Tizenhat csapat a Tour de Hongrie mezőnyében

A hosszú szünet után újrainduló Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny szervezői bejelentették: három kontinens 11 országának 16 csapata, összesen 96 kerékpáros vehet részt az augusztus 4-én rajtoló olimpiai kvalifikációs viadalon. A résztvevők között öt magyar csapat lesz.

A legnagyobb hazai kerékpáros verseny, az idén 90 esztendős Tour de Hongrie augusztus 4-én Szombathelyről rajtol, a résztvevők hat nap alatt összesen 700 kilométert tesznek meg, hazánk valamennyi régióját érintve. A nemzetközi kerékpáros verseny iránt a külföldi klubok részéről óriási volt az érdeklődés, ez annak is köszönhető, hogy a Tour de Hongrie a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) 2.2-es besorolását nyert el, vagyis az Europe Tour-sorozat részeként, olimpiai kvalifikációs pontokért tekerhetnek a résztvevők.

A jelentkező külföldi csapatok közül végül 11 kapott zöld utat, lesz közöttük nemzeti válogatott (Szerbia) és hat kontinentális proficsapat (Team Fixit.no, Differdange-Losch, BMC-Amplatz, Start-Massi CT, Dukla Trencin, Stölting).

A Tour de Hongrie külföldi csapatai:

Dukla Trencin (szlovák)
Team Forman Cinelli (cseh)
West Frisia (holland)
Team Fixit.no (norvég)
Stölting (német)
Differdange-Losch (luxemburgi)
BMC-Amplatz (osztrák)
Arbö Rapso Knittelfeld (osztrák)
Equipe CMI (amerikai)
Start-Massi CT (paraguayi)
Szerbia válogatottja

Érdekesség, hogy a külföldi csapatok tagjai között érkezik majd a versenyre két olimpikonunk, a pekingi résztvevő Kusztor Péter (BMC-Amplatz) és a londoni induló Lovassy Krisztián (Differdange-Losch), reményeink szerint mindketten harcban lesznek majd a legjobb helyezésekért, akár az összetett győzelemért is – ehhez természetesen szükség lesz arra is, hogy a magyar csapatok összefogjanak az ötkarikás cél érdekében.

„Csak májusban derült ki, hogy a Tour de Hongrie megkaphatja az UCI besorolást, addig nem is reménykedhettünk ilyen élénk nemzetközi érdeklődésben – vélekedett Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie szervező bizottságának vezetője. – Sok jelentkezőt el kellett utasítanunk, de azzal az üzenettel tettük ezt, hogy a következő évek Magyar körversenyein ők is lehetőséget kaphatnak. A hazai csapatokkal már nem volt ilyen könnyű dolgunk, hiszen kevés olyan versenyző van, aki hétről hétre ilyen komoly mezőnyben méreti meg magát. Nincs könnyű helyzetben a hazai országúti kerékpársport, de mi nagyon bízunk abban, hogy a magyar versenyzők összefogásával közelebb kerülünk a riói olimpiai kvótához.”

A 2015-ös Tour de Hongrie versenyére öt hazai csapat kapott meghívást, közöttük lesz az idei felnőtt és U23-as országúti magyar bajnokot soraiban tudó szegedi Mugen Race, a pécsi Veloki Team, a debreceni DKSI csapata, illetve a hegyikerékpárosokból álló Cube-Csömör sora.

A legnevesebb hazai együttes, a kontinentális proficsapatok közé tartozó Utensilnord indulása egyelőre bizonytalan, Stubán Ferenc csapatvezető – egyben a magyar országúti válogatott szövetségi kapitánya – a hét végéig ígér választ. A szervezők az Utensilnord esetleges távolmaradása esetén egy másik, akár hazai versenyzőkből összeállított csapat számára biztosítanak indulási lehetőséget.

A Tour de Hongrie magyar csapatai:

Utensilnord (magyar)
Veloki Team (magyar)
Mugen Race (magyar)
DKSI (magyar)
Cube-Csömör (magyar)

*sajtóközlemény

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes