Karl Ádám az első tízben az EYOF mezőnyversenyén

A Tipográfia TE kerékpárosa fantasztikus teljesítményt nyújtott a Grúziában zajló Ifjúsági Európa Játékok mezőnyversenyében.

A grúz Tbiliszi adott otthont a 2015-ös Ifjúsági Európa Játékoknak, azaz az EYOF-nak. Magyarországot a kerékpársportban a fiúknál Dian Ábel, Karl Ádám és Molnár Gábor (mindannyian Tipográfia TE), míg a lányoknál László Tamara (KSI) képviselte.  

Elsőként a lányok egyenkénti időfutamára került sor július 28-án, ahol 9,6 kilométer volt a táv. A győzelmet az olasz Elena Pirrone szerezte meg László Tamara 2 perc 6 másodperccel elmaradva a 65. pozícióban zárt.

A fiúknál szintén 9,6 kilométer volt a penzum, amelyet a leggyorsabban a dán Julius Graungaard Johansen teljesített. Karl Ádám a 38. + 52 mp, Molnár Gábor a 94. + 1:53, míg Dian Ábel a 98. helyen zárt +2:22.

Két nap múlva a mezőnyversenyben 71 kilométer várta a kerékpárosokat, amelyet három kört megtéve abszolváltak a versenyzők. A végére remek csata bontakozott ki, az aranyérmet végül Til Samuel Steiger (Svájc) kaparintotta meg Matus Stocek (Szlovákia) és Alfred Brockwell Wright (Nagy-Britannia) előtt. Karl Ádám remekül versenyezve az előkelő kilencedik pozícióban zárt. Dian Ábel az 59. lett, míg Molnár Gábor sajnos nem fejezte be a viadalt.

A lányoknál László Tamara a 62. lett – sajnos 4 kilométerrel a vége előtt bukott -, a győzelmet az olasz Letizia Paternoster szerezte meg.

2017-ben hazánk, pontosabban Győr ad otthont az Ifjúsági Európa Játékoknak.

Fotó: Rusovszki Gábor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes