A BMC rakétaként süvített a homokban

A BMC csapata nyerte a Vuelta Espana első „neutralizált” csapatidőfutamát.

Az amerikai BMC csapata hét nap alatt hét győzelmet szerzett, a hetediket éppen a Spanyol Körverseny nyitányán. A Puerta Banus és Marbella közötti 7,4 kilométeres csapatidőfutam időeredményei azonban nem számítanak bele a verseny összetettjébe, miután a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség egy nappal a rajt előtt túlságosan is veszélyesnek minősítette az öt különböző – köztük fapadlózatot és homokon is tartalmazó – felületen vezető, ráadásul keskeny, nehéz kanyarokkal teletűzdelt pályát.

Összességében nem vette túl sok csapat komolyan a kronót, például az összetett győzelemért érkező Chris Froome sora a Sky is mondhatni lesétálta a távot, mindössze a huszadik helyen zárva.

„A célunk a mai nap folyamán egyértelműen a biztonság volt. Sajnáljuk, hogy neutralizálásra került a szakasz, szerettünk volna egy jó csapatidőfutamot teljesíteni, azonban miután a szervezők közölték a hírt, inkább lazára vettük a figurát” – mondta a brit csapat egyik kiváló kerékpárosa Geraint Thomas.

A Sky-hoz hasonlóan Fabio Aru és Vincenzo Nibali csapata az Astana valamint Nairo Quintana és Alejandro Valverde sora a Movistar sem vette túlságosan komolyan az első napot.

Ellenben hatalmas csatát vívott egymással a BMC, a Tinkoff-Saxo és az Orica-GreenEDGE triója, akik mellet a holland LottoNL-Jumbo is szépen odatette magát.

Az amerikai BMC végül mindössze 8 perc 10 másodperc alatt teljesítette, az összetett eredményébe nem számító, tengerparti 7,4 kilométeres távot.

„Világbajnoknak lenni a csapatidőfutam számban megtiszteltetés, ennek megfelelően álltunk oda a rajtvonalhoz. A taktikánk tökéletesen működött. Ezen a szűk pályán öt embernél nem tud több egyszerre forogni, így úgy döntöttünk, hogy az első kilométereket hárman viszik végig, akik aztán lemaradnak. Ez nagyon bejött. Remek napon vagyunk túl” – mondta az összetettre pályázó Tejay Van Garderen a díjátadót követően.

A BMC rakétaként süvített a homokban, a Spanyol Körverseny első vörös trikósa a szlovák Peter Velits.

Összességében felemásra sikeredett a Vuelta rajtja, a BMC azért tett róla, hogy ne merüljön a feledés homályába a látványnak azért nem utolsó marbellai nyitány.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes