A 18. szakasz elé: Az utolsó hét legkönnyebb napja következik?

Az Alpok leghosszabb szakaszával folytatódik ma a Tour de France.

Egy komolyabbnak mondható kaptató valamint több kisebb, de rövidebb emelkedő várja a kerekeseket a Tour de France mai 18. szakaszán. Gapból indulván nem kevesebb, mint hét hegy állja a kerékpárosok útját, közte a kiemelt kategóriás Col du Glandon (21.7km, 5.1%) kaptatójával, ahonnan azonban még közel 40 kilométer van a Saint Jean de Maurienne-i célig.

A haddelhadd a második kategóriás Col Bayarddal (6.3km, 7%) kezdődik, amely nehéz kezdést hivatott szimbolizálni. Ezt a harmadik kategóriás Rampe du Motty (2.3km, 8.3%) követi, amely inkább már egy komolyabb szökés kialakulásának kedvezhet. Harminc kilométer nyugalom után a szintén harmadik kategóriás Cote de la Mure (2.7km, 7.5%), majd a Col de Malissol (2km, 8.7%) illetőleg a második kategóriás Col de la Morte (3.1km, 8.4%) nehezíti a továbbhaladást. 107 és fél kilométernél került kijelölésre a nap egyetlen részhajrája, melyet követően a már említett Col du Glandon következik. Innen leereszkedve még a második kategóriás Lacets de Montvernier (3.4km, 8.2%) nehezíti a dolgokat a befutó előtt.

Az etap legfőbbképpen a szökevényeknek kedvezhet. Joaquim Rodriguez (Katusha) például kifejezetten szereti az ilyen típusú rövid emelkedőket, ráadásul a tegnapi napon mondhatni rendesen rápihent a dolgokra. Rajta kívül nem leírható Samuel Sanchez (BMC) és Thibaut Pinot (FDJ) kettőse sem. Amennyiben kivesszük az összetettért harcolókat, akár még Pierre Rolland (Europcar), Romain Bardet (AG2R La Mondiale), Jakob Fuglsang (Astana), Andrew Talansky (Cannondale-Garmin) és Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo) nevei is szóba kerülhetnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes