Kormos Veronika és Lovassy Krisztán az időfutam bajnok

Június 25-én, csütörtökön Debrecen adott otthont az időfutam országos bajnokságnak.

Június 25-én, csütörtökön Debrecenben egy teljesen lezárt tíz kilométeres útszakaszon került sor az időfutam országos bajnokságra. Az idő végig borús képét mutatta, helyenként még az első is eleredt.

Az Elit férfiak mezőnyében Lovassy Krisztián (Differdange-Losch) bizonyult a legjobbnak megelőzve Dér Zsolt (Utensilnord) és Róka Tibor (Utensilnord) kettősét.

„Nagyon örülök, mert ez az első felnőtt időfutam bajnoki címem, már csak a hegyi ob hiányzik és akkor nincs olyan versenyszám, amit ne nyertem volna meg elitben. Szeretném megköszönni Rózsa Balázsnak az időfutam kerékpárt, mert Luxemburgból nem volt lehetőségem hazahozni az időfutamgépem. Stubán Ferencnek köszönöm, hogy lehozott a csapatával, Pataki Ibinek pedig a kísérést! – nyilatkozta Krisztián a célba érkezést követően.

Az Elit hölgyeknél Kormos Veronika (Keukens Redant) végzett az élen, Szurominé Pulsfort Diána (Szerpentin KE) végzett a második, míg Király Mónika (Arbö Askoe Graz) a harmadik pozícióban.

Nekem az eső nem volt idegen, mert Belgiumban a csapatommal sokszor versenyzünk ilyen körülmények között, és sokat segített az is, hogy utolsónak indultam, így tudtam kontrollálni az ellenfeleket, plusz erőt adott, hogy láttam a különbséget. Ez a második felnőtt bajnoki címem, nagyon örülök és készülök a szombati mezőnyversenyre. – mondta Kormos Veronika.

Az U23-as korosztályban Filutás Viktor (Utensilnord) zárt az élen csapattársa Lengyel Zoltán (Utensilnord) illetőleg a helyiek nagy örömére Fegyveres Máté (DKSI) előtt.

Az U19-es fiúknál D. Kovács Dávid (Tipográfia TE) diadalmaskodott, Zathureczky Márk (BVSC-Zugló) és Fábián Ábel (WV De Ijsselstreek) ellenében, míg a  ányoknál Kanti Dorottya (De Sprinters Melderen) volt a leggyorsabb Kapott Szonja (Tipográfia TE) és Oetl Netta (KSI) előtt.

A teljes eredménylista az alábbi linkről tölthető le:

http://dksi.hu/team/letoltesek/2015_Orszaguti_OB_TT_kategoriak.pdf

Szombaton Debrecen ad otthont a hosszú távú országos bajnokságnak is.

Fotó: Utensilnord

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes