A 19. szakasz elé: Most vagy soha

Eljött Nairo Quintana ideje? Két napja van az összetettért harcolóknak, hogy elvegyék Christopher Froome-tól a sárga trikót.

A Champs-Elysees örömjátéka előtt két kőkemény nap vár a Tour de France résztvevőire. A mai 138 kilométeres penzum Saint Jean de Maurienne városából indul egy második, két első, és egy kiemelt kategóriás emelkedő irányába. A rajtot követően rögtön az első kategóriás Col du Chaussy (15.4km, 6.3%) várja a karavánt, ahol viszonylag érdekesen alakulhat majd ki a nap szökése. Innen leérve körülbelül 30 kilométernyi nyugalom következhet Épierre-ben a nap részhajrájával. Úgy féltávnál aztán nekivágnak a nap legnehezebb kaptatójának a kiemelt kategóriás Col de la Croix de Fer (22.4km, 6.9%) hegyének, amelyet a második kategóriás Col du Mollard (5.7km, 6.8%) illetőleg hegyi befutóként az első kategóriás La Toussuire (18km, 6.1%) követ.

A La Toussuire természetesen már számos alkalommal szerepelt hegyi befutóként a Tour történelmében. Emlékezhetünk rá, hogy 2006-ban Floyd Landis itt kapott több mint tíz percet riválisaitól. 2012-ben Pierre Rolland nyerte a szakaszt, de a Criterium du Dauphine során nyert ide befutót Iban Mayo, Chris Anker Sørensen és Joaquim Rodriguez is.

A hosszú hegyek miatta előzetesen Nairo Quintana (Movistar) tűnik a legfőbb favoritnak. Természetesen mellette nem szabad elfelejtkezni az összetett másik két dobogósáról, Christopher Froome (Sky) valamint Alejandro Valverde (Movistar) duójáról sem. További esélyesek: Vincenzo Nibali (Astana), Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), Jakob Fuglsang (Astana), Pierre Rolland (Europecar) és Joaquim Rodriguez (Katusha). Romain Bardet (AG2R La Mondiale) tegnapi teljesítményét követően ezúttal is okozhat némi meglepetést.   

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes