A francia hadsereg is kontinentális szinten

Sokaknak tetszik a Tinkoff-Saxo terepmintás edzőmeze, de a 2015-ös pelotonban egy valódi nemzeti hadsereg is képviselteti magát.

A l’Armée de Terre csapata már évek óta számos kisebb francia viadalon szerepel nem is rossz eredménnyel, azonban a 2015-ös esztendőnek már megerősített kerettel kontinentális szinten vághatnak neki.

A francia Parisien napilap cikke szerint a csapat kérelmezte a kontinentális licencet, de azzal a kitétellel, hogy ők ne minősüljenek félprofi alakulatnak. Magyarán a lényeg az, hogy a versenyzők a hadsereg hivatásos állományának tagjai maradnak, de mindemellett versenyezhetnek a nemzetközi viadalok során.

A tegnapi nap délutánján a Francia Kerékpáros Szövetség elfogadta ezt a beadványt, és a fent említett feltételekkel továbbította a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség felé a regisztrációhoz szükséges dokumentumokat, így a l’Armée de Terre, a Big Mat-Auber 93, a Team Marseille 13-KTM illetőleg a Roubaix-Lille Metropole oldalán az ország negyedik harmadosztályú csapata lesz.

„Elfogadtuk a l’Armée kérelmét, így február 1-én már ott is lehetnek a GP la Marseillaise egynaposán,” – mondta elégedetten David Lappartient a Francia Kerékpáros Szövetség elnöke.

A csapat természetesen 2015-ben is terepmintás szerelésben versenyez majd. A gárda fennállása nem új keletű, hisz a 2014-es évben is a gall regionális sorozat egyik legerősebb csapataként tekinthettünk rájuk.

A keretben többek között olyan versenyzők találhatóak meg mint a francia amatőr bajnok Yann Guyot, az egykori U23-as országúti bajnok Benoit Sinner, de olyan nevekkel erősítettek mint Julien Duval vagy éppen az AG2R La Mondiale által is figyelt Jimmy Raibaud.

A gárda egyik sportvezetője pedig nem más mint az egykori remek kerékpáros Jimmy Casper.  

Fotó: közösségi média

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes