A 2016-os Vuelta három nagy hegye lehet?

A jövő évi Vuelta a España harmadik szakaszán egy rövid, de rettentően meredek befutóra számíthat a mezőny, emellett Asztúriába is visszatér a verseny.

Hivatalosan még csak annyit közöltek, hogy a 2016-os spanyol körverseny Galíciából fog rajtolni, azonban a teljes útvonalat csak januárban közlik. Mindettől függetlenül, a spanyol sajtó néhány szakasz részleteit már közölte az elmúlt napokban.

A Diario de Pontevedra lapja arról számolt be, hogy a verseny harmadik napja Marínból indul és O Ezaróba érkezik majd. A célt a Mirador de Ezaróra tervezik, ami egy két kilométeres, átlagban 14 százalékos befutót jelent.

Az emelkedő tengerszintről 270 méterre juttatja fel a versenyzőket, egy 29 százalékos részt is tartogatva. Már szerepelt 2012-ben a Vueltán, amikor egy emlékezetes csatát láthattunk Joaquim Rodríguez és Alberto Contador között. Akkor Rodríguez nyerte a párharcot, azonban a háborút - azaz az összetettet - Contador vitte.

A Picos de Europa („Európa csúcsai”) meredek hegyekkel tűzdelt asztúriai területe is szerepel majd az útvonalban, viszont a híres Angliru megmászása kimarad.

Az El Comercio lap szerint a kilencedik szakasz az Alto del Naranco tetején ér majd véget. Rodríguez itt is győzedelmeskedett már, amikor 2013-ban utoljára szerepelt a hegy a Vueltán. Ezen kívül a Lagos de Covadonga közelében is elképzelhető egy befutó.

A Diario de León pedig azt közölte, hogy lesz egy szakasz, ami a La Camperonára fut be. A 10 kilométeres hegy lankásan indul, de a végére brutálisan meredekké válik. Az utolsó három kilométeren nem igazán esik 10 százalék alá a meredekség, és 20 százalék fölötti részek is előfordulnak benne. Legutóbb itt Ryder Hesjedal nyert 2014-ben, az összetett győzelemre esélyes versenyzők csoportja előtt. A leóni régió egy szakasz rajtját is fogadja: Cistiernából indul majd a kegyetlen hegyi befutó utáni etap.

A háromhetes verseny meglátogathatja Franciaországot is az utolsó héten. Egy szakasz áthalad a határon, majd vissza is tér Spanyolországba, hogy várhatóan Urdaxban fusson be a mezőny - közölte a Diario de Navarra. Ez valószínűleg egy, a Pireneusok előtti, átvezető szakasz lesz, kevesebb nehézséget tartogatva.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes