Pedálkirály

(1258 cikk ebben a kategóriában)

Pinot: 2017-ben a Giróra összpontosítok majd

Thibaut Pinot, aki nemrég még a francia nemzeti edző, Bernard Borreau által szervezett, olimpiára felkészítő edzőtáborban volt, elmondta: 2016-ban a Tour de France-ra és az olimpiára fog koncentrálni, emellett otthona közelében harcba száll majd a francia trikolorért a nemzeti bajnokságon.

2016 öt legígéretesebb újonca

Természetesen a 2016-os idény is bővelkedni fog tehetségesebbnél tehetségesebb ifjoncokban. Nézzük a legígéretesebbeket.

Bradley Wiggins csak egy hétköznapi hős

Bradley Wiggins elárulta, keményen dolgozik azon, hogy a 2012-es Touron mutatott, felettébb szálkás fizikumából, újra pályamenő testet formáljon.

Cookson: a profi kerékpársport megújítása létfontosságú

Minden cég, ami valamilyen szinten részt vesz a professzionális kerékpársport szervezésében, ott lesz a december 7-én kezdődő kétnapos barcelonai konferencián, hogy áttárgyalják a 2017-ben bevezetendő UCI WorldTour reformokat.

Bardet az AG2R egyetlen kapitánya a Tourra

Az AG2R La Mondiale csapata egyetlen összetettre esélyes versenyzővel, az idén kilencedikként végzett Romain Bardet-val áll majd a 2016-os Tour de France rajtjához. Bardet az elmúlt két szezonban Jean-Christophe Péraud-val osztotta meg a csapatkapitány szerepét a Touron, azonban a 2014-es második helyezett Péraud, jövőre - ami várhatóan utolsó profi szezonja lesz - a Giro d’Italiára koncentrál majd.

Nibali a Tourral készülhet az olimpiára

Vincenzo Nibali már korábban is elmondta, hogy a Giro d’Italiára fog összpontosítani 2016-ban, azonban a Tour de France-on is szeretne versenyezni. Utóbbi egy létfontosságú elem lehet riói felkészülésében.

A Katusha nemzetközi csapattá válna

A Katusha World Tour csapata szakítani akar azzal, hogy az emberek egy „zárt” közegként tekintenek rájuk, illetve bővíteni szeretnék szurkolótáborukat is, így az orosz bejegyzésű csapat 2016-ra több külföldi versenyzőt is igazolt.

tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes