Először fejezték be magyarok a GP Capodarco egynaposát

Móricz Dániel és Rózsa Balázs révén első ízben fejezte be magyar kerékpáros a rangos GP Capodarco utánpótlásversenyét.

Az Utensilnod csapatának egyik fele vasárnap Balmazújvárosában a hármas csapatbajnokságon állt rajthoz, míg a többiek az egyik legkomolyabb olasz utánpótlás-viadalra, az immáron negyvennegyedik alkalommal megrendezendő Grand Prix Capodarco egynaposára utaztak. Az emelkedőkkel teletűzdelt verseny legfőképp arról nevezetes, hogy nem sokaknak adatik meg az a dicsőség, hogy egyáltalán eljussanak a célvonalig.

Korábban olyan nevek diadalmaskodtak ezen a megmérettetésen, mint Davide Bramati (1989), a tragikusan fiatalon elhunyt Fabio Casartelli (1991) vagy éppen a manapság remek eredményekkel előrukkoló Peter Kennaugh (2012). A legutóbbi versenyt, a ma már a Southeast pro-kontinentális csapatában versenyző olasz Matteo Busato nyerte.

Olaszországban szörnyű időjárási körülmények várták a Lengyel Zoltán, Lóki Bence, Móricz Dániel és Rózsa Balázs alkotta négyest. A magyarok tíz év elteltével vettek újra részt az 1.2-es U23-as viadalon, amelyen számos kontinentális csapat, nemzeti válogatott és az olasz dilettanti legjava is ott volt.

170 kilométer helyett a borzasztó időjárási körülmények miatt csak hét kör, azaz 163 kilométer várta a kerekeseket, számos emelkedővel, közte az utolsó két cirkuláréban, a retteget 18 százalékos fallal, amely éppen a Casartelli emlékmű előtt vezet el.

A versenyt végül a hazai Riccardo Donato nyerte Simone Velasco és Filippo Fiorelli előtt. Ám ami ennél lényegesebb, hogy végre megtört a jég, hisz Rózsa Balázs és Móricz Dániel is célba ért, előbbi a negyvenedik, míg utóbbi a hatvanadik hely környékén (sajnos pontos eredménylistánk még nincs).

„Magyar versenyzők még sohasem tudták befejezni ezt a versenyt, így hatalmas öröm, hogy ezúttal két kerékpárosnak is sikerült. Lóki Bence is remekül versenyzett, míg Lengyel Zoltán betegségéből visszatérve, fontos kilométereket gyűjtött. Külön gratulálok Filutás Viktor, Holló Botond és Róka Tibor hármasának, akik Balmazújvárosban eközben megnyerték a hármas csapatbajnokságot” – mondta Stubán Ferenc a befutót követően.

A csapat legfőbb célja még mindig az, hogy megtartva fiataljait a jövő években is megmérettethesse magát a nemzetközi porondon.

Fotók: Utensilnord

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes