Utánpótlás pályakerékpáros bajnokság: beszámoló

Három korosztályban hét klub összesen 27 versenyzője mérte össze erejét 2015. szeptember 13-án a Millenáris kerékpárpályán az MKSZ szervezésében lebonyolított utánpótlás pályakerékpáros bajnokságon.

Melegít a DKSI utánpótlás sora

Az idei bajnokság több szempontból is rendhagyónak bizonyult. Egyrészt az előző évek gyakorlatával ellentétben nem a felnőtt bajnoki futamokkal egy időben, hanem külön időpontban került megrendezésre. Másrészt ezúttal omnium rendszerben bonyolódott, tehát az egyes korcsoportok bajnoki címeit több versenyszám eredményeinek összesítését követően hirdették ki. A rendezvény lebonyolításában a BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztálya és a KSI-Csepel SE segített.

Ha tömve nem is voltak a lelátók, de akadtak azért érdeklődők

Az időjárás ezúttal kegyes volt a pályásokhoz, így a versenyt megelőző szombati nap közös pályaedzésének hűvös, borongós délelőttjével ellentétben verőfényes napsütés fogadta a velodromba látogatókat. A nézők, érdeklődök, családtagok és barátok szép számban jelentek meg – utoljára a tavalyi Vasló Kupán láthattunk ennyi sportrajongót a pályán. A megszokott fővárosi csapatok mellett pedig a vidéki klubok versenyzői is harcba szálltak a címekért.

A kezdőknél három időfutam szám összetett eredménye alapján hirdettek idén bajnokot

Az U13-as (kezdő) korosztályban három időfutam szám (200 méteres repülőrajtos időfutam, 500 méteres állórajtos időfutam, valamint 1000 méteres állórajtos időfutam) együttes eredménye után hirdettek bajnokot. A haladók (U15) és a serdülő lányok (WU17) amellett, hogy 1000- helyett 2000 métert hajtottak, negyedik számként egy pontversenyt is teljesítettek.

Az U15-ös fiúk pontversenyének mezőnye

Az egyes korcsoportok bajnokai és bajnoki helyezettjei a következők lettek:

U13-as fiúk:

1. Miksa Csobán (Tuttobici Hungarofondo)

2. Bán Benedek (SZSZKE)

3. Budaházi Bence (Postás SE)

U15-ös fiúk:

1. Hájos Dániel (KSI-Csepel SE)

2. Sánta Ármin (DKSI)

3. Varga Bálint (DKSI)

WU17-es lányok:

1. László Tamara (KSI-Csepel SE)

2. Tircsi Andrea (KSI-Csepel SE)

3. Bodnár Laura (FTC)

Az idei utánpótlás pályakerékpáros bajnokság győztesei és dobogósai, valamint az érmeket átadó Sutus-Juhász Tímea, az MKSZ főtitkára

A bajnoki számok között sor került két csúcskísérletre is. Az ifjúsági női 500 méteres repülőrajtos időfutam 23 éve fennálló nyitott pályás rekordját Borissza Johanna Kitti (BVSC-Zugló) döntötte meg (erről bővebben külön közleményben szólunk), majd később csapattársával – Válóczi Boglárkával – a felnőtt női csapat sprint Millenárison fennálló nyitott pályás csúcseredmény túlszárnyalását is megkísérelték. Sajnos ez utóbbi nem sikerült, kicsivel több, mint 7 tizeden múlt a siker. Itt azért fontos azt is megemlíteni, hogy a Millenáris talán sohasem volt még ilyen rossz állapotban, mint most. A pálya azonban remélhetőleg nemsokára megújul, így van rá esély, hogy jövőre már új burkolaton, jobb körülmények között küzdhetnek a bajnoki címekért a hazai pályások.

Borissza Johanna Kitti több mint két évtizedes rekordot búcsúztatott

A versenyen készült fotók galériája (beillesztendő linket lásd alább)

 http://www.bvsccycling.hu/utanpotlas-palyabajnoksag-kepgaleria/

Szöveg és fotó: Pályakerékpáros Szakági Tanács, Horváth Balázs

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes