17 körös 115 kilóméteres viadalt, amelyen összesen 1000 méter körüli szintkülönbség volt a győztes Dér Zsolt 2:36:48 idővel nyerte, amely 44,3 km/h átlagsebességet eredményezett.

Mi sem mutatja legjobban az esemény támogatottságát, hogy a színvonalas díjátadón megjelentek az eseményt kiemelten támogató Törökbálint Város vezetői is Elek Sándor polgármester és Földvári László alpolgármester személyében, akiknek a szervezők nevében Pécskövi Tibor főszervező köszönte meg két bekeretezett és az indulók által aláírt mezzel az óriási támogatást és segítséget, amit a város nyújtott. Továbbá Balogh Zoltán a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnökségi tagja, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára Urr Anita és Weisz Fanni mellett Czifra Katalin Megaclean Kft ügyvezetője is megjelent a díjátadók sorában.

Török Dániel a TuttoBici Kerékpárbolt üzletvezetője kiemelte, hogy mint országúti kerékpársport orientált üzletként fontos tartjuk egy ilyen esemény támogatását és szervezésben való részvételét, ezért biztosan mondatom, hogy mindent megetszünk, hogy a következő években még rangosabb esemény lehessen a versenyünk és az egyik legkedveltebb esemény lehessen minden kerékpárt szerető szemében.

Riczu Anikó, testvére tiszteletére rendezett esemény után nagyon meghatódva köszönte meg a szervezőknek az eseményt és kiemelte, hogy Imre biztosan látta az eseményt és Ő is ilyen versenyt szeretett volna mindig is Törökbálinton és büszke ránk, a szervezőkre és a versenyre.

A szervezők és a részt vevők nevében külön köszönet az eseményt kiemelten támogató cégeknek és szponzoroknak: Törökbálint Városa, TuttoBici Kft, Hungaro Fondo Nonprofit Kft., Halmi és Társa Kft, Mogyi Kft., Vitalade, Primavera, Eispro (jégkrém), Bottecchia, Mega Clean kft., Spiuk, Konkoly Dekor, U-Fleet kft, K&S Logistic kft, Triumvirágos, Takler Borbirtok, Benei és Társa Kft, Márka, Ebédmester, C-Vision, Bike&Wine Cottage, Új Ház Centrum

*sajtóközlemény

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes