A 17. szakasz elé: A Pra Loup újra visszaköszön

A Criterium du Dauphine viadalán remekül vizsgázott a Pra Loup emelkedője, így méltán várhatunk remek harcot a mai napon is.

A második pihenőnapot követően a Tour de France 17. szakasza Digne-les-Bains településéről indul, hogy aztán 161 kilométert megtéve, valamint öt kategorizált emelkedőt legyűrve a Pra Loup tetején záruljon. Az utolsó hét borzalmait előrevetítvén koránt sem beszélhetünk egy egyszerű etapról.

Mintegy 40 kilométer megtételét követően a harmadik kategóriás Col des Leques (6km, 5.3%) lesz az első hegy, amely a versenyzők útjába kerül, aztán szép lassan araszolva egyre fentebb jön a szintén harmadik kategóriás Col de Toutes Aures (6.1km, 3.1%) valamint a második kategóriás Col de la Colle-Saint-Michel (11km, 5.2%). A végjátékhoz közeledve aztán az első kategóriájú Col d’Allos (14km, 5.5%) ad terepet a támadásokhoz, majd pedig a Pra Loup (6,2 km, 6,5%) hivatott dönteni az etap végkimeneteléről.

A jelenlegi formákat eltekintve talán Vincenzo Nibali (Astana) tekinthető a legnagyobb favoritnak. Chris Froome (Sky) nincs rákényszerülve a támadásra, ám erődemonstráció révén akár még ő is odaérhet a végjátékban. Rajtuk kívül meg kell még említeni Nairo Quintana (Movistar), Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), Joaquim Rodriguez (Katusha) valamint a Criterium du Dauphiné során ezt a hegyet nyerő Romain Bardet (AG2R La Mondiale) nevét.

Egy jó szökésnek köszönhetően, az összetettben lassan indifferenssé váló Louis Meintjes (MTN-Qhubeka), Cyril Gautier (Europcar), Adam Yates (Orica-GreenEDGE) és Rigoberto Uran (Etixx-Quick Step) kvartett is számításba vehető.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes